Στην Άρτα η Φώφη Γεννηματά

Ενόψει του 2ου Συνεδριου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ που διοργανώνεται στις30-31 Μαρτίου η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά θα βρίσκεται στην Άρτα το Σάββατο 16/3/ και ώρα 1.00 το μεσημέρι στην καφετέρια ΜΑΞΙΜ (Πλατεία εθνικής Αντίστασης) για συνάντηση με μέλη και φίλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Το απόγευμα θα βρίσκεται στην Πρέβεζα όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία της στο Πνευματικό κέντρο ώρα 18.30 (Θεοφάνεια αίθουσα-παραλία Πρέβεζας πίσω από το δημαρχείο). Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να δώσουν ηχηρό παρών κατά την παρουσία της Προέδρου στην Πόλη μας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ.

Στην Άρτα για την Πολιούχο Αγία Θεοδώρα ο Δημητρίου
Στον εορτασμό της Πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας, στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης, καθώς και στη λιτάνευση της ιερής εικόνας Της στις οποίες παρέστη πλήθος πιστών από πολλές περιοχές της Ηπείρου, το «παρών» έδωσε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος, τόνισε τα εξής: «Απευθύνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και τα «Χρόνια πολλά» στις Αρτινές και τους Αρτινούς για τον φετινό εορτασμό της Πολιούχου της Αρτας, Αγίας Θεοδώρας, με την ευχή να έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, με υγεία, προκοπή, πρόοδο και ανάπτυξη για όλη την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες»!

Ομιλήτρια η Ελίζα Βόζεμπεργκ
Ο τομέας γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε., της ΔΗΜ.Τ.Ο. και της Ο.Ν.ΝΕ.Δ, Νέας Δημοκρατίας Άρτας, σας προσκαλούν την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 σε ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση, στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ», με θέμα «σύγχρονες πολιτικές για την οικογένεια».
Επίσημες καλεσμένες και εισηγήτριες θα είναι η Ευρωβουλευτής κα Ελίζα Βόζεμπεργκ και η κα Μαρία Συρεγγέλα, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων Ν.Δ. και αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Δήλωση Ριζόπουλου στη Λιτανεία της Αγίας Θεοδώρας
Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος παρέστη, τη Τρίτη, στη Λιτάνευση της Λάρνακας της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας και της θαυματουργού Εικόνας της στους κεντρικούς δρόμους της Άρτας.
Μετά την τελετή, ο Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε:
«Όλος ο βίος της Αγίας Θεοδώρας είχε ως επίκεντρο την αγάπη στο Θεό και τον άνθρωπο. Είναι πραγματικά ασφαλείς οδηγοί που μας επιτρέπουν σε συνδυασμό με το όραμα, τη γνώση και την σκληρή δουλειά να πετύχουμε το «θαύμα». Να φέρουμε την Ήπειρο στην κορυφή των Περιφερειών της Ελλάδας και της Ευρώπης σε ανάπτυξη. Να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να δώσουμε κίνητρα να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι ξενιτεμένοι νέοι μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Εκδήλωση για Τυροκομικά- Γαλακτοκομικά Προϊόντα
Εκδήλωση διοργανώνει η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών για την ιδιοπαραγωγή τυροκομικών – γαλακτοκομικών προϊόντων και τη διάθεσή τους στον καταναλωτή.Η εκδήλωση θα γίνει στα Ιωάννινα, 20 Μαρτίου 2019 στο Πολυχώρο “Δ. Χατζής” (Παλιά Σφαγεία) και το πρόγραμμα είναι:

10.00 Προσέλευση. 10.15 Έναρξη – Χαιρετισμοί. 10.30 Η εθνική νομοθεσία για την οικοτεχνία, Παναγιώτης Δήμος, μαθητής της Γαλακτοκομικής Σχολής. 10.45 Ευκαιρίες και προβλήματα κατά την ιδιοπαραγωγή και πώληση γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων- Σταματία Παρασκευούδη, «ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ», απόφοιτος Γαλακτοκομικής Σχολής11.00 Προϋποθέσεις για την ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών –
τυροκομικών προϊόντων- Ευθαλία Οικονόμου Προϊσταμένη Τμ. Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων. 11:15 Καταχώριση των μονάδων οικοτεχνικής παρασκευής στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ)- Σοφία Φούκη υπεύθυνη ΚΗΜΟ Π.Ε. Ιωαννίνων
11.30 Εγγραφή του κτηνοτρόφου – μεταποιητή στο Μητρώο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και στο ΑΡΤΕΜΙΣ- Κυριάκος Ζέρβας Διεύθυνση Διαχείρισης Ελέγχων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. 11.45 Διάλειμμα. 12.00 Άδεια παραγωγού πωλητή υπαιθρίου εμπορίου- Βασιλική Γιακαμόζη Προϊσταμένη Τμ. Αδειοδοτήσεων Δήμου Ιωαννιτών. 12.15 Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα- Βέρα Φυντανή Προϊσταμένη Τμήματος Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
12.45 Ευρωπαϊκό Δίκτυο FACE – Οδηγός για τις Ορθές Πρακτικές Υγιεινής στην παραγωγή τυριού και γαλακτοκομικών στο αγρόκτημα-Μαρία Παπαδοπούλου Χημικός – MSc «Αφάλεια & Νομοθεσία Τροφίμων»
13. 00 Ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων:
Κόστος – χρηματοδοτήσεις- Εκπρόσωπος της Εταιρείας Συμβούλων GROWPLAN. 13.15 Ερωτήσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα

Έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας για το επίδομα ενοικίου
Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης ενοικίου.
Η πρόσβαση στην πλατφόρμα αιτήσεων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr που δημιούργησε η ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).
Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Όσοι πολίτες επιθυμούν βοήθεια μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους. Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα εισπράξουν αναδρομικά το επίδομα από 1/1/2019 εφόσον έχουν μισθωτήριο από την αντίστοιχη ημερομηνία.