Σημαντική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Άρτας και το Τμήμα Γεωπονίας

«Η κυκλική οικονομία στην αγροτική παραγωγή

To Επιμελητήριο Άρτας και το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το Τελικό Συνέδριο του έργου Ιnnotrition που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 10/6/2022 στο Επιμελητήριο Άρτας, με τίτλο: «Η κυκλική οικονομία στην αγροτική παραγωγή: Η περίπτωση του Έργου INNO.TRITION».

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Έργου αναφορικά με:
– Την αξιοποίηση των υπολειμμάτων ελαιουργίας, οινοποιίας και τυροκομίας με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.
– Τη χρήση αποβλήτων από ελιά, κρασί, τυροκομικά προϊόντα στη διατροφή των ζώων.
– Τα οφέλη από τη χρήση ειδικώς επεξεργασμένων προϊόντων της φυτικής και ζωικής παραγωγής στο κρέας.
Το έργο –όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου- συμβάλλει στην ανάπτυξη καινοτόμων πρώτων υλών για τη διατροφή των ζώων, στην έξυπνη διατροφή των ζώων για την παραγωγή τροφίμων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, στην χρήση υποπροϊόντων ελαιουργίας, αμπελουργίας και τυροκομίας στη διατροφή των ζώων με πολλαπλά οφέλη για την υγεία τους και για τα παραγόμενα προϊόντα (γάλα και κρέας) και τέλος για τα οφέλη των καταναλωτών από τη χρήση των παραγόμενων τροφίμων από αυτά τα σιτηρέσια και τη δυνατότητα πιστοποίησης και ιχνηλάτησής τους.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Interreg Ελλάδα-Ιταλία με επικεφαλής εταίρο το Επιμελητήριο Άρτας και με Επιστημονικό υπεύθυνο του έργου το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα.

Το πρόγραμμα
Πιο συγκεκριμένα, το Τελικό Συνέδριο απευθύνεται στο ευρύ κοινό στη διακρατική περιοχή Ελλάδας – Ιταλίας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022
στο Επιμελητήριο Άρτας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης της εκδήλωσης μέσω της πλατφόρμας Zoom Platform.
Για δηλώσεις διαδικτυακής συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_7zCgsEvJR3yrjOze9VoavQ

Πρόγραμμα
17:30 – 18:00 Εγγραφές
18:00 – 18:20 Έναρξη – Χαιρετισμοί
*Ιωάννης Γκολομάζος , Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας
*Γιάννης Σκούφος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
*Εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών
*Angela Cardinali, Senior Researcher, Institute of Science of Food Production (ISPA), National Research Council (CNR)
*Chryssa Pierri, Project Officer, Joint Secretariat CBCP Greece -Italy
18:20 – 19:20 Το Έργο INNO.TRITION (Παρουσίαση – Αποτελέσματα)
*Αθανασία Διαμαντοπούλου, Project Manager , Επιμελητήριο Άρτας, Επικεφαλής Εταίρος
*Γιάννης Σκούφος, Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εταίρος 2
*Francesco Iannaccone, Πανεπιστήμιο Μπάρι, Εταίρος 3
*Angela Cardinali, Senior Researcher, Institute of Science of Food Production (ISPA), National Research Council (CNR), Εταίρος 4
19:20 – 19:40 Η εμπειρία από τη συμμετοχή στο Έργο INNO.TRITION
Οι ωφελούμενοι του Έργου INNO.TRITION παρουσιάζουν την εμπειρία τους
Παρουσίαση της πλατφόρμας του Έργου
19:40 – 20:00 Βιώσιμος σχεδιασμός στον πρωτογενή τομέα: Μελέτες Περίπτωσης &
Προοπτικές
20:00 – 20:15 Ερωτήσεις – Ανοικτός Διάλογος
20:15 – 21:15 Δείπνο