Στα χωριά του Δήμου Αρταίων η Λαϊκή Συσπείρωση

Περιοδεία στα χωριά Ανέζα, Καλογερικό και Μύτικα του Δήμου Αρταίων πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής 5 Απρίλη κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων, Στράτο Καλλώνη, και τη συμμετοχή πολλών υποψηφίων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.
Το κλιμάκιο συζήτησε με πολλούς κατοίκους των περιοχών και στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της αγροκτηνοτροφίας και της ιχθυοκαλλιέργειας, που απασχολούν μεγάλο τμήμα του τοπικού πληθυσμού, αναλύοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Κάλεσε, τέλος, στην ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του σε όλες τις κάλπες στις προσεχείς εκλογές.

Δημοπρατείται η Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Τ9 προϋπολογισμού 712.200€
ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Με τη δημιουργία του πάρκινγκ και των εξωτερικών γηπέδων, ολοκληρώνεται στο 100% ένα γήπεδο στολίδι για την Άρτα»
Στον αέρα βρίσκεται η διακήρυξη για την Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ9 στους Κωστακιούς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 712.200€.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να δημιουργηθούν 111 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και 3 θέσεων στάθμευσης λεωφορείων, πεζοδρόμια, χώροι πρασίνου, ηλεκτροφωτισμός και δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων. Επίσης, προβλέπεται η εκ νέου κατασκευή του ασφαλτοτάπητα από την αρχή της στροφής της οδού που οδηγεί προς τα ΤΕΙ, μέχρι την είσοδο του οικοπέδου για την ομαλή προσαρμογή στη γέφυρα εισόδου. Τα υφιστάμενα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις θα κατασκευασθούν εκ νέου.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία υποβολής των προσφορών έως τις 6 Μαΐου και ώρα 13:00. Αναλυτικά η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων, στην ενότητα ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.

Κλειστό το Επιμελητήριο την Τετάρτη 10 Απριλίου για τις συναλλαγές με το κοινό
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας ενημερώνει ότι η Υπηρεσία δεν θα πραγματοποιήσει συναλλαγές με το κοινό την Τετάρτη 10 Απριλίου, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του υφιστάμενου συστήματος μηχανογράφησης του Επιμελητηρίου, στο νέο Ολοκληρωμένο Σύστημα Πρωτέας CLOUD.

Συνδυασμός «Ήπειρος Όλον»: οι πρώτοι 5 υποψήφιοι για την Άρτα
Τα πρώτα πέντε (5) ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Ήπειρος Όλον», στην Περιφερειακή Ενότητα της Άρτας, για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού, κύριος Δημήτρης Δημητρίου.
Τα ονόματα των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:
Βήχας Ιωάννης, Συνταξιούχος Διευθυντής Τραπέζης
Γεωργούλας Βασίλης, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, Γυμναστής
Καγγελοπούλου Ουρανία (Ράνια), Υπάλληλος Γενικού Νοσοκομείου Άρτας
Νικολάου Νικόλαος, Δημοτικός Υπάλληλος
Σαραντάρη Άννα, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, Γυμνάστρια

Η Ελληνική Αστυνομία στην Διεθνή Πανηπειρωτική Έκθεση
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση τoυ Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «Πανηπειρωτικής 2019», με κεντρικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας και τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την καθημερινή εφαρμογή των κανόνων οδικής συμπεριφοράς και την ενημέρωση σε θέματα οδικής ασφάλειας, από τις 3 έως τις 7 Απριλίου, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στα Ιωάννινα, λειτούργησε Πληροφοριακό Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών καθώς και μαθητές.

Παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό
Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, μετά από ενέργειες βαθμοφόρων Λιμενικής Αρχής Αμφιλοχίας υπαγωγής του, εντοπίσθηκε στη θαλάσσια περιοχή «Βλύχα» Αμφιλοχίας ένας (01) αλλοδαπός ερασιτέχνης υποβρύχιος αλιέας να αλιεύει με απαγορευμένο αλιευτικό εργαλείο (σφυρί) δίθυρα μαλάκια του προστατευόμενου είδους «Πετροσωλήνας» (Lithophaga lithophaga), αλίευμα απαγορευμένο σε όλη την επικράτεια και όστρακα του είδους «Μύδι Μεσογείου» (Mytilus galloprovincialis), αλίευμα απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία, το οποίο κατασχέθηκε και επεστράφη στο φυσικό του περιβάλλον. Εν λόγω αλιευτικό εργαλείο κατασχέθηκε και πρόκειται να καταστραφεί από τη Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας.

Γιώργος Στύλιος: απλήρωτοι ωρομίσθιοι καθηγητές των ΙΕΚ
Το θέμα της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων στους καθηγητές των δημοσίων ΙΕΚ έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έλεγχου, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, τονίζοντας ότι ενώ οι καθηγητές είναι συνεπείς στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα και υποχρεώσεις, παραμένουν απλήρωτοι σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον Οκτώβριο του 2018.
Ο κ. Στύλιος, ανέφερε ότι ο αρμόδιος φορέας για την πληρωμή, ο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, δεν έχει ολοκληρώσει έως σήμερα τις απαραίτητες εσωτερικές εργασίες για την έναρξη της καταβολής των δεδουλευμένων των καθηγητών. Χιλιάδες ωρομίσθιοι καθηγητές παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης
Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα τον Βασίλη Μιχελάκη, συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που διεξήχθη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης στα Ιωάννινα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τη λειτουργία του θεσμού. Ο κ. Μιχελάκης ενημέρωσε για τις λειτουργίες και τα τρέχοντα ζητήματα και ο κ. Ριζόπουλος ανέπτυξε την έννοια της Περιφερειακότητας και ορισμένα κομβικά σημεία του προγράμματος διακυβέρνησης των Οριζόντων Ηπείρου.

Οικονομική ενίσχυση σχολικών εκδρομών από τον Δήμαρχο
Ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλης παρέδωσε στους μαθητές της Τρίτης Λυκείου Βουργαρελίου και Αγνάντων το ποσό των 600 ευρώ για την ενίσχυση της ετήσιας σχολικής εκδρομής τους. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την προσφορά του.
Επίσης η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου υπό την Προεδρεία του Α. Μπουζάνη προέβη στη μίσθωση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Άρτας προκειμένου να πραγματοποιήσουν σχολική εκδρομή, 21 μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Αθαμανίου, στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης της Άρτας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας
Ποιοι εκλέγονται από την Άρτα
Την 1η Απριλίου 2019 έγιναν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής της κορυφαίας οργάνωσης των Αποδήμων Ηπειρωτών Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Οι 25 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου κατανεμήθηκαν στις παρατάξεις ως εξής:…
1. Ενότητα για την Ήπειρο ψήφοι 201 έδρες 12
2. Ηπειρωτική Συσπείρωση ψήφοι 173 έδρες 10
3. Εθελοντική Συμμαχία Ηπειρωτών ψήφοι 56 έδρες 3
4. Μεμονωμένος υποψήφιος ψήφοι 7
Εκλέγονται σύμβουλοι από κάθε παράταξη ως εξής:
Ενότητα για την Ήπειρο
Νομός Ιωαννίνων Γκόνη Μαρίκα, Ζηκόπουλος Κώστας, Σπύρου Αλέξανδρος, Χατζής Αναστάσιος
Από Βόρειο Ήπειρο Τζομάκας Γιώργος
Νομός Θεσπρωτίας Γαβριήλ Κώστας, Δάλλας Δημήτριος, Κιάμος Μάκης
Νομός Άρτας Κοντός Αντώνης, Τούμπουρος Χρήστος
Νομός Πρέβεζας Ευθυμίου Χριστόφορος, Σπυράκος Αθανάσιος
Για την Ελεγκτική Επιτροπή Κουρτέσας Γιώργος, Μάτσικας Αλέξανδρος
Ηπειρωτική Συσπείρωση
Νομός Ιωαννίνων Γκογιάννος Προκόπης, Κοντούλη Αναστασία, Λάππας Κώστας, Λιάγκος Κώστας
Νομός Θεσπρωτίας Κολιούσης Σωτήρης, Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Παπαθανασίου Νίκος
Νομός Άρτας Νάκης Γιάννης
Νομός Πρέβεζας Γιαννούλης Νίκος, Τζάκου Μαρίνα
Για την Ελεγκτική Επιτροπή Βλάχος Γιώργος
Εθελοντική Συμμαχία Ηπειρωτών
Νομός Ιωαννίνων Παπαϊωάννου Βασίλης
Νομός Θεσπρωτίας Παπαδοπούλου Θελξιόπη (Λίλιαν)
Νομός Άρτας Παπαπάνος Κώστας

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ
Το τελευταίο 6μηνο ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο πολλά εκ των οποίων ζητούν ακόμη και την δίωξή του. Η νόμιμη συμμετοχή και ομιλία του εκπροσωπώντας την Ένωση, στο συλλαλητήριο στα Ιωάννινα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, οι αγνές πατριωτικές του τοποθετήσεις και αναρτήσεις στο προσωπικό του προφίλ στο Facebookγια την Μακεδονία , για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, για το μεγαλείο της Ελληνικής Ιστορίας και η αγάπη του για τις Ένοπλες Δυνάμεις που υπηρετεί ………«κάποιους ενόχλησαν».
Σ’ αυτήν την άδικη επίθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως και τα μέλη της, στεκόμαστε δίπλα στον Πρόεδρο μας, του οποίου το ήθος, οι στρατιωτικές του αρετές αλλά και το αγωνιστικό πάθος για τα δικαιώματα των συναδέλφων δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση. Η αξιοπρεπέστατη και αξιέπαινη πορεία του ως Στρατιωτικός αλλά και ως Πρόεδρος Ενώσεως Στρατιωτικών είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το ήθος του συναδέλφου μας Λοχαγού Θεοδώρου Γεώργιου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Αντιπρόεδρος
Τσίμαρης Ευάγγελος
Λοχαγός (ΠΖ)
Ο Γεν. Γραμματέας
Στρατσιάνης Παναγιώτης
ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

ΕΙΠΑΝ
«Ο παραδοσιακός και διαχρονικός αντίπαλός μας ήταν, είναι και θα είναι η ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να ξεχνά ότι δεν παρουσιάζεται στον ελληνικό λαό ως αυτοτελής προσωπικότητα, που αυτοπροσδιορίζεται ιδεολογικά. Είναι Πρόεδρος της ΝΔ με βαθιά συντηρητική, κοινωνική και κομματική βάση.
Μέχρι σήμερα η ΝΔ δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για τη διακυβέρνηση Καραμανλή, που όξυνε τα προβλήματα της κρίσης και οδήγησε στα μνημόνια. Για την αντιπολίτευση Σαμαρά που εισήγαγε πρώτη τον αντιμνημονιακό λόγο διχάζοντας τους Έλληνες».
Από συνέντευξη του ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ γραμματέα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
στην εκπομπή «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» της ΕΡΤ3

«H σιωπή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και ειδικά της κ. Αχτσιόγλου, στην παράνομη, πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια αλλοίωσης του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων συνταξιοδότησης, συνιστά έμμεση ομολογία ενοχής.
Η Κυβέρνηση είναι βαθύτατα εκτεθειμένη απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους, που δικαίως ζητούν να μάθουν ποια είναι η τύχη της συνταξιοδοτικής τους αίτησης, καθώς και τους λόγους της πολυετούς καθυστέρησης».
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, για την αλλοίωση του μητρώου των συντάξεων.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας. Η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας. Κοινός μας στόχος μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

«Η μάχη για την ευρωβουλή είναι μια μάχη απέναντι στην ακροδεξιά που προελαύνει και μία νεοφιλελεύθερη δεξιά που, πλέον, δυστυχώς στρέφεται όλο και περισσότερο προς την ακροδεξιά, γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει μέτωπο των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων»,
Η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, σε συνέντευξη, εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε στην Κέλλυ Κοντογεώργη και το Κανάλι της Βουλής.