Σε πλήρη ετοιμότητα

Σε άμεσο χρόνο και σε πλήρη ετοιμότητα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αστροχωρίου βρέθηκε στο Γάβρογο και σταμάτησε στην εκδήλωση της πυρκαγιά πριν γίνει επικίνδυνη για το δάσος της περιοχής !

Συνάντηση Ελισάφ με τον Δήμαρχο Καλαμάτας

Εθιμοτυπική συνάντηση είχαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και στην αναζήτηση κοινών δράσεων των δύο πόλεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξέφρασαν οι δύο Δήμαρχοι για τη δυνατότητα συνεργασίας στον τουρισμό, τον πολιτισμό και άλλους τομείς. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Φεστιβάλ Δωδώνης
Ολοκληρώνεται με παραστάσεις και συναυλίες που ξεχώρισαν
Οκτώ εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις 28 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Αυγούστου, περιελάμβανε το Φεστιβάλ Δωδώνης, που έγινε φέτος 5 ετών
Την ευθύνη της διοργάνωσης του φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την επιχορήγηση και την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχουν ο δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Δωδώνης, ενώ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA CBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020».

«Η αρχική σύλληψη της ιδέας του δήμου Δωδώνης, του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Δωδώνης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων να αναδείξουν το αρχαίο θέατρο, μετατρέπεται πλέον στον κορυφαίο θεσμό του Αυγούστου, που χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις εξαιρετικά υψηλού επιπέδου», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης και προσθέτει: «Για εμάς, οι φετινές εκδηλώσεις δεν είναι “ακόμα μια χρονιά που αντέξαμε”. Είναι η χρονιά που συνεχίζουμε και βάζουμε τον στόχο της ανοδικής πορείας του Φεστιβάλ. Άλλωστε, οι περισσότεροι από 60.000 θεατές που έχουν παρακολουθήσει τις τέσσερις πρώτες διοργανώσεις, συνηγορούν αν μη τι άλλο, υπέρ της εξελισσόμενης δυναμικής του θεσμού».

Καστοριά: Μινκ έκοβε βόλτες στις τουαλέτες των σπιτιών
Διέξοδο από την τουαλέτα δύο ισόγειων σπιτιών βρήκε ένα μινκ στην Καστοριά που κατάφερε να εισχωρήσει στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και να περάσει σε οικιακό δίκτυο. Το ζωάκι εντοπίστηκε αρχικά σε μπάνιο ισογείου σπιτιού, ενώ, λίγη ώρα αργότερα ξεπρόβαλλε από τη λεκάνη σε τουαλέτα άλλου παρακείμενου σπιτιού.
Το μινκ αναστάτωσε τους κατοίκους της γειτονιάς όπου αρχικά εντοπίστηκε σε μπάνιο ισόγειου σπιτιού. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο από την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς που μετέβη στο σημείο, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να το εντοπίσουν ψάχνοντας εξονυχιστικά το μικρό μπάνιο αλλά δεν μπόρεσαν να το βρουν.

Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα που αφορούσε την ίδια γειτονιά τρία σπίτια πιο κάτω. Μία κυρία, πηγαίνοντας στο μπάνιο της είδε ένα ζωάκι να βγαίνει από τη λεκάνη της τουαλέτας! “Εδώ πρέπει να κατανοήσουμε ότι το μινκ έφυγε απ’ το ένα σπίτι, κατέβηκε στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και ξανά μπήκε σε οικιακό δίκτυο”, αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι η ιδιοκτήτρια του δεύτερου σπιτιού κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της βλέποντας το ζώο να ξεπροβάλει από τη λεκάνη και να πηδάει έξω, κατεβάζοντας το καπάκι για να μην ξαναφύγει.
Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο για να περισυλλέξουν το μικρόσωμο ζώο.