Σε Δήμους και Νοσοκομείο ο Ντίνος Παπαδημητρίου

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Άρτας, αλλά και στους Δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά πραγματοποίησε στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Άρτα ο Ντίνος Παπαδημητρίου.
«Βασική προϋπόθεση για την προκοπή του τόπου μας, είναι να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων. Σε αυτό το κλίμα, κινήθηκε και η συζήτηση, κατά την επίσκεψή μου στους Δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά!» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου μετά την επίσκεψη στους Δήμους ενώ για τις συναντήσεις του στο Νοσοκομείο δήλωσε: «Την τελευταία τετραετία, σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν στον τομέα της Υγείας, ταυτόχρονα και με την αποτελεσματική διαχείριση εκ μέρους του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, της τεράστιας υγειονομικής κρίσης. Στο ΓΝ Άρτας, έπρεπε και επιβάλλεται να γίνουν ακόμη περισσότερα. Από τις 22 Μαΐου, δεσμεύομαι το ΓΝ Άρτας να επανακτήσει τη θέση που του αξίζει, προασπίζοντας τη δημόσια υγεία».

Για τη διευκόλυνση των πολιτών για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος
Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας
Με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, επιστρέφονται από αύριο, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:
• του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και
• της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.
Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).
Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.
Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: αφιέρωμα για την Πωγωνίσια Φορεσιά
Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το αφιέρωμα για την Πωγωνίσια Φορεσιά που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου, μετά από πρόσκληση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας.
Τόσο οι Ηπειρώτες της περιοχής όσο και οι Πατρινοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της Πωγωνίσιας Φορεσιάς αλλά και για την πλούσια παράδοση του Πωγωνίου.
Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση για την Πωγωνίσια φορεσιά πραγματοποιείται από το Δήμο Πωγωνίου σε συνεργασία με τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δελβινακίου και τα μέλη των δύο συλλόγων συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αναστάσιος Γιούνης και Νικόλαος Γαλίτσης.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Γιούνης ευχαρίστησε το κοινό για την ένθερμη υποδοχή και αναφέρθηκε στους σκοπούς της εκδήλωσης ενώ την ιστορία της φορεσιάς ανέλυσε στην ομιλία της η κ. Λευκή Νόννη – Βλάχου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Τάκη Λούκα (Χαρισιάδη) .
Επόμενη στάση στο «ταξίδι» της Πωγωνίσιας Φορεσιάς θα είναι οι Σέρρες στις 16 Ιουνίου.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Super Rally 2023-Κάλεσμα εθελοντών
Η Ηγουμενίτσα, από 24 έως 28 Μαΐου, φιλοξενεί, μετά από 22 χρόνια, το Super Rally 2023. Πρόκειται για την πανευρωπαϊκή συνάντηση μοτοσικλετιστών Harley Davidson, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Δρέπανο. Όπως ενημερώνει η Εντεταλμένη Σύμβουλος Χριστίνα Τζέλλου «Με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών και με σκοπό να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και φιλοξενία, καλούμε συμπολίτες μας με γνώση της αγγλικής γλώσσας και διάθεση για προσφορά, να συμπληρώσουν μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαΐου τη φόρμα εθελοντή που ακολουθεί: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfGk978h0YQzUMSVlE_ cLR-7T7iC4y1QzTeDl2zI4BqaSBdg/viewform
Σκοπός είναι η δημιουργία σημείων ενημέρωσης, τα οποία θα επανδρώσουν εθελοντές, για την εξυπηρέτηση και την παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες μας».