Σε περίοδο «μεταγραφών» ο Δήμος Αρταίων;

Ο Κώστας Μάρος προσχώρησε στη παράταξη του Δημάρχου Χρ. Τσιρογιάννη

Με μια ανάρτηση στο facebook και με μια φωτογραφία όπου περισσεύουν τα χαμόγελα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υποδέχθηκε την προσχώρηση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης της μειοψηφίας «Πολίτες με όραμα», Κώστα Μάρου, στην παράταξη του Δημάρχου “Αρτινών Συνεργασία”. Για πολλούς η προσχώρηση αυτή ήταν ως «κεραυνός εν αιθρία», όμως άνθρωποι που γνωρίζουν και συνομιλούν με τον Δήμαρχο δεν έδειξαν να εκπλήσσονται με την κίνηση του Κώστα Μάρου. Αντιθέτως, ακούγεται πως υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με συμβούλους και άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας, για την προσχώρηση τους στην πλειοψηφούσα Δημαρχιακή παράταξη.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Αρταίων αναφέρει: «Όταν η δουλειά αναγνωρίζεται, τότε πολλά μπορούν να συμβούν. Πολλά και υποσχόμενα, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους που έχουν ξεχωρίσει για το επαγγελματικό και προσωπικό τους ήθος. Ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Μάρος, από σήμερα ανήκει στην ομάδα της “Αρτινών Συνεργασία”. Στην δημοτική μας ομάδα.Τον καλωσορίζουμε με αισθήματα εκτίμησης.
H Άρτα μας ενώνει!»

Έντονη Αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες με όραμα», Γιώργου Μπαλάγκα

Αιχμηρή ήταν η δήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες με όραμα», ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΛΑΓΚΑ για την αποχώρηση του ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥ. Θυμίζουμε πως «την αποστασία πολλοί αγάπησαν, τον αποστάτη κανένας»… σημειώνει σε ανακοίνωση ο Γιώργος Μπαλάγκας, επισημαίνοντας πως «Μπορεί ο καθένας να υποθέσει, ότι το βασικό κίνητρο της επιλογής του, να είναι η προσωπική ματαιοδοξία ή άλλοι επαγγελματικοί στόχοι. Ο ίδιος έχει χρέος να το εξηγήσει…».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιώργου Μπαλάγκα, αναφέρει τα εξής:
«Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πολίτες με όραμα», άφησε πίσω του το όραμα και αυτομόλησε στο αντίπαλο στρατόπεδο, έχοντας παράλληλα έντονες αμφιβολίες, για το αν η επιλογή του είναι σε αντιστοιχία, με την θέληση των πολιτών που τον εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο. Ίσως γι’ αυτό δεν μπήκε στον κόπο, να είναι τουλάχιστον τυπικός. Να ανεξαρτητοποιηθεί αρχικά και ακολούθως να προχωρήσει, στην συνεργασία με τον δήμαρχο, για τον οποίο προεκλογικά, είχε πολλά να του καταλογίσει και σε σχέση με την πορεία του, αλλά κυρίως με τον τρόπο που λειτουργούσε και οδηγούσε την Άρτα, σε τέλμα…

Δική του η επιλογή, δική του και η υποχρέωση να εξηγήσει στους πολίτες που τον στήριξαν, ποιό ήταν το κίνητρο της απόφασης αυτής. Γιατί εμείς, όσο κι αν αναλύσαμε το όλο θέμα, δεν βρήκαμε κάποιο όραμα ή στόχο, που να ενώνει τους κ.κ. Τσιρογιάννη και Μάρο, σε σχέση με το καλύτερο μέλλον της πόλης και χωριών του Δήμου.
Μπορεί ο καθένας να υποθέσει, ότι το βασικό κίνητρο της επιλογής του, να είναι η προσωπική ματαιοδοξία ή άλλοι επαγγελματικοί στόχοι. Ο ίδιος έχει χρέος να το εξηγήσει… Και όσο δεν το εξηγεί, με επάρκεια επιχειρημάτων, τόσο θα παραμένει εκτεθειμένος!

Ο συνδυασμός μας «Πολίτες με όραμα», συνεχίζει υπηρετώντας, αυτό που οι πολίτες του Δήμου Αρταίων, ζήτησαν με την ψήφο τους, τον Μάιο του 2019 και επιμένουμε να θυμίζουμε πως «την αποστασία πολλοί αγάπησαν, τον αποστάτη κανένας»…