Στην Άρτα ο Κουρουμπλής

Επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή, βουλευτή Β’ Αθήνας και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην Άρτα. Ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Γιάννη Γκολομάζο, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, την Τζένη Ταπραντζή, υποψήφια Δήμαρχο του Δήμου Αρταίων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Άρτας, Ευάγγελο Αναγνωστάκη. Ο κ. Κουρουμπλής συνοδευόμενος από τον βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Τσίρκα, επισκέφτηκεε το κέντρο της πόλης, τη Λαική Αγορά και το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία “Αγκαλιά”.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο χορός των Μερακλήδων Άρτας, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών, πολλών φίλων και πολλών εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων

Στην κοπή πίτας των Συλλόγων Κ. Γραικικού και Μελισσουργιωτών ο Δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης
Σε πολλή ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 24/02/19 στο κτίριο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κάτω Γραικικού (πρώην Δημοτικό σχολείο) η κοπή της ετήσιας πίτας του Συλλόγου. Εξαιρετική υπήρξε η όλη οργάνωση κι ενέργεια από το Σύλλογο και ειδικά από τον Πρόεδρο του Β. Πολύζο. Ο Δήμαρχος Μ. Γαρνέλης, ο Αντιδήμαρχος Π. Τσαλοκώστας και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Τσιανάκας τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ο Δήμαρχος δημοσίως δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει αιτήματα και του Συλλόγου αλλά και των κατοίκων της περιοχής που του υποβλήθηκαν και δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Δ.Σ του Συλλόγου αλλά και όλα τα μέλη του για τις πράγματι άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες τους, τα αποτελέσματα των οποίων είναι εμφανέστατα.
Ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων παρευρέθηκε και στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσουργιωτών το βράδυ του Σαββάτου 23/02/19 μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κ. Αλυμάρα και τους Δημοτικούς Συμβούλους Α. Λάμπρη, Ν. Τρομπούκη, Λ. Τσίπρα, τον υποψήφιο Δήμαρχο Π. Σκαλτσογιάννη, τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Τυρολόγο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καψάλων Α. Καψάλη.

Σύλλογος Σκουφάς- Αρτινών Αποκριές
Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης “Ο ΣΚΟΥΦΑΣ” συνεχίζει να αναβιώνει τα παλιά αποκριάτικα δρώμενα. Γιατί οι Απόκριες, δρώμενα ήταν πάντα στην Άρτα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος: «Και μείς επιμένουμε να θυμόμαστε!!!

– Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στις 7.00 το βράδυ.
« Θα γίνουμε γιατρούδες, θα γίνουμε γιατροί…..»
Εδώ και οχτώ χρόνια ξεκινήσαμε και πήραμε τους δρόμους ντυμένοι μπαντίδοι και γιατρούδες, αναβιώνοντας το παλιό αρτινό αποκριάτικο έθιμο. Λέμε και φέτος να ξαναταράξουμε τα νερά……
Παραδοσιακή ορχήστρα θα μας συνοδεύει στα πειράγματα, στα τραγούδια και στους χορούς.
-Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 στις 11.00 το πρωί, το Γαϊτανάκι μας, πιστό στο ραντεβού του χρόνια τώρα, θα τυλίξει και θα ξετυλίξει τις κορδέλες του. Η νύφη και ο γαμπρός, τα συμπεθεριά, τα κλαρίνα θα είναι κι αυτά εκεί. Και σεις οι καλοί μας καλεσμένοι. Στους δρόμους θα βρεθούμε πάλι, φέρνοντας μνήμες και χαμόγελα, κέφι, χορό και τραγούδι».

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και Δήμου Ν. Σκουφά

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και Δήμου Νικολάου για την υλοποίηση έργου με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ «ΕΣΠΑ 2014 – 2020»
Πρόκειται για το έργο, ” Εμπλουτισμός δικτύου ύδρευσης : Βαθύ Διάσελλο – Μαργαρίτη “, ένα έργο που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης των οικισμών Δημαριού , Κλειδίου , Παλαιοχωρακίου , Άνω Πέτρας , Διασέλλου , Περδικορράχης , Αγίας Παρασκευής , Σελλίνων , Δομοσκού , Ακροποταμιάς , Ζυγού και Φωτεινού.
«Η συνεργασία και αλληλεγγύη αλλά κυρίως οι ισχυροί δεσμοί φιλίας και καλής γειτονίας που υπάρχουν μεταξύ του Δήμου μας και του Δήμου Νικολάου Σκουφά επιφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των δημοτών μας . Ξεχωριστή αναφορά και ευχαριστίες στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νικολάου Σκουφά τόσο για την συνεχής υποστήριξη όσο και για την αγαστή συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου μας» αναφέρει ο Περικλής Μίγδος.

Στον ετήσιο χορό της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας, στην Αθήνα, παραβρέθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. Κατά την εκδήλωση, τιμήθηκε, για τη συνολική προσφορά του, ο φιλόλογος, ιστορικός και συγγραφέας, Ελευθέριο Παπακώστας, με πλακέτα που του απένειμε η κ. Γεροβασίλη.

Οι πρώτοι υποψήφιοι για την Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή 
Η παράταξη Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή, που κατέρχεται στο Δήμο Αρταίων με Υποψήφια Δήμαρχο τη Λίτσα Κιτσαντά, ανακοίνωσε την Παρασκευή 1 Μαρτίου τους πρώτους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που είναι οι εξής:
1. Αμπελογιάννη Βάσω, μηχανικός Η/Υ στο Νοσοκομείου Άρτας, Συνδικ.ΑΔΕΔΥ
2. Βρατσίστα Γρηγορία, ελ.επαγγελματίας
3. Δημουλά Αναστασία, διοικητική υπάλληλος Νοσοκομείου Άρτας
4. Κάσιου Αποστολία, ιδιωτική υπάλληλος
5. Καψάλας Γιώργος, συνταξιούχος
6. Μάγγου Βαρβάρα, εκπαιδευτικός
7. Μουλιανίτης Αιμίλιος, μαθηματικός
8. Νάκος Δημήτρης, σπουδαστής
9. Πάλλας Θωμάς, δικηγόρος
10. Παπαδημητρίου Όλγα, ιδιωτική υπάλληλος
11. Παπακίτσος Στέφανος, γιατρός μαιευτήρας, δημοτ.σύμβουλος Άρτας
12. Παπακώστας Ευαγόρας, ελ. επαγγελματίας, τοπικός σύμβουλος Αρτας
13. Παπάς Νίκος, τεχνολόγος μηχανικός
14. Πιστιώλη Νίκη, φοιτήτρια
15. Σκούρα Λουίζα, αγρ. Τοπογράφος μηχανικός
16. Σταμούλη Ιφιγένεια, εκπαιδευτικός
17. Τζαχρήστα – Καραμπίκα Ρένα, βοηθ.λογιστού
18. Χασκής Φίλιππος, νέος αγρότης-κτηνοτρόφος
19. Χονδρός Λεωνίδας, πτηνοτρόφος
20. Χούσος Δημήτρης, αρχιτέκτ. τοπίου-κηποτέχνης
21. Χριστοδούλου Παναγιώτης, γιατρός