Στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, ο Αρτινός, Αντώνης Καραμπίνας

Στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ εξελέγη ο Αρτινός, Αντώνης Καραμπίνας μέσα από εκλογικές διαδικασίες που συμμετείχαν 2300 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Αθήνα.
Ο Αντώνης Καραμπίνας, έκανε την παρακάτω δήλωση: « Ο κύκλος μου στη μεγαλύτερη πολιτική νεολαία στην Ευρώπη κλείνει για εμένα με την καλύτερη επιβράβευση στο πρόσωπό μου. 323 ευχαριστώ στους Συνέδρους του 13ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ που με εξέλεξαν στην Κεντρική Επιτροπή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια της Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ Άρτας και την ΟΝΝΕΔ Άρτας που έχω επανδρωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Όσον αφορά το νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου θα είμαι δίπλα του και σε αυτή τη μάχη για τους νέους».

Συνέδριο για τις διεθνείς δράσεις και συνεργασίες του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργάνωσε Συνέδριο για τις Διεθνείς Δράσεις και Συνεργασίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Στο Συνέδριο παρουσιαστήκαν οι δράσεις διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως η συμμετοχή του Π.Ι. στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια», η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία με Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου, η πιστοποίηση και διεθνοποίηση προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, τα Προγράμματα Erasmus+ καθώς και οι συνεργασίες με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Ιονίου – Αδριατικής, Uniadrion και με Πανεπιστήμια της Αλβανίας και της Βαλκανικής. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με στρογγυλή τράπεζα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών επιδόσεων των Πανεπιστημίων.
Εισηγητές στο Συνέδριο ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, οι Αντιπρυτάνεις Καθηγητές Μηνάς Πασχόπουλος, Σπύρος Γεωργάτος και Σταύρος Νικολόπουλος, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία Σοφία Φιλιππίδου, η υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης του Βρετανικού Συμβουλίου Μαρία Τσακάλη, οι συντονιστές των ακαδημαϊκών δράσεων, εκπρόσωπος του Ι.Κ.Υ κ.α. Τέλος, χαιρετισμό απήυθυναν οι Πρυτάνεις των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

ΓΣΕΕ: να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών
Ενόψει της συνεχιζόμενης βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων των συστημικών Τραπεζών, κυρίως στην περιφέρεια, σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει τα εξής: «στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απώλειας της εργασίας τους, των τοπικών φορέων και των πολιτών που βιώνουν τον οικονομικό μαρασμό και την εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου.
Η στρατηγική αυτή των Τραπεζών που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Η αποψίλωση του δικτύου των καταστημάτων και τα εκβιαστικά διλήμματα προς τους εργαζόμενους έχουν ήδη οδηγήσει εκτός κλάδου χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους, παρότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Για τους λόγους αυτούς, η ΓΣΕΕ καλεί:
• τις Διοικήσεις των Τραπεζών να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω κλείσιμο των καταστημάτων, οδηγώντας σε ανεργία τους τραπεζοϋπαλλήλους,
• τα τοπικά Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν τον αγώνα για να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα των τραπεζών,
• την τοπική κοινωνία να δώσει ηχηρό «παρών» στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών.

Κώστας Μπάρκας: Στα αζήτητα παραμένει η ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα
Σε δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα σχετικά με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για νέο νοσοκομείο στην Κω, αναφέρονται τα εξής: «Μετά και τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη από την Κω για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νησί, η Πρέβεζα εξακολουθεί να βρίσκεται στα αζήτητα και παραμένει η πρωτεύουσα Νομού με το αρχαιότερο νοσοκομείο. Παρά τις διευκρινήσεις του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη σε Επίκαιρη Ερώτηση που καταθέσαμε, ότι υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης υποδομών υγείας από το Ταμείο Ανάκαμψης, στην περίπτωση της Πρέβεζας δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης και τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τις πρωτοβουλίες για διεκδίκηση του αιτήματος ανέγερσης νέου νοσοκομείου με τη δημιουργία Επιτροπής Διεκδίκησης, αυτή βρίσκεται σε αδράνεια. Είναι λυπηρό να ακούς από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ως προς το νέο νοσοκομείο στην Κω, για γρήγορη ωρίμανση μελετών και σύμπραξη για την απαραίτητη χρηματοδότηση με την περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς και στην περίπτωση της Πρέβεζας να επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή.

Εκδήλωση Ινστιτούτου INSOCIAL για το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
Το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία (Insocial) διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7μ.μ. διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: “Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα”.
Το μεγάλο ιδιωτικό χρέος απειλεί την οικονομική ανάπτυξη, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά.
Προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση του.
Συζητούν:
-Μάνθος Ντελής, καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Audencia Business School
– Ηλίας Τζαβαλής, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
– Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Συντονίζει:
-Νίκος Χριστοδουλάκης, ομότιμος καθηγητής Ο.Π.Α., επικεφαλής Insocial
Διαδικτυακή Συζήτηση (Facebook – live: Σελίδα «Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία – InSocial»)

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Ήπειρο για την ηχορύπανση από καταστήματα διασκέδασης 
Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη την Ήπειρο με σκοπό την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής από καταστήματα διασκέδασης. Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ του Σαββάτου (4-5/6/2022) συνελήφθησαν (3) ημεδαποί στα Ιωάννινα και (1) στην Πρέβεζα, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάνοντας χρήση μουσικής, υπερβαίνοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο από το νόμο όριο θορύβου.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν κατά περίπτωση από τα Αστυνομικά Τμήματα Ιωαννίνων και Πρέβεζας θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Δράση του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος
Με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος, συμμετείχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, στην πλατεία Δημαρχείου.
Η δράση, που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου, περιελάμβανε σπιρομέτρηση, οξυμετρία και μέτρηση αρτηριακής πίεσης. Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δράση, ενημερώθηκαν για το κάπνισμα και τους τρόπους διακοπής του από την κα Ανδρομάχη Πετσίνη, Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο του Γ.Ν. Φιλιατών, η οποία έκανε και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους δημότες με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και ενημερωτικές δράσεις με σκοπό την προαγωγή και την πρόληψη της υγείας όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου (Σκουφά 91-93) την Τρίτη 14-06-2022 , και ώρα 9:00 πμ έως τις 13.30μμ.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα. Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
• Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
• Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
Τήρηση των αποστάσεων

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων
Συνεχίζονται οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Ιωαννίνων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν την επιθυμία τους για εγγραφή
τηλεφωνώντας καθημερινά από 4:30μ.μ έως 8:30 μ.μ. στο τηλέφωνο: 2651065187 ή
στέλνοντας μήνυμα στο email του σχολείου mail@sde-ioann.ioa.sch.gr όπου θα γράφουν το
ονοματεπώνυμό τους, τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου,
καθώς και το τηλέφωνό τους. Το Σεπτέμβριο οι υποψήφιοι μαθητές θα ενημερωθούν από το
Σχολείο για την προσκόμιση των υπόλοιπων δικαιολογητικών τους.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Δωρεάν Γυμνάσιο, απευθύνεται σε άνδρες
και γυναίκες άνω των 18 ετών που τελείωσαν το Δημοτικό και δε φοίτησαν στο Γυμνάσιο ή
φοίτησαν αλλά το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν. Η διάρκεια φοίτησης είναι 18 μήνες
(δύο διδακτικά έτη). Το ωράριο είναι απογευματινό (4.30μ.μ. – 8.30μ.μ.) και παρέχεται
απολυτήριος τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.
Το Σχολείο βρίσκεται στην οδό Κων/πόλεως 1, στο κτήριο του Μουσικού Γυμνασίου στο 2
όροφο (δίπλα από το Νεκροταφείο Αγίου Νικολάου Κοπάνων).

Προσωρινοί Πίνακες για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2022 της ΔΥΠΑ
Αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, τα προσωρινά μητρώα δικαιούχων και παρόχων και οι προσωρινοί πίνακες αποκλειομένων του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2022 στον ιστότοπο της ΔΥΠΑwww.oaed.gr
Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι, που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 10:00 μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 15:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).
Δικαιολογητικά που συνοδεύουν τις ενστάσεις δικαιούχων και παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.
Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες ημέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης), ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας η διαμονή μπορεί να διαρκεί έως 30 συνεχόμενες ημέρες.
Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελουμένων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Ωφελούμενοι είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από 01.01.2006 έως 14.06.2016.
Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 70.000 και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35.000.000 €.