Στην Άρτα ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ θα βρίσκεται στα Ιωάννινα, την Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020 στην ανοιχτή συνέλευση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Ν. Ιωαννίνων στο Ξενοδοχείο DuLac( συνεδριακό κέντρο). Ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφθεί και την Άρτα.
*Το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ , θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Δημοτική Παράταξη “Αρτινών Συνεργασία”
Κόβουν την πίτα
Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει την Κυριακή η Δημοτική Παράταξη «Αρτινών Συνεργασία».
Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, θα πραγματοποιήσει, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ, στον πολυχώρο “Πολιτεία” η Δημοτική Παράταξη «Αρτινών Συνεργασία» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη.

Δήμος Αρταίων
Την Τετάρτη η διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ
Διανομή τροφίμων (λάδι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, μακαρόνια, συμπυκνωμένο ντοματοπελτέ, φασόλια και φακές ) για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αρταίων την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου από τις 8:30 το πρωί έως στις 13:00 το μεσημέρι.
Η διανομή των τροφίμων στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική λαχαναγορά του Δήμου.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Νέα Μηχανήματα έργου
Αξιοποιώντας κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, προχώρησε μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, στην προμήθεια δύο σύγχρονων μηχανημάτων έργου, αναγκαίων για την υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων συντηρήσεων με αυτεπιστασία.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ηγουμενίτσας προμηθεύτηκε έναν καινούριο εκσκαφέα – φορτωτή και ένα μικρό ερπυστριοφόρο εκσκαφέα μετά υδραυλικής βραχόσφυρας, συνολικού προϋπολογισμού 217.000 €.
Η προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού των οχημάτων του Δήμου, θα συνεχιστεί με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, την μείωση του κόστους συντήρησης, καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτά.

Ελληνική Διεπιστημονική Εταιρεία Καρκίνου Μαστού
«Ο καρκίνος του Μαστού από την αρχή μέχρι το τέλος. Η έγκαιρη διάγνωση έως την ολοκληρωμένη θεραπεία»
Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Διεπιστημονική Εταιρεία Καρκίνου Μαστού (ΕΔΕΚΜΑ) στα πλαίσια της Επιστημονικής της ενημέρωσης για ιατρούς και κοινό πρόκειται να διοργανώσει στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Du Lac το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 Επιστημονική Εκδήλωση με τίτλο: «Ο καρκίνος του Μαστού από την αρχή μέχρι το τέλος. Η έγκαιρη διάγνωση έως την ολοκληρωμένη θεραπεία» και στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, με κλινική εξέταση γυναικών στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των ιατρών αλλά και του κοινού αναφορικά με τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την διαχείριση του καρκίνου του μαστού.

Δήμος Γ. Καραϊσκάκη
Διανομή τροφίμων ξηράς αποθήκευσης
Ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητα Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου (ΤΕΒΑ), καλεί τους δικαιούχους του ΚΕΑ να παραλάβουν την ποσότητα των προϊόντων που τους αναλογεί και οι οποίοι:
1. Έχουν δηλώσει συμμέτοχη ΤΕΒΑ του προγράμματος ΚΕΑ
2. Συμπεριλαμβάνονται στον πινάκα εγκριθέντων για τον μηνά Φεβρουάριο 2020 , σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία
3. Έχουν ορίσει ως σημείο παραλαβής τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη να παραλάβει τα προϊόντα που του αντιστοιχεί ΚΕΑ –ΤΕΒΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΩΡΑ 09:00 – 13:00 πμ
Στα Δημοτικά καταστήματα Διασέλλου , Άνω Καλεντίνης(ΚΕΓΕ) , Αστροχωρίου
Υπενθυμίζουμε ότι προκειμένου να παραλάβουν την ποσότητα των προϊόντων που τους αναλογεί στα εξής τρόφιμα : Λάδι , γάλα «Εβαπορέ», Ζάχαρη, Μακαρόνια, Συμπυκνωμένο ντοματοπελτέ, φασόλια & φακές .
Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ή ΠΡΟΣΚΟΜΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.
Θα πρέπει να προσκομίζουν σε αρμόδιους υπαλλήλους των ανωτέρω Δήμων τα κάτωθι:
• ΑΜΚΑ
• ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Στον πρωθυπουργό η ΚΕΔΕ στις 10 Φεβρουαρίου
Την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί.
Στη συνάντηση, που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παραβρεθούν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, το προεδρείο της ΚΕΔΕ καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοινώνοντας τη συνάντηση, στην ατζέντα της συζήτησης με τον πρωθυπουργό θα είναι η αναπτυξιακή προοπτική της Αυτοδιοίκησης, οι αρμοδιότητες, ο διακριτός ρόλος της στη διαχείριση τμήματος του νέου ΕΣΠΑ, το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ που αντικαθιστά τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» και το προσφυγικό /μεταναστευτικό.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ «Η αναπτυξιακή προοπτική των Δήμων θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό για να μπει η αυτοδιοίκηση σε μια νέα σελίδα. Δεν ξεχνάμε τα θέματα της καθημερινότητας αλλά με τον Πρωθυπουργό θέλουμε να συζητήσουμε το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και φυσικά να ακούσουμε τις δικές του σκέψεις και τις προστάσεις για το μέλλον των Δήμων της χώρας».

Κοπή πίτας του Κ.Α.Π.Η. Ηγουμενίτσας
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ηγουμενίτσας σε μια ζεστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη ταβέρνα «Καρακουλάκ» με ζωντανή μουσική και πλούσια εδέσματα.
Τη γιορτή τίμησαν με τηπαρουσία τους, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος, η Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ κα. Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Ευπαθών Ομάδων και Τρίτης Ηλικίας του ΠΑΚΠΠΟ κα Αλεξάνδρα Χρήστου και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Ελευθέριος Ντόστας.