Στην Κωνσταντινούπολη με το Erasmus+ KA2 εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ανέζας

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ανέζας βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.
Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία η 2η κινητικότητα εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA229 με κωδικό 2020-1-EL01-KA229-078904_1 και τίτλο: “Count me in, teach me a word”.
Το πρόγραμμα αφορά στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας μέσα από το παιχνίδι. Τέσσερις εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Ανέζας, το οποίο είναι Συντονιστής του προγράμματος, οι κ.κ. Αργυρώ Χουσιάδα, Αμαλία Πάνου, Κων/νος Πεπόνης κι Αθηνά Θεοχάρη, μαζί με εκπαιδευτικούς σχολείων από την Ιταλία, τη Β.
Μακεδονία και τη Λιθουανία φιλοξενήθηκαν από το Σχολείο Kanuni Sultan Suleyman ilkokulu και τον κύριο Oguz Cinoglu, διευθυντή του Ιδρύματος, από τις 23 έως τις 27 Μαΐου 2022.

Να σημειωθεί πως ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη κι ενδιαφέρουσα η εμπειρία για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι
παρακολούθησαν εργαστήριο σχετικά με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων “web 2.0” από την ειδικό κα Ceyhan Sepetci και αλληλοεπίδρασαν με τους μαθητές τμημάτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσιάζοντας και παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια. Εξίσου σημαντική με το επιστημονικό – παιδαγωγικό κομμάτι της κινητικότητας υπήρξε για τους εκπαιδευτικούς η γνωριμία με τα μνημεία, τις γεύσεις και την κουλτούρα, γενικότερα, της γειτονικής χώρας.
Με αυτές τις επαφές και την ανταλλαγή εμπειριών ενισχύονται οι φιλικοί κι επαγγελματικοί δεσμοί μεταξύ των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, καθώς είχε, ήδη, πραγματοποιηθεί επίσκεψη τους (1η κινητικότητα) στο Σχολείο της Ανέζας τον περασμένο Μάρτιο.