Σε Πρώτο Ενικό

Αποστόλης Πλατσούκας: Επιθυμώ έναν Δήμο που τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν με ασφάλεια

Ο Αποστόλης Πλατσούκας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δημοτική Αναγέννηση» και υποψήφια Δήμαρχο την Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, αυτοπαρουσιάζεται, μιλώντας για την πορεία του μέχρι σήμερα και για αυτά που θέλει να προσπαθήσει να υλοποιηθούν μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.
Γεννήθηκα το 1973 στην Άρτα , έχοντας βλάχικη καταγωγή από το Βαθύπεδο Ιωαννίνων, και κατοικώ στην Βίγλα Άρτας. Είμαι παντρεμένος με την Χριστοφορία Βασσιούλα και είμαι πατέρας 4 παιδιών.

Αποφοίτησα από το Λύκειο Ανέζας και ασχολήθηκα αμέσως με τις Βοοτροφικές οικογενειακές επιχειρήσεις μας. Από το 2009 και έπειτα επέκτεινα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα στον πτηνοτροφικό τομέα και παράλληλα στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης ασχολήθηκα και με την παραγωγή ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια «Αγελαδοτροφίας» στην Φιλανδία(2003), στην Αμερικανική Σχολή της Θεσσαλονίκης (2005) και στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (2012).

Έχω εκλεγεί για δύο θητείες μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του συλλόγου γονέων με τρία τέκνα Νομού Άρτας (2011). Από το 2017 είμαι εκλεγμένος στο επιμελητήριο Άρτας ως Υπεύθυνος του Γ.Ε.ΜΗ. Ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου έχω παρασταθεί σε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , σχετικές με την προβολή και προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των τοπικών προϊόντων μας. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, έχω εκπροσωπήσει το Επιμελητήριο Άρτας στη Συνάντηση φορέων για την διασφάλιση της Π.Ο.Π . Φέτας Ελλάδος στα Ιωάννινα (2018).

Προσωπικοί μου Στόχοι είναι:
-Να συμμετέχω σε έναν ισχυρό αυτοδιοικητικό φορέα διοίκησης που θα αγωνίζεται καθημερινά για την εξέλιξη και πρόοδο του τόπου μας.
-Επιθυμώ να αγωνιστώ για έναν Δήμο που τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν με ασφάλεια, με το αίσθημα της δικαιοσύνης.
Επιμέρους στόχοι μου είναι:
-Να καλλιεργηθεί στους νέους η αντίληψη της επιχειρηματικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να συμβάλει στην αναζωογόνηση του πρωτογενή τομέα την αξιοποίηση των κονδυλίων που προβλέπει η ΚΑΠ στη βάση μιας εθνικής πολιτικής

-Η συστηματική επιχειρηματική υποστήριξη των αγροτών από την Δημοτική Αρχή σε οικονομοτεχνικά θέματα.
-Η Ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
– Η Αποκατάσταση αγροτικών δρόμων.
-Η Στελέχωση γεωτεχνικών υπηρεσιών.

-Η επαγγελματική κατάρτιση του αγροτικού δυναμικού με σκοπό να καταστεί ικανό να κατανοήσει τις σύγχρονες ανάγκες, να αναλάβει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, να υιοθετήσει καινοτόμες λύσεις που θα εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοτικότητα των δυνατοτήτων του.
– Οι αγρότες με παρότρυνση της Δημοτικής Αρχής πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με συλλογική δράση όλων των αγροτών (ομάδες παραγωγών και άλλα), μπορεί να διαμορφωθούν προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον στον αγροτικό τομέα, και οι Νέοι Αγρότες που θέλουν, να μπορούν να έχουν προοπτική στον πρωτογενή τομέα
-Η Δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων.