Σπύρου Νεραϊδιώτη «ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ»

Σάββατο 19 Νοεμβρίου, 7.00 μ. μ. στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

Το βιβλίο του Σπύρου Νεραϊδιώτη «ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ – Έκφραση κι άγγιγμα ψυχής, άρωμα κι έρωτας ζωής» παρουσιάζουν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μ. μ. το Εργατικό Κέντρο Άρτας και ο Λαογραφικός Όμιλος «Τα Τζουμέρκα». Η εκδήλωση φιλοξενείται στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Άρτας.
Το βιβλίο και τον συγγραφέα θα παρουσιάσουν ο Παύλος Στασινός, χειρουργός του Νοσοκομείου Άρτας, ο Δημήτρης Ντάλας, Φωτογράφος – Αρθρογράφος, η Βαγγελιώ Μπρισένιου, Εκπαιδευτικός – Κοινωνιολόγος, και ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, Φιλόλογος – Συγγραφέας. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Πάνος Καραγιώργος, Δικηγόρος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γιώργος Αλιφτήρας, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, και η Σοφία Κασελούρη, Αντιπρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου «Τα Τζουμέρκα».

Η εκδήλωση θα διανθιστεί με την προβολή ολιγόλεπτου βίντεο με ήχους και εικόνες της ορεινής πατρίδας. Το βίντεο επιμελήθηκε ο φωτογράφος-κινηματογραφιστής Βασίλης Γκανιάτσας.
Με το νέο του βιβλίο ο Σπύρος Νεραϊδιώτης ανασύρει τη μαγεία τού πανηγυριού ενός άλλου καιρού, κοντινού και ταυτόχρονα μακρινού, και αναπολεί νοσταλγικά, προσπαθώντας να το μοιραστεί με τον αναγνώστη του, ό,τι ομορφότερο και υπέροχο έπλασαν οι λαϊκοί άνθρωποι σε στιγμές μιας ιδιαίτερης συλλογικής έκφρασης και μιας έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Ο συγγραφέας επιμένει να κρατά αναμμένο το χλομό φως των λύχνων που έφεγγαν πάνω από τις κουρασμένες μορφές των ανθρώπων εκείνων των καιρών.