Σε 43 Δήμους το Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία»

Πρόσκληση να ενταχθούν όλοι οι Δήμοι
«Επεκτείνουμε το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία” από 14 σε 43 Δήμους σε όλη τη Χώρα. Συνεχίζουμε να καταπολεμούμε την αστεγία και ενισχύουμε έμπρακτα –καλύπτοντας για δύο χρόνια το ενοίκιο και για ένα χρόνο το μισθό– την κοινωνική επανένταξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τη διεύρυνση του Προγράμματος “Στέγαση και Εργασία” για τους αστέγους.
Το Πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια και βελτίωση των δύο προηγούμενων επιτυχημένων πιλοτικών προγραμμάτων επανένταξης αστέγων, που έχουν υλοποιηθεί από το 2014 έως σήμερα και αποκτά χαρακτήρα μόνιμης δημόσιας πολιτικής με την πρόβλεψη για ανά διετία εφαρμογή του από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 € και στοχεύει στην επανένταξη 600 νοικοκυριών / 800 ωφελούμενων στους δυνητικά εντασσόμενους Δήμους της Χώρας. Επομένως, μόνο με το Πρόγραμμα αυτό καλύπτονται οι μισοί καταγεγραμμένοι άστεγοι των μεγάλων αστικών κέντρων (με βάση την τελευταία καταγραφή του 2018).

Ειδικότερα, στις ωφελούμενες ομάδες του Προγράμματος, περιλαμβάνονται:
– Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια.
– Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι και διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.
– Γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας.
– Άτομα, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.

ΟΙΥΕ: για την περικοπή του επιδόματος ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την πρόθεση της κυβέρνησης για τις μειώσεις του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το πόρισμα, για το οποίο ομολογεί ότι δεν βασίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση. Από τους σημερινούς δικαιούχους του επιδόματος, δεκάδες χιλιάδες εξ αυτών είτε θα υποστούν μειώσεις στο επίδομα, είτε θα το απολέσουν καθώς θα τεθούν εκτός δικαιούχων. Στη σχολική καθαριότητα θα περικόψει το επίδομα σίγουρα πάνω από 50%, γεγονός που θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους σε μισθούς πείνας σε περίοδο μεγάλης ακρίβειας. Αδιανόητη θεωρείται κάθε μείωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ιδιαίτερα σήμερα με την πανδημία του covid-19 που οι συνθήκες εργασίας επιδεινώνονται συνεχώς και γίνονται όλο και πιο δύσκολες και επικίνδυνες. Απορρίπτουμε κάθε προωθούμενη αλλαγή για ολική ή μερική περικοπή του επιδόματος για χιλιάδες εργαζόμενους που θα επιφέρει δραματική μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους εν μέσω μάλιστα συνθηκών ακρίβειας και τρομακτικής αύξησης του κόστους ενέργειας.

Εκσυγχρονίζεται το ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας μέσω ΕΣΠΑ
Στον β’ κύκλο της δράσης του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών εντάχθηκε ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες, όπως η ενημέρωση για τα δρομολόγια, το έξυπνο εισιτήριο αλλά και η ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Κώστας Παππάς στόχος της διοίκησης ήταν και παραμένει ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών προς όφελος των επιβατών και η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα. Οι δαπάνες του έργου μεταξύ άλλων θα αφορούν Συστήματα Έξυπνου Εισιτηρίου, Συστήματα προγραμματισμού και βελτιστοποίησης δρομολογίων, Συστήματα Τηλεματικής & Πληροφόρησης επιβατών εντός του λεωφορείου, Συστήματα Wi-Fi εντός των οχημάτων, Πιστοποίηση υπηρεσιών ή/και διαδικασιών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 
Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (9-2-2022) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (40) παραβάσεις. Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν: (36) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής: -12- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,-21- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. (4) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, με την επιβολή των παρακάτω προστίμων: (3) πρόστιμα των -300- ευρώ σε πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων για μη χρήση μάσκας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Πρόστιμο ύψους -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.