Σε κατολίσθηση του δήμου Πρέβεζας κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ

Αυτοψία σε κατολίσθηση που σημειώθηκε στο δήμο Πρέβεζας έκανε κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ. Ειδικότερα, μετά από αίτημα του δήμου Πρέβεζας και της περιφέρειας Ηπείρου προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) για την εξέταση κατολίσθησης στην Τ.Κ Σφηνωτού.
Στις 18 Φεβρουαρίου 2021 κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ αποτελούμενο από τους γεωλόγους της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου τον Δρ. Ευάγγελο Νικολάου (προϊστάμενο της ΠΜΗ) και Παναγιώτη Πάσχο πραγματοποίησε αυτοψία σε κατολίσθηση που σημειώθηκε στο οικόπεδο κατοίκου δίπλα ακριβώς από την οικία της.
Η αυτοψία έγινε μετά από συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνο Ακρίβη και την ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Οι επιστήμονες της ΕΑΓΜΕ έδωσαν οδηγίες για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.
Εικ.1: Από την αυτοψία στις κατολισθήσεις που εκδηλώθηκαν στο δήμο Πρέβεζας, που έκανε το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ.
Εικ.2: Η κατολίσθηση στην τοπική Τ.Κ Σφηνωτού στο δήμο Πρέβεζας

Κλειστοί οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ν. Σκουφά
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σας ενημερώνει πως σύμφωνα με την αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, από σήμερα Πέμπτη 04 Μαρτίου, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Νικολάου Σκουφά θα παραμείνουν κλειστά, και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης. Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης τόσο οι παιδικοί, όπως και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου μας.

Λειτουργία λαϊκών αγορών Δήμου Ηγουμενίτσας
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΦΕΚ 843 τ. Β΄/03-03-2021 περί λειτουργίας των λαϊκών αγορών, ότι οι λαϊκές αγορές του Δήμου θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.«Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας για τήρηση με σοβαρότητα και προσήλωση των μέτρων που είναι σε ισχύ» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Αντιδήμαρχου Ελευθέριου Κώστα .

Έλεγχοι για Covid 19 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε κοινότητες του Δήμου Ζηρού
Ελέγχους ανίχνευσης COVID 19 στον πληθυσμό θα διενεργηθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε κοινότητες του Δήμου.
Συγκεκριμένα:
Δευτέρα 8 Μαρτίου: 10.00 -12.00: Γυμνότοπος, 12.00 -14.00: Γοργόμυλος.
Τρίτη 9 Μαρτίου: 10.00 -12.00: Άγιος Γεώργιος. 12.00 -14.00: Κερασώνας.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες οι οποίοι θα εξετάζονται δωρεάν, και με ασφάλεια, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), και την Αστυνομική τους Ταυτότητα, ενώ θα χρειαστεί να δηλώσουν και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Οι έλεγχοι θα διενεργούνται στα κοινοτικά καταστήματα και καλούνται οι πολίτες να προσέρχονται τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Ιδρύεται περιφερειακό Ιατρείο στην Κερασούντα
Στο μεταξύ απόφαση για ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου στην Κοινότητα Κερασούντας, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την 3η τακτική συνεδρίαση της 3ης Μαρτίου 2021, έπειτα από τη θετική απάντηση της 6ης ΥΠΕ σε σχετικό αίτημα του Δήμου.

ΚΙΝΑΛ: Κυβερνητική υποκρισία απέναντι στο περιβάλλον 
Σε κοινή δήλωση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αρβανιτίδη και του Γραμματέα Περιβάλλοντος Γιώργου Π. Αποστολόπουλου, αναφέρονται τα εξής: «Η διάλυση των Φορέων των Προστατευόμενων Περιοχών και η ευθεία προσβολή της βιοποικιλότητας με τις γνωστές νεοφιλελεύθερες προθέσεις «αξιοποίησης» που ξεκίνησαν με τον «αντιπεριβαλλοντικό» Ν.4685/2020, συμπληρώνονται με το άρθρο 219 του «Νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές» του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Με το εν λόγω Νομοσχέδιο θα μπορεί στο εξής να καθορίζονται υπο-περιοχές προστασίας στις περιπτώσεις ήπιων αναπτυξιακών έργων και να καθοριστούν, πέραν των άλλων όρων και περιορισμών για την ανάπτυξη της υπό-περιοχής, ειδικοί κανόνες άσκησης δραστηριοτήτων ή και υλοποίησης τεχνικών έργων.
Το Κίνημα Αλλαγής συντάσσεται με τις δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους πολίτες που ορθώνουν το ανάστημά τους για τη διάσωση της φύσης και της ζωής και ζητά την άμεση επιτάχυνση και ολοκλήρωση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών σε όλες τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας. Είχαμε εγκαίρως επισημάνει την προβληματική διάταξη του αρ. 219 που ακόμα και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κατέθεσε τις ενστάσεις στην σχετική του έκθεση αφιερώνοντας 7 σελίδες για αυτό το άρθρο! Μόνο ο κ. Γεωργιάδης κάνει πως δεν καταλαβαίνει…».

Επί τάπητος τα δικαιώματα των Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών
Τα επαγγελματικά δικαιώματα πρόσβασης των Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (ΠΑ.Σ.Δ.Μ.Ε.Υ) Αθανάσιος Κατσούρας και ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Απόστολος Αυγερόπουλος.
Ο κλάδος της Επιστήμης των Υλικών τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο των σύγχρονων διεθνών τάσεων και επισήμων ερευνητικών και επαγγελματικών προτεραιοτήτων, συνδυάζει γνώσεις Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών με σκοπό την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων για την πιστοποίηση και παραγωγή νέων υλικών σε εργαστηριακή και βιομηχανική κλίμακα.

Το Τμήμα Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελεί Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής με τους αποφοίτους του ωστόσο να παραμένουν χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες ομαλής ένταξης και κατάλληλης απορρόφησής τους στην αγορά εργασίας, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Τα προβλήματα αυτά και οι διαρκείς προσπάθειες του Συλλόγου και του Τμήματος συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών στέκεται στο πλευρό του κλάδου.

Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την υπολειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων.
Αναλυτικά αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η υπολειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι εμφανής, με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες και τη κατάσταση να επιδεινώνεται μετά και τη παραίτηση του Προέδρου του, 10 μόλις μέρες μετά την ανανέωση της θητείας του.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να τους ενημερώσει για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει για την αποκατάσταση λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, για τις καθυστερημένες πληρωμές, καθώς τους επόμενους 2 μήνες θα έχουμε την έναρξη της νέα καλλιεργητικής περιόδου, αλλά και πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2021.