Σε ξένο χώμα, περπατάς…

Με πληροφόρησαν από τον Δήμο Αρταίων, πως υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως τάφος παραχωρείται, μόνο για δημότες ή για κατοίκους, που όμως θα το αποδεικνύουν μέσω λογαριασμών και τα λοιπά… δεν ξέρω στην προκειμένη περίπτωση του θανόντος Κων. Νάκη, αν ήταν στα δημοτολόγια του Δήμου Αρταίων…

Όμως ας υποθέσουμε πως κάποιος συμπατριώτης μας, που μένει στη ξενιτειά, καταθέτει ως τελευταία επιθυμία να ταφεί στην πατρίδα του την Άρτα και συγκεκριμένα στον Δήμο Αρταίων και πιο συγκεκριμένα στην πόλη… τι του λένε οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, του ανθρώπου αυτού; Πως επειδή έζησες στα ξένα, έχοντας κατά νου κάποια στιγμή να επιστρέψεις, αλλά αφού πέθανες χωρίς να είσαι δημότης ή κάτοικος σου αρνούμαστε την τελευταία σου επιθυμία;

Το ερώτημα το απευθύνω σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους… αν υπάρχει απάντηση, ευχαρίστως να τη δημοσιεύσω…

Χάκερς μπήκαν στο facebook!
Talk of the Town έγινε το πάθημα του Δημάρχου Αρταίων, που του «χακάρισαν» το profile στο facebook και τον εμφάνισαν σε συνομιλίες καυτερές… όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, «Μετά από διάφορους κρατικούς φορείς που έπεσαν θύμα κακόβουλων υποθέσεων – κοινώς “χακάρισμα”- το τελευταίο διάστημα, ήρθε και η σειρά μου. Μιλάω για τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα που άρχισαν να ανεβάζουν από μόνα τους ψευδές περιεχόμενο. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης και σύντομα ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του δικαστηρίου. Μέχρι τότε, ψυχραιμία και πίσω στις δουλειές μας.
Καλημέρα σε όλους».

Γεια σου Δήμαρχε… καλά τα είπες… έλεγα να κάτσω στη πλατεία, αλλά τα μάζεψα και επέστρεψα πίσω στα ακτινίδια… δουλειά, δουλειά και δουλειά… τίποτε άλλο!

Μπερδέματα…

Έκανε μια ανάρτηση στο facebook ο Αλέξανδρος Καχριμάνης όπου εγώ μπερδεύτηκα. Όπως έγραψε «Ο Τίτλος το λέει καθαρά: Εργασίες Αποξήλωσης , Αποσυναρμολόγησης, Ταξινόμησης και καταγραφής των επιμέρους λειτουργικών μερών της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων – ξιφασκίας από το χώρο της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Πληρώσαμε αφού κάναμε όλα τα πρέποντα- Ελεγκτικές Αρχές – ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ – Αποφάσεις. Ως ύλη το Σίδερο δεν το πληρώσαμε αλλά όλες τις Χρήσιμες εργασίες για να έχουμε χρήσιμο το σκελετό τις πληρώσαμε. Οι Συκοφάντες αφού δεν τους βγήκε ότι οικειοποιήθηκε ο γιος μου τα Πάνελ ξεκίνησαν το Παραμύθι ότι Αγόρασα τα Γήπεδα και βρίζουν Υπουργούς και τους πάντες , άνθρωποι γνωστοί στην κοινωνία για την δράση τους και εδώ είμαστε όλοι γνωστοί. Ελεος Κοινοί Συκοφάντες».

Τι συνέβη; Όπως διάβασα σε Γιαννιώτικα ΜουΜουΕ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Τύπος της Ηπείρου” υπήρξε αναφορά σχετικά με την απόκτηση υλικού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων από την οικογένεια Καχριμάνη. Το υλικό –έγραψε η εφημερίδα- βρίσκεται σε έκτασης ιδιοκτησίας της οικογένειας Καχριμάνη και σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για πάνελ προερχόμενα από το κλειστό της ξιφασκίας.

Μπερδεμένα είναι όλα αυτά… νομίζω πως ο Καχριμάνης θα τα ξεκαθαρίσει…

Καρφώματα…

Σιμά-κοντά μου φαίνονται οι βουλευτικές εκλογές… και όλο και θα βλέπουμε και θα ακούμε δηλώσεις και κριτικές από υποψήφιους για την κεντρική πολιτική σκηνή… ας πούμε, διάβασα μια συνέντευξη του Ντίνου Παπαδημητρίου, που παραχώρησε στο site taneatismikrospilias24.com. Όπως επισημαίνεται στην εισαγωγή του κειμένου από τους ανθρώπους που πήραν τη συνέντευξη, «ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά οριοθετεί το πλαίσιο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος τοπικά, παίρνει τις αποστάσεις του από διάφορες πρακτικές και δίνει απαντήσεις που αποτελούν μηνύματα σε αρκετούς».

Αν καταλάβαμε καλά, μια… «απόσταση» πήρε ο Ντίνος, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όταν ρωτήθηκε εάν «Υπήρξε προβληματισμός για την κατάσταση στον αγροτικό κόσμο και σε επίπεδο νομού» στη σύσκεψη-συζήτηση παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Στύλιου για θέματα της αρμοδιότητάς του 20 μέρες που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Άρτας

«Όπως πολύ σωστά το θέσατε, παρουσία του υφυπουργού τέθηκαν ζητήματα αρμοδιότητάς του. Παρ’ όλη την ομαλή εξέλιξη της συζήτησης, η οποία επικεντρώθηκε στα αγροτικά, ήταν έκδηλη η ανησυχία των τοπικών στελεχών για τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στις αποζημιώσεις των εσπεριδοκαλλιεργητών, και όταν μιλάμε για καθυστερήσεις, πλησιάζουμε τα δύο χρόνια και ακόμη οι παραγωγοί δεν έχουν αποζημιωθεί. Στην διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν επίσης και προβληματισμοί για την ακαρπία της ελιάς, η οποία πληροφοριακά σε επίπεδο Νομού έφτασε το 90%», απάντησε ο Ντίνος Παπαδημητρίου…

Και ακολούθησε το κάρφωμα: «Που οφείλεται αυτή η ολιγωρία; Στην Κυβέρνηση, στον Υφυπουργό κ. Στύλιο;» τον ρωτούν… και ο Ντίνος απαντά: «Κατά την γνώμη μου η κυβέρνηση έχει επιδείξει πολύ γρήγορα αντανακλαστικά σε έκτακτες ανάγκες και καταστάσεις. Επομένως σε τοπικό επίπεδο όλοι μας κρινόμαστε σε αυτά που λέμε και σε αυτά που κάνουμε. Τι πολιτικές αποφάσεις παίρνουμε, πώς και πότε τις υλοποιούμε»….

Είπε κι άλλα ενδιαφέροντα στη συνέντευξη ο Ντίνος Παπαδημητρίου και συνιστώ να την αναζητήσετε στο site taneatismikrospilias24.com.

Ταξιθέτης!!!
Υπάρχουν και παράπλευρες διαμάχες μετά τον τελικό Κυπέλλου, όπου η ομάδα-θαύμα ΠΑΟΚ, έκανε τους βάζελους νοματαίους…

Μία παράπλευρη διαμάχη υπήρξε ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΣ Άρτας, Θανάση Τρομπούκη και στο μέλος της ΕΕ/ΕΠΟ, Δ. Κουπτσίδη… Ο πρόεδρος Θανάσης Τρομπούκης, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, για τη διοργάνωση και τα επεισόδια στον τελικού Κυπέλλου, για τα δερμάτινα καθίσματα, ενώ απάντησε, χωρίς να τον κατονομάσει, σε όσα υποστήριξε στον ίδιο σταθμό το μέλος της ΕΕ/ΕΠΟ, Δ. Κουπτσίδης.

Μεταξύ άλλων διαβάζω (soccerplus.gr) ότι είπε: «Δεν μας τιμούν αυτά που έγιναν. Δεν μου έκανε κανείς έλεγχο όταν μπήκα στο στάδιο. Έγινε λάθος διαχείριση. Δε γίνεται στις διαπιστεύσεις (προσκλήσεις) να μην υπάρχει συντονισμός. Ίσως εκδόθηκαν υπεράριθμες διαπιστεύσεις για να γίνουν κάποιες εξυπηρετήσεις.
Υπήρχαν διάφοροι στα δερμάτινα καθίσματα. Είναι χωρίς λογική αυτά που έγιναν. Δεν είπαμε να μην έρχονται οι υπουργοί, αλλά τους βλέπαμε μαζί με τα παιδιά τους και τρεις – τέσσερις φίλους των παιδιών τους.
Μετά λύπης μου είδα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ να κάνει τον ταξιθέτη. Είναι η απόλυτη ξεφτίλα. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε από κάποιον που έχει έξι σωματεία».

Και συνέχισε: «Βγαίνουμε συνέχεια στα κανάλια και πάμε να το παίξουμε βασιλικότεροι του Βασιλέως. Δεν διαμαρτυρήθηκα επειδή δεν ήμουν στα δερμάτινα καθίσματα. Πηγαίνω στο γήπεδο παίρνοντας μαζί μου φελιζόλ.Να ανακαλέσει όσα προσβλητικά είπε. Ορισμένοι να μην κάνουν μόνο δηλώσεις αλλά να δουλέψουν για τις Ενώσεις που έχουν πολλά προβλήματα. Κάποιοι δεν ήθελαν να πετύχει ο τελικός. Δεν θέλω να πω περισσότερα αλλά κάποια γεγονότα ίσως ήταν προβοκάτσια. Επεισόδια έκαναν άτομα με διαπιστεύσεις.”

Καλόοοοο…..
Έγραψε ο Σωτήρης Βίτσιος στο facebook, με την ατάκα του: «Πωλούσαν κορόμηλα στο σούπερ μάρκετ .Εγώ ήξερα ότι τα κορόμηλα τα κλέβουν απ´τα δέντρα»!!!

Κι εγώ έτσι ξέρω Σωτήρη… και σήμερα όπου βρω «κορομπλιά», γεμίζω τις τσέπες…

Ν.Α.Σ.