Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Πέρασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Άρτα και ανάμεσα στα άλλα που είπε στους λιγοστούς που κατάφεραν να συγκεντρώσουν, παρά την πανηπειρωτική κινητοποίηση του κομματικού τους μηχανισμού, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης ήταν ότι «Το μήνυμα που θα στείλετε θα ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα είμαστε πρώτοι και με διαφορά στην Άρτα!» σημειώνει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας για την επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Άρτα. Και συνεχίζει: «Τόλμησε να το πει αυτό στην Άρτα, Με περισσή αλαζονεία, αλλά και με πλήρη άγνοια της πραγματικότητας. Στην Άρτα, που επί 4 χρόνια την έχουν ξεχάσει, θεωρώντας τους ανθρώπους της πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ή ίσως μειωμένης αντίληψης, που δεν μπορούν να συγκρίνουν τι έγινε στην περιοχή μας την τετραετία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το τι δεν έγινε την τελευταία καταστροφική για τον τόπο μας τετραετία, που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω.

Δεν θεωρούμε ότι το είπε επειδή έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης από τον τοπικό κομματικό μηχανισμό του. Ξέρει πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει, γι’ αυτό δεν αποτόλμησε να γίνει η σύγκριση με την προ ολίγων ημερών ανοιχτή συγκέντρωση, με τον Αλέξη Τσίπρα περιτριγυρισμένο από πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία της πόλης και προτίμησε να κρυφτεί στην κλειστή, περιχαρακωμένη συγκέντρωση των στελεχών του. Το ίδιο άλλωστε έκανε και το 2019. Το είπε, επειδή κάτι έπρεπε να πει για να καλύψει την απουσία από την ομιλία του των σημαντικών τοπικών ζητημάτων και των προβλημάτων που δημιούργησε η κυβέρνησή του στην περιοχή. Μόνο συνθήματα και ατάκες για προεκλογική κατανάλωση. Τίποτε άλλο.
Οι συμπατριώτες μας τα γνωρίζουν καλά όλα αυτά, γι’ αυτό όντως θα στείλουν το μήνυμα από την Άρτα και το μήνυμα θα είναι ένα βροντερό ΟΧΙ στην κυβέρνηση της ακρίβειας, της διαπλοκής, της λίστας Πέτσα, των Πάτσηδων, των υποκλοπών, της εγκατάλειψης της περιοχής μας.
Και στις 21 Μαΐου ο Αρτινός λαός θα πει «Ως εδώ!». Θα γυρίσει την πλάτη του στην αδικία και θα επιλέξει Δικαιοσύνη παντού. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπαίνει τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη».

Βασίλης Τσίρκας
Σε δήλωση του Βασίλη Τσίρκα, υποψήφιου βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Άρτα, μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής: «Η χθεσινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Άρτα έχει μία και μόνο θετική πλευρά. Είναι η τελευταία του στον Νομό μας ως πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που δεν κατάφερε να υλοποιήσει τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο νομός μας, πολλά από τα οποία μάλιστα δρομολογήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τα δημόσια ταμεία τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.(…) Συνιστά, όμως, κοροϊδία προς τους πολίτες της Άρτας, ο απερχόμενος πρωθυπουργός να αναφέρεται σε έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως η Αναπαλαίωση του Παλαιού Δημαρχείου και η Αξιοποίηση του Ξενία. Το τελευταίο από αυτά μάλιστα έχει δρομολογηθεί και χρηματοδοτηθεί εδώ και χρόνια και διαρκώς υπονομεύεται. Θα περίμενε κανείς από τον απερχόμενο πρωθυπουργό να μας πει τι σχεδίασε αυτός και η κυβέρνησή του για την Άρτα. Μίλησε, επίσης, για δήθεν «έκρηξη των επενδύσεων στην Ήπειρο», την ώρα που ο νομός μας βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη σε όλες του τις πτυχές.
Μίλησε για «δήθεν τουρισμό στην Ήπειρο» την ώρα που ο νομός μας είναι από τους τελευταίους σε επισκεψιμότητα. (…) Οι πολίτες της Άρτας τίμησαν με την ψήφο τους τον συμπατριώτη τους Αλέξη Τσίπρα τόσο το 2015 όσο και το 2019. Ως πρωθυπουργός στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας, τίμησε την εμπιστοσύνη τους και η Άρτα άρχισε να μπαίνει στο επίκεντρο του σχεδιασμού της κεντρικής διοίκησης για έργα υποδομών και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα πεδία, ώστε να αρχίσει να βγαίνει σταδιακά από το περιθώριο…. Γι’ αυτό ας μην ανησυχεί ο κ. Μητσοτάκης για τους συμπατριώτες του Αλέξη Τσίπρα. Τον γνωρίζουν, τον εμπιστεύονται, είναι ένας από εμάς. Και η αδιαμεσολάβητη επαφή του με την κοινωνία της Άρτας φάνηκε ξεκάθαρα στη συγκλονιστική υποδοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την προηγούμενη εβδομάδα.
Και στις 21 Μαΐου ο λαός θα ανοίξει τον δρόμο σε μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Κώστας Μπάρκας
Άλλη μια φορά τουρίστας στον Νομό Πρέβεζας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Πρέβεζα Κώστας Μπάρκας που τονίζει: «Απόλαυσε για άλλη μια φορά τις ομορφιές του Νομού μας ο κ. Μητσοτάκης, αυτή τη φορά στην Πάργα κι έφυγε χωρίς καν να ασχοληθεί με τα προβλήματα που μας ταλανίζουν σε υγεία, παιδεία, οδικές μεταφορές. Δεν είπε κουβέντα για το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας. Για τη μία βάρδια που ξέμεινε το ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου. Για την ανυπαρξία αγροτικών γιατρών. Για το πάγωμα μελετών της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό. Για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, που οι αγρότες είναι με την αγωνία κάθε μέρα μην τους κοπεί το ρεύμα στα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ. Των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, που ούτε έξω από την πόρτα των τραπεζών δεν μπορούν να περάσουν, την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι, οι φίλοι και οι ισχυροί έχουν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεσή τους. Πέρσι ήρθε στην Πρέβεζα και ήπιε έναν καφέ στα γρήγορα. Φέτος από την Πάργα δεν είπε κουβέντα για τα προβλήματα του Νομού. Ας αξιολογήσουν οι πολίτες αυτή τη στάση του χαρούμενου τουρίστα, απερχόμενου Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη».