Σε καραντίνα το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, που λειτουργεί στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, στη Φιλιππιάδα, επιβεβαιώθηκε συρροή κρουσμάτων Covid-19 μετά τις πρώτες δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη. Οι δειγματοληψίες έγιναν μετά την μεταφορά στο Νοσοκομείο Άρτας ασθενούς με συμπτώματα, όπου επιβεβαιώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον ιό.
Αμέσως τέθηκε σε καραντίνα μετά από συνεννόηση των Υπουργείων Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη και σύμφωνα με το τοπικό zirosgr.blogspot.com, στα 35 τεστ που ακολούθησαν και σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν 18 θετικά. Ο καταυλισμός θα τελεί υπό καραντίνα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου και στη συνέχεια η κατάσταση θα επανεξεταστεί, ενώ πραγματοποιούνται δειγματοληψίες στους φιλοξενούμενους προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο έχει επιβαρυνθεί επιδημιολογικά η δομή.

Στη δομή της Φιλιππιάδας διαμένουν πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες είναι από τις ανοιχτές που λειτουργούν στη χώρα και πλέον ενδιαφέρον υπάρχει για τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης για να γίνει γνωστό, με ποιους ήρθαν σε επαφή στην πόλη της Φιλιππιάδας, ποια καταστήματα και ποιες τράπεζες επισκέφτηκαν .