Σημαντική δωρεά στην ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο. Κλειδίου 

Με την ευχή ποτέ να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί , ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη
παρέδωσε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο. Κλειδίου έναν φορητό αυτόματο
απινιδωτή !
Ο φορητός αυτόματος απινιδωτής παραδόθηκε από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη σε
αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών του Α.Ο. Κλειδιου με επικεφαλής τους αρχηγούς της
ομάδας , το προπονητικό της τιμ και τον Πρόεδρο της !
Τα παιδιά του Α.Ο. Κλειδίου αφού συμμετείχαν σε σεμινάριο για «Πρώτες
Βοήθειες» με αίτημά τους προς τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη παρέλαβαν τον φορητό
απινιδωτή τον οποίο Δήμος και Α.Ο. Κλειδίου εξασφάλισαν μετά από δωρεά του
Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).
Ο απινιδωτής μπορεί να μεταφερθεί εύκολα δίνοντας έτσι την δυνατότητα στην ομάδα
για χρήση του σε προπονήσεις , περιόδους προετοιμασίας , εκτός και εντός έδρας
αγώνες καθώς και κάθε είδους δραστηριότητες.

Σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα ο Χάρης Καστανίδης
Την πόλη των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας θα επισκεφθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης και υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης, συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία.
Η πολιτική συγκέντρωση του Χάρη Καστανίδη στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «Λιθαρίτσια» στις 11:00 το πρωί (Κυριακή 21.11.2021).
Η αντίστοιχη πολιτική εκδήλωση – ομιλία στην Ηγουμενίτσα θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 (Κυριακή 21.11.2021) στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.
Δηλώσεις προς τα ΜΜΕ της περιοχής θα πραγματοποιηθούν λίγο πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού
Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών, με φωταγώγηση του Δημαρχείου το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 σε κυανή απόχρωση, ως ένδειξη στήριξης και προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο των Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Ημέρα είναι μια ευκαιρία για παιδιά και νέους να ενώσουν τις φωνές τους για θέματα που έχουν σημασία για τη γενιά τους – από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, την ψυχική υγεία, την εκπαίδευση, την εξάλειψη του ρατσισμού και των διακρίσεων – και να παρακινήσουν τους ενήλικες να συμβάλουν στο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ «Παρά το γεγονός ότι τα δικαιώματα των παιδιών έχουν αποτυπωθεί σε διεθνή κείμενα και είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, η παγκόσμια πρακτική επιβεβαιώνει το αντίθετο, με αποτέλεσμα να καταγράφεται διεθνώς μια συστηματική και σκόπιμη παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Όλοι καλούμαστε όχι απλά να θυμηθούμε τα παιδιά και τους νέους και το μέλλον εθιμοτυπικά μόνο αυτή τη μέρα, αλλά οφείλουμε να μοχθούμε καθημερινά, για να τους εξασφαλίζουμε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μεγαλώνουν με ασφάλεια, σε κλίμα ευτυχίας, αγάπης, κατανόησης και σε συνθήκες αρμονικής ανάπτυξης της προσωπικότητας τους».
Ο Δήμος Ιωαννιτών αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, μέσα από τους Παιδικούς Σταθμούς και με μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών δημιουργεί την υποδομή για τη νέα γενιά πολιτών αυτής της πόλης.

Διαμαρτυρία του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ 
Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη απέστειλαν οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» και ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ, εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο πώλησης προϊόντων κομμωτικής, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται προσωρινά η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια, σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η απόφαση αυτή δημιουργεί άμεσα πρόβλημα στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους του κλάδου καθώς μειώνει αισθητά τις πωλήσεις, αφαιρεί εισόδημα από τα ποσοστά πωλήσεων των πωλητών εντός σούπερ μάρκετ, καταστημάτων και κομμωτηρίων, «βαπτίζει» αυτομάτως τους επαγγελματίες κομμωτές σε μοναδικούς «αγοραστές» προϊόντων επαγγελματικής χρήσης, ενώ εφόσον το μέτρο επεκταθεί και πέραν τις 22ας Νοεμβρίου 2021 δεν αποκλείεται να υπάρξει και απώλεια θέσεων εργασίας.
Την ίδια στιγμή η παραοικονομία και η «μαύρη» παροχή υπηρεσιών κομμωτικής και καλλωπισμού κατ’ οίκον οργιάζει, με το κράτος ανήμπορο να την αντιμετωπίσει, υιοθετώντας «λύσεις»…που αφαιρούν έσοδα και θέσεις εργασίας από εγχώριες επιχειρήσεις, επιφέρουν σημαντική απώλεια εσόδων στην Εθνική Οικονομία, υπέρ αλλοδαπών επιχειρήσεων με φορολογική έδρα σε τρίτες χώρες.