Σε Πρώτο Ενικό

Ονομάζομαι Στασινού Ελευθερία (Έλια) είμαι 43 ετών, καθηγήτρια Αγγλικών με σπουδές στον τομέα του Τουρισμού. Είμαι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Αλυμάρα ο οποίος εργάζεται στις «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο» στα Θεοδώριανα και ζούμε μαζί με τις δύο μας κόρες στο Αθαμάνιο Άρτας. Στις Περιφερειακές εκλογές του Μάιου 2019 θα είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ζάψα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, με την Περιφερειακή Παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών».

Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να ζήσω στη γενέτειρα του πατέρα μου, στα περήφανα Τζουμέρκα και αυτό έπραξα πριν 15 χρόνια, αφήνοντας πίσω την Αθήνα για το χωριό!
Πριν έρθω σε αυτό τον υπέροχο τόπο, συχνά αναρωτιόμουν τι έχει να ζηλέψει από τα διάσημα τουριστικά θέρετρα όπως είναι το Μέτσοβο και η Αράχωβα. Είναι ένα μέρος που υστερεί σε υποδομές αλλά αξίζει πολύ μεγαλύτερα πράγματα από αυτά που του δίνουν κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που με έκανε να ασχοληθώ με την Περιφέρεια Ηπείρου.
Το μικρό χρονικό διάστημα που εργάστηκα στο Γραφείο Τύπου και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κ. Τζουμέρκων καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την προμελέτη του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Λιβάδι Θεοδωριάνων, για το οποίο αναμένουμε σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Υποδομών για την κατασκευή του.

Επίσης ολοκληρώνουμε τις εργασίες για την έκδοση τουριστικών φυλλαδίων, χαρτών, ηλεκτρονικής σελίδας και τηλεοπτικού σποτ με τις ομορφιές του τόπου μας. Πήραμε μέρος στην έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις» όπου είχαμε την ευκαιρία να επιδείξουμε τα αγνά προϊόντα της περιοχής μας όπως το μέλι, το κρασί, το τσίπουρο και φυσικά το ασύγκριτο φυσικό μεταλλικό νερό μας! Εντάξαμε το Δήμο στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα European Union WiFi για δημόσιους χώρους το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός του έτους 2019 καθώς και στο πρόγραμμα δωρεάν απόκτησης τηλεοπτικών κεραιών και πρόσβασης σε Cosmote & Digea του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για λευκές περιοχές που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τα τελευταία 5 χρόνια είμαι μέλος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κ. Τζουμέρκων.

Στον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να περπατάω στα δάση των Τζουμέρκων, να κολυμπάω στα ποτάμια μας Αχελώο και Άραχθο, και να αρθρογραφώ στο blog μου «Αθαμανικά όρη Τζουμέρκα Άρτας». Πολλά από τα άρθρα μου με θέμα τα Τζουμέρκα έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία 7 χρόνια σε τοπικές εφημερίδες της Άρτας όπως ο Ταχυδρόμος, η Ηχώ, ο Μαχητής και η Γνώμη καθώς και αναδημοσιευτεί από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά Ηπειρώτικα blog. Το δε άρθρο μου «Αχελώος η παραλία των Τζουμέρκων» το 2015 ξεπέρασε τα 50.000 views, κοινοποιήσεις και αναδημοσιεύσεις από εφημερίδες και μπλογκ όλης της Ελληνικής επικράτειας κάνοντας διάσημες τις παραλίες μας παντού!
Θεωρώ πως η Άρτα παραμένει το παραμελημένο παιδί της Ηπείρου, παρόλο που έχει να επιδείξει απίστευτο πλούτο ο οποίος αναμένει καρτερικά να αναδειχθεί ως ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός βασισμένος στο τρίπτυχο (Βυζαντινά μνημεία – Υδροβιότοπος Αμβρακικού/Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων – ποιοτικά τοπικά προϊόντα).

Με τον κύριο Ζάψα βρεθήκαμε στην έκθεση του εικαστικού Βασίλη Σταύρου στην Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης στην Άρτα με σκοπό την ανέγερση ενός Πολυχώρου Τέχνης – Πινακοθήκης στο Κάτω Αθαμάνιο. Συμφωνήσαμε πως θα αποτελέσει μια σπουδαία κοιτίδα πολιτισμού για τους κάτοικους και πόλο έλξης τουρισμού για τα Τζουμέρκα, την οποία οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις!