Σήμανση μονοπατιού στη Χελώνα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη βρίσκεται κοντά στην προσπάθεια του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας που με πρωτεργάτη τον ορειβάτη Λάμπρο Τζουβάρα προχωρά στην σήμανση μονοπατιού στη Χελώνα ( Πέτρα Κλειδίου).
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου: «Καιρός καραντίνας ξανά. Τα έφεραν έτσι η ζωή και οι καιροί που πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία εξόδου από τα σπίτια μας.

Με πρωτεργάτη τον Λάμπρο Τζουβάρα, μετά από μήνες έρευνας του βουνού, μέλη του συλλόγου μας τηρώντας τους κανόνες πρόληψης από τον “covid 19” ξεκίνησαν τη διάνοιξη του νέου μονοπατιού, το οποίο πλέον ξεκινά από την άσφαλτο κοντά στο χωριό Γιαννιώτη. Είναι δασικό μονοπάτι που παρακάμπτει τον άχαρο χωματόδρομο και οδηγεί αρχικά στην κορυφή “Κορώνα ή Κορόρα 1202 μ”, η οποία προσεγγίζεται για πρώτη φορά κι από εκεί ξανά μέσα από ελατόδασος προς την κορυφή της Χελώνας. Ήδη έχει γίνει πολύ ωραία δουλειά στη διάνοιξη και σηματοδότηση ως την “Κορώνα”.

Λεπτομέρειες για τους χρόνους και τις αποστάσεις θα αναρτηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη ευχαριστεί τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας και τον συγχαίρει για την όμορφη πρωτοβουλία και θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι και για την παροχή των σημάτων.