Σεμινάριο μελισσοκομίας για αρχάριους

Σεμινάριο μελισσοκομίας για αρχάριους και νέους μελισσοκόμους, με εισηγητής το κύριο Μιναχείλη Κωνσταντίνο Γεωπόνο – Μελισσοκόμο, θα υλοποιηθεί από το Μελισσοκομικό Σύλλογο Άρτας «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» σε συνεργασία με το «ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» το διάστημα 9 έως 11 ΙΟΥΛΙΟΥ , από τις 16:00 – 21:00 στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, του Τεχνικού επιμελητηρίου Άρτας.
Τα θέματα που θα αναλυθούν στο σεμινάριο είναι: Γενικοί μελισσοκομικοί χειρισμοί. Εποχιακοί μελισσοκομικοί χειρισμοί. Ασθένειες και εχθροί των μελισσιών. Παραγωγή Βασιλισσών και Βασιλικού Πολτού. Τυποποίηση – Εμπορία-Προώθηση – Σήμανση Μελισσοκομικών Προϊόντων κα.Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2681061700.

ΣΚΟΥΦΑΣ
Συνεχίζει με επιτυχία τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις
Με εξαιρετική επιτυχία και θερμότατη υποδοχή και ανταπόκριση, ολοκληρώθηκαν και φέτος, οι εκδηλώσεις «ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΧΟΡΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ» που διοργάνωσε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, γεγονός που θεμελιώνει τις βάσεις, για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.
Στο δελτίο τύπου του Συλλόγου αναφέρεται: «Το τριήμερο των εκδηλώσεων ξεκίνησε από τον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας στις 20 Ιουνίου, με την εκδήλωση των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του χορευτικού τμήματος, με τίτλο «Έστησ’ ο Αύγουστος χορό με το χρυσό φεγγάρι».
Επόμενος σταθμός η πλατεία Σκουφά στις 21 Ιουνίου, με την εκδήλωση «Θαλασσινά περάσματα σε πέτρινα γεφύρια», όπου η ηπειρώτικη μουσική με εκφραστή τον καταξιωμένο Αντώνη Κυρίτση, συναντήθηκε με τη νησιωτική παράδοση που εκπροσωπήθηκε από τους επίσης καταξιωμένους Νίκο Οικονομίδη και Κυριακή Σπανού.

Η αυλαία έπεσε στις 24 Ιουνίου στο Ιστορικό γεφύρι της πόλης μας, σε μια ξεχωριστή βραδιά με την αθρόα προσέλευση του κόσμου να μας κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιλογή μας να τολμήσουμε το «Γεφύρι Εθεμέλιωναν..».
Το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση και το ενθουσιώδες χειροκρότημα, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας. Συστατικό στοιχείο της επιτυχημένης διοργάνωσης, η συντονισμένη προσπάθεια όλων αυτών που συμμετείχαν και συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς, «αγκαλιάζοντας» το εγχείρημα.
Ο σύλλογος ευχαριστεί την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Αρταίων και όλους τους χορηγούς για την στήριξή τους. Είναι απαραίτητη για την επιτυχία της όλης προσπάθειας και μας δίνει δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε».

Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 08 έως 14 Ιουλίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
•Τρίτη (09-07-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
•Τετάρτη (10-07-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο –
Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαρια.
•Πέμπτη (11-07-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
•Παρασκευή (12-07-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Σάββατο (13-07-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκνιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στο Κομπότι Άρτας
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στο Κομπότι Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 44χρονος, την 2/3-7-2019 στο Κομπότι Άρτας, εισήλθε από ανοιχτή μπαλκονόπορτα σε σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, προσωπικά έγγραφα, αντικείμενα και ρούχα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης στην Πρέβεζα
Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, ο οποίος πλαστογράφησε τραπεζική επιταγή, την οποία χρησιμοποίησε στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, για υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος κατηγορούμενος, στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής, παρέδωσε σε 54χρονο ημεδαπό, επιταγή, ονομαστικής αξίας (5.000) ευρώ, με φερόμενο εκδότη τον ίδιο, η οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν πλαστή.
Σημειώνεται ότι ο 44χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για παρόμοια αδικήματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εξαπατούν πολίτες στο όνομα του ΚΕΘΕΑ και του προβλήματος των ναρκωτικών… 
Ανακοίνωση του « ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ » με αφορμή καταγγελίες πολιτών για την ύπαρξη ατόμων που χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ και των Θεραπευτικών Κοινοτήτων αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος την περίοδο των εορτών.
Τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ύπαρξη ατόμων που χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ και των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων, αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, ποικίλουν. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους εξής:
1) η δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου.
2) η πώληση περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά ή άλλων αντικειμένων σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια ή η δωρεά κοσμημάτων από χρυσοχοεία της πόλης για εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.
3) η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ενημερώνει ότι κανένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.
Για το λόγο αυτό για ακόμα μία φορά εφιστά την προσοχή του κοινού, προκειμένου να μην πέφτει θύμα απάτης και εκμετάλλευσης. Όσοι πολίτες και φορείς είναι ευαισθητοποιημένοι και θα ήθελαν είτε να ενημερωθούν για τη λειτουργία του προγράμματος είτε να ενισχύσουν το έργο του μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλ. 26510 77010, 77020.

Εννέα υποτροφίες από το ΑΠΘ και τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογράψει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ προκηρύσσει τη χορήγηση εννέα υποτροφιών σε φοιτητές/φοιτήτριες Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και σε υποψήφιους Διδάκτορες του ΑΠΘ.
Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2017, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την υποστήριξη της νέας Γενιάς και της Εκπαιδευτικής κοινότητας, με στόχο να αξιοποιηθεί η επιστημονική γνώση που παράγεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την κατάρτιση και την προετοιμασία εξειδικευμένων και ικανών επιστημόνων και ερευνητών που θα καλύψουν τις σύγχρονες και μελλοντικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, παρέχονται έξι ετήσιες υποτροφίες (διάρκειας 1 έτους) για μεταπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες, συνολικού ύψους 3.000 € έκαστη, καθώς και τρεις υποτροφίες αριστείαςγια υποψήφιους διδάκτορες, συνολικού ύψους 30.000 € έκαστη (10.000€ ανά έτος) και με συνολική διάρκεια έως 3 έτη.

Οι θεματικές περιοχές για τις οποίες παρέχονται οι υποτροφίες, είναι οι ακόλουθες:
-Μηχανική: Ενεργειακός Μετασχηματισμός, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Ευφυείς Πόλεις, Εναλλακτικά Καύσιμα και Βιώσιμες Μεταφορές, Μηχανική του Πετρελαίου.
-Θετικές Επιστήμες: Επιστήμη Υπολογιστών και Δικτύων, Γεωλογία, Γεωφυσική και Γεωχημεία Υδρογονανθράκων, Περιβάλλον, Οικοσυστήματα και Βιώσιμη Ανάπτυξη, Προηγμένα Υλικά και Νανοτεχνολογία.
-Οικονομική Επιστήμη: Οικονομικά της Ενέργειας, Δίκτυα Ενέργειας και Γεωπολιτικής, Διοίκηση Ενεργειακών Έργων, Καινοτομία και Επιχειρηματική Αριστεία, Εφοδιαστική Αλυσίδα Βιομηχανίας Ενέργειας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση υποψηφιότητας στη Γραμματεία της Επιτροπής Ερευνών (ΚΕΔΕΑ, 1ος όροφος, Γραφείο 104, 10 π.μ.-11 π.μ.), σε κλειστό φάκελο, έως τη Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019.

Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων
Εκδηλώσεις του ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΒΙΚΟΥ- ΑΩΟΥ 9-28 Ιουλίου 2019
Το Γεωπάρκο Βίκου- Αώουστο διάστημα 9-28 Ιουλίου 2019 στο πλαίσιο της «ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ 2019» διοργανώνει δραστηριότητες με τίτλο: «Περπατώ στο βουνό. Γνωρίζω το Γεωπάρκο».
-1η ημέρα. Τρίτη 9/7/2019. Ποταμός Βοϊδομάτης (Γέφυρα Κλειδωνιάς- Γέφυρα Παπίγκου). Ώρες πορείας 3:00. Θέμα: «Γνωρίζω το Γεωπάρκο- Μαθαίνω για τη γεω-ποικιλότητα». Ώρα και σημείο εκκίνησης: 9.00 πμ στην πέτρινη Γέφυρα Κλειδωνιάς Κόνιτσας.
-2η ημέρα. Τετάρτη 17/7/2019. Βραδέτο- Θέση θέας χαράδρας Βίκου «Μπελόη».Ώρες πορείας: 1:30 +1:30 (*). Θέμα: «Γνωρίζω το Γεωπάρκο – Μαθαίνω για την ορνιθοπανίδα στα ορεινά ενδιαιτήματα». Ώρα και σημείο εκκίνησης: 8.00 πμ στην πλατεία του χωριού Βραδέτο Ζαγορίου.
-3η ημέρα. Πέμπτη 18/7/2019. Πηγές Βοϊδομάτη (Βίκος- πηγές Βοϊδομάτη). Ώρες πορείας: 1:00 +1:00(*). Θέμα: «Γνωρίζω το Γεωπάρκο – Μαθαίνω για τη βιοποικιλότητα της χαράδρας του Βίκου». Ώρα και σημείο εκκίνησης: 8.00 πμ στην πλατεία του χωριού Βίκος Ζαγορίου.

-4η ημέρα. Κυριακή 28/7/2019. Όρος Γράμμος (Λουτρά Αμαράντου- κορυφή Κάμενικ).
Ώρες πορείας: 3:00 + 3:00 (*). Θέμα: «Γνωρίζω το Γεωπάρκο- Μαθαίνω να περπατώ στο βουνό». Ώρα και σημείο εκκίνησης: 9.00 πμ στον οικισμό Λουτρά Αμαράντου Κόνιτσας.
Η πρόσκληση στις δραστηριότητες του Γεωπάρκου είναι ανοιχτή σε όλους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν την απαραίτητη φυσική κατάσταση για τις πορείες και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 26510- 83087, 36686 (ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ) (για την 1η και 4η ημέρα) και 6941516001 (για την 2η και 3η ημέρα). Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον από συμμετέχοντες θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. Η προσέλευση στο σημείο εκκίνησης και η αποχώρηση από το σημείο τερματισμού θα γίνεται με μεταφορικό μέσο των ίδιων των συμμετεχόντων. Εξαίρεση αποτελεί η 1η ημέρα (ποταμός Βοϊδομάτης), κατά την οποία ο Δήμος Κόνιτσας θα διαθέσει λεωφορείο για την επιστροφή των συμμετεχόντων στο σημείο εκκίνησης. Τις υπόλοιπες ημέρες το σημείο εκκίνησης συμπίπτει με το σημείο τερματισμού. Ο χρόνος διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι μεγαλύτερος από τον αναφερόμενο χρόνο πορείας που αναφέρεται στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι η ώρα λήξης της εκδήλωσης, δηλαδή με την άφιξη στο σημείο τερματισμού, είναι περίπου στις 14.00, εκτός από την 4η ημέρα που είναι στις 17.00. Στην κάθε εξόρμηση την ομάδα των συμμετεχόντων θα συνοδεύει έμπειρο άτομο- επιστήμονας με ειδικές γνώσεις ανάλογα με τη θεματολογία. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό πεζοπορίας συμβατό με τις καιρικές συνθήκες και τον τόπο, καθώς και επαρκή εφόδια σε νερό και φαγητό έως την λήξη της κάθε εκδήλωσης.
(*): Χρόνος επιστροφής.