Στην Άρτα ο Χάρης Δούκας-μίλησε σε συγκέντρωση στην πλ. Κιλκίς

Η ελπίδα κερδίζεται!!

Οι πολίτες αναζητούν διέξοδο-Εμείς είμαστε η εναλλακτική λύση

Το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά, η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης!

Την ανάγκη εκδημοκρατισμού της χώρας που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από το ΠΑΣΟΚ επισήμανε στην ομιλία του στην Άρτα την Δευτέρα το πρωί ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών, μελών και φίλων του Κινήματος στην πλ. Κιλκίς της Άρτας, ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην χώρα αλλά και στο κόμμα προκειμένου η χώρα να μπορέσει να προχωρήσει με τους πολλούς και όχι με τους λίγους.
«Μία κυβέρνηση, που εμφανίζεται με ένα κεντρώο προσωπείο, κατάφερε να ξεγελάσει αρκετούς. Προδόθηκε, όμως, από το πολιτικό της DNA, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων. Οι πολίτες αναζητούν διέξοδο. Εμείς είμαστε η εναλλακτική λύση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας. «Κάνω ένα μεγάλο κάλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά, η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης! Η ελπίδα δεν χαρίζεται, η ελπίδα δεν δωρίζεται, η ελπίδα κερδίζεται!!» είπε ο κ. Δούκας καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους.

«Το ΠΑΣΟΚ, εγώ το πιστεύω βαθιά, πράγματι, μπορεί να αποτελέσει την επόμενη κυβέρνηση που θα αλλάξει πορεία στη χώρα. Και θα το κάνουμε επειδή εσείς το πιστεύετε! Δεν αρκεί να το λέω εγώ, αρκεί εσείς να παλέψετε για να το καταφέρουμε!» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Δούκας σημειώνοντας: «Εμείς πρέπει να λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστεί με τη Νέα Δημοκρατία! Το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστεί με τον Μητσοτάκη και θα κυβερνήσει! Και θα κυβερνήσει, όχι για την εξουσία, αλλά για τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας. Για να μπορέσουμε, ξανά, να ορίσουμε τη ζωή μας, να φτιάξουμε τις πόλεις μας, να φτιάξουμε τα χωριά μας και να μην αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Πρέπει αυτά να τα αλλάξουμε και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κόμμα θεσμικό, σοβαρό, ανοιχτό, αυτόνομο, ανεξάρτητο, όπου όλοι θα αποφασίζουμε. Χωρίς παρέες, χωρίς οφίτσια, χωρίς κλειστά συστήματα.”

Ο Δήμαρχος της Αθήνας που περιόδευσε στην Ήπειρο επιδιώκοντας να επικοινωνήσει τις θέσεις και τις αρχές του με τις οποίες διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος, άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση τόσο για θέματα της αυτοδιοίκησης όσο και για να γενικότερο πολιτικά ζητήματα, όπως είναι η διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, το ράλι της ακρίβειας στα τρόφιμα και το κόστος της ενέργειας.

«Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να είναι προτεραιότητα για τη χώρα. Ο ΕΛΓΑ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ χρειάζονται ανάταξη. Πρέπει να ενισχύσουμε τους συνεταιρισμούς. Να δώσουμε κίνητρα στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Δε φοβόμαστε, σηκώνουμε ανάστημα, μπαίνουμε όλοι στη μάχη. Την ελπίδα δεν θα μας τη χαρίσει κανείς. Την ελπίδα θα την κερδίσουμε όλοι μαζί» σημειώσε ο Χάρης Δούκας μιλώντας για το αγροτικό ζήτημα.

Ο κ. Δούκας άσκησε κριτική και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι σε κρίσιμα ζητήματα δεν είχε ξεκάθαρες θέσεις και έφερε ως παραδείγματα τα δημόσια πανεπιστήμια, την δημόσια υγεία αλλά και το νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Δεν καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο ότι αποτελούμε μία επιλογή διακυβέρνησης της χώρας» είπε απευθυνόμενος στους Αρτινούς, ο Δήμαρχος της Αθήνας. «Για να αλλάξουμε την χώρα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε το κόμμα μας» τόνισε ο κ. Δούκας ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη πλήρους αναδιοργάνωσης ώστε το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει Κίνημα γιατί αν αυτό δεν συμβεί δεν θα καταφέρει να αλλάξει τίποτα. «Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει συνιστώσα αν παραμένει στο 13%. Εμείς θέλουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο. Αν μείνει το ΠΑΣΟΚ όπως έχει θα έρθουν αναπαλαιώσεις. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ και να το μεγαλώσουμε τώρα» είπε ο κ. Δούκας και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσοι θέλουν να επιστρέψουν στο «σπίτι τους» ώστε στις 6 Οκτώβρη να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής ανατροπής.

Σε θέματα συνεργασιών ο κ. Δούκας σημείωσε πως «Αν κινδυνεύσει, λέει, η κυβέρνηση, αν ο Μητσοτάκης δεν έχει αυτοδυναμία, θα σώσετε τη χώρα, θα βάλετε πλάτη; Και εδώ πρέπει να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πατερίτσα της Νέας Δημοκρατίας! Δεν είναι συμπλήρωμα. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη, και να δημιουργήσουμε ένα άλλο μοντέλο. Εμείς, δεν θέλουμε να πάρουμε την εξουσία, θέλουμε να δημιουργήσουμε εκδημοκρατισμό της εξουσίας. Και μπορείτε όλοι εσείς να έχετε ρόλο, λόγο και να υπάρχει κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη».

Κλείνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο κ. Δούκας είπε: «Φίλες και φίλοι, έχουμε μπροστά μας μία ιστορική συγκυρία. Είναι μία ευκαιρία να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, να ενώσουμε δυνάμεις και να κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς, σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, να έρθουν να στηρίξουν μία προσπάθεια επανεκκίνησης για την αναγέννηση της χώρας. Είμαστε μπροστά στα προβλήματα αλλά είμαστε μπροστά και στην ευθύνη. Δεν φοβόμαστε, σηκώνουμε ανάστημα, μπαίνουμε όλοι στη μάχη. 6 του Οκτώβρη περιμένω να είστε όλοι στην κάλπη και να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα ότι η δημοκρατική Παράταξη επανεκκινεί, αναγεννάται και θα αλλάξει τη χώρα”.

Στην εκδήλωση του Χάρη Δούκα, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άλκης Παπαχριστάκης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νίκος Λύγκας, η υποψήφια βουλευτής Χριστίνα Μαρέτη, ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, τα μέλη της Νομαρχιακής Γιώργος Θωμάς, Κώστας Γκίζας, Ράνια Τρομπούκη, Θόδωρος Γόγαλης, Βασίλης Μαγκούτης, Σεβαστή Φέκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Όμηρος Καπέλης ο πρώην Γραμματέας Αλεξ. Σερέτης κ.α.

Exif_JPEG_420