Σε ρυθμούς…«Open Mall»

Νέα εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας

Ενημέρωση σε 200 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Μηχανικοί θα αναλύσουν τις τεχνικές προδιαγραφές

Ο Δήμος Αρταίων βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης για Τμήμα του Έργου

Ενώ το “ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ” από την πλευρά του ενός εταίρου του έργου, που είναι ο Δήμος Αρταίων, βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης καθώς έχουν ζητηθεί να κατατεθούν προσφορές για ένα Τμήμα του έργου, ο άλλος εταίρος που είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Νομού Άρτας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Πράξης “ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ” ενημερώνοντας τις 200 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Όπως ανακοίνωση το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, ώρα 19.00 στο Επιμελητήριο Άρτας και στην εκδήλωση «θα συμμετέχουν οι συνεργάτες μηχανικοί του Εμπορικού Συλλόγου, που θα ενημερώσουν για την πορεία των διαδικασιών υλοποίησης του έργου, την περιοχή παρέμβασης του έργου, τις επιλέξιμες δαπάνες ενώ θα αναλύσουν τις τεχνικές προδιαγραφές του συνόλου των παρεμβάσεων».

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης περιλαμβάνει τα εξής:
Εισαγωγή – Εκπρόσωπος ΔΣ
Παρουσίαση περιοχής παρέμβασης και στόχου της Πράξης
Παρουσίαση ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί
Παρουσίαση χρονοδιαγράμματος για επόμενες ενέργειες
Παρουσίαση τεχνικών προδιαγραφών για παρεμβάσεις προσόψεων
Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις Επιχειρήσεων

Η οριστική μελέτη
Να υπενθυμίσουμε πως στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων παραδόθηκε από τους μελετητές η οριστική μελέτη για το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) της Άρτας τον Φεβρουάριο του 2022.
Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται παρεμβάσεις και εργασίες σε έκταση 20.000τ.μ του κέντρου της πόλης της Άρτας, ενώ στις εργασίες περιλαμβάνονται αντικατάσταση πλακοστρώσεων, νέα φωτιστικά led, σιντριβάνια σε διάφορα σημεία, υδραυλικές μπάρες στις εισόδους των πεζοδρόμων, νέες φυτεύσεις, βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων, κοινόχρηστα ποδήλατα, παγκάκια, ασύρματο δίκτυο wifi, έργα τέχνης, ενημερωτικές πινακίδες, έξυπνες διαβάσεις πεζών, αστικός εξοπλισμός κ.ά.

Σε φάση δημοπράτησης
Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου «Open Mall» βρίσκεται από 20ημέρου, σε φάση δημοπράτησης καθώς ο Δήμος Αρταίων ανακοίνωσε πως το έργο βρίσκεται πλέον σε φάση επιλογής αναδόχου με ανοικτή διαδικασία δημοπράτησης όχι για όλο το έργο αλλά για ένα τμήμα του. Η περιοχή παρέμβασης σε αυτή τη φάση, έχει αντικείμενο με κεντρικό άξονα την οδό Σκουφά (από Μονοπλιό μέχρι Αγ. Γεώργιο), ενώ επιπλέον, παρεμβάσεις θα γίνουν και στις οδούς Κωστή Παλαμά και Τορέλα.
Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αρταίων σημείωνε πως: «Τα μεγάλα έργα χρειάζονται ικανό διάστημα για να μπουν σε τροχιά υλοποίησης, αλλά όταν αυτό συμβεί τότε δικαιολογούν πλήρως τον τίτλο τους ως «μεγάλα έργα». Το Open Mall είναι σίγουρα ένα από αυτά και σήμερα με την ανακοίνωση της φάσης δημοπράτησης, είμαστε ένα βήμα πριν από την έναρξη των εργασιών. Είναι ένα ακόμη κομμάτι από το παζλ ανάπτυξης της Άρτας που βάζουμε στην θέση του».

Οι προσφορές υποβάλλονταν ηλεκτρονικά μέχρι την Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου Σεπτεμβρίου 2022 και υπάρχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ καθώς ο Δήμος Αρταίων χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 1,5 εκ. € και ο Εμπορικός Σύλλογος με 400.000 €. Σημαντικό είναι και το ποσό που θα δαπανήσει από δημοτικούς πόρους ο ίδιος ο Δήμος, αφού ανέρχεται σε 450.000 €.
Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το επόμενο διάστημα μπαίνει σε τροχιά δημοπράτησης και το μεγάλο έργο των 9.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που αφορά όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης της Άρτας.