Στην «Περίμετρο» ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ στην ΑΡΤΑ

Πως συνεχίζεις μια παράδοση που έχει γερά θεμέλια και σπουδαία ιστορία; Ο Αρτινός αρτοποιός Νίκος Λύτρας μίλησε στην εκπομπή Περίμετρος της ΕΡΤ3 για τον παραδοσιακό Ηπειρώτικο φούρνο που διατηρεί επί σειρά ετών στην Άρτα. Με τη βοήθεια της επόμενης γενιάς, της κόρης του αξιοποιεί και τις σύγχρονες μεθόδους αλλά και τα τοπικά προϊόντα, όπως τα πορτοκάλια κ.α. ‘Όπως είπε ο ίδιος στην περιοχή υπάρχουν πολλές παρόμοιες οικογενειακές επιχειρήσεις που φημίζονται για το ομώνυμο «ηπειρώτικο» ψωμί και τα προϊόντα τους. Τα ωράρια ενός φούρναρη είναι ιδιαιτέρως σκληρά… Ξυπνά στις 3 τα ξημερώματα και κλείνει το φούρνο του γύρω στο μεσημέρι ενώ συνεχίζει την προετοιμασία της επόμενης ημέρας και το απόγευμα.

“Βυζαντινή Άρτα”

Νέες ενημερωτικές πινακίδες από στις εισόδους της πόλης μας, στην “Βυζαντινή Άρτα”. Όπως λέει ο Δήμαρχος Αρταίων «Με στόχο την άρτια παρουσίαση του τόπου μας, της ιστορίας και της ζωντανής παρακαταθήκης της σε παλιούς και νέους επισκέπτες».
Καλορίζικες!

Ευχαριστήριο Τράπεζας Τροφίμων “ΚΑΤΑΦΥΓΗ”
Ἡ Τράπεζα Τροφίμων «Καταφυγή» τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἄρτης, ἐκφράζει τίς θερμές της εὐχαριστίες καί τά ἐγκάρδια συγχαρητήριά της πρός ὅλους ἐκείνους, πού μέ τήν φιλάδελφη προσφορά τους, ἐπ΄ εὐκαιρίᾳ τῶν ἑορτῶν τοῦ Πάσχα, συμπαραστάθηκαν στό θεάρεστον ἔργο της, συμβάλλοντας ἔτσι, στή, στήριξη καί ἀνακούφιση τῶν πασχόντων ἀδελφῶν μας. Ἡ προσπάθεια αὐτή ἀγάπης, ἀποπνέει αἰσιοδοξία γιά τό φιλανθρωπικό ἔργο τῆς Μητροπόλεώς μας, σέ αὐτήν τήν δύσκολη γιά ὅλους περίοδο τῆς πανδημίας.
Μέ τήν εὐκαιρία αὐτή, ἡ Τράπεζα Τροφίμων «Καταφυγή» ταπεινά εὔχεται σέ ὅλους τούς δωρητές, ὅπως «ἡ πάντων Χαρά Χριστός ἡ Ἀλήθεια, τό Φῶς, ἡ Ζωή», νά γεμίζει τήν ψυχή καί τά ἔργα τους καί νά τούς ἀξιώνει νά πορεύονται νικηφόρα στά ἴχνη Του, στόν Γολγοθᾶ καί στήν Λαμπροφόρο Ἀνάστασή Του.
Μετά τιμῆς καί ἐκτιμήσεως
Οἱ Ὑπεύθυνοι
π. Νικόλαος Κακοχρῆστος
κ. Κωνσταντῖνος Μπόσμος
κ. Εὐάγγελος Ρέντζος

Με απόφαση Καχριμάνη
Απαγόρευση αλιείας στα ποτάμια της Ηπείρου
Απαγορεύεται η αλιεία ιχθύων (εκτός πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραποτάμους και τις πηγές αυτών σε όλα τα υδάτινα συστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 έως 31 Μαΐου 2021 με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.
Ειδικά στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των ιχθύων) η απαγόρευση ισχύει από 15 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2021.
Η απόφαση αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου.

Δήμος Αρταίων: Δίμηνη παράταση των συμβάσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας
Δίμηνη παράταση δίνεται στις συμβάσεις στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο
Δήμο Αρταίων κατά δύο μήνες, ύστερα και από με την κοινή Υπουργική Απόφαση
που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Για το θέμα, είχε τοποθετηθεί πρόσφατα ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος
Τσιρογιάννης, με την ιδιότητα και του μέλους στο ΔΣ της ΚΕΔΕ στη συνάντησή του
με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, ενώ είχε θέσει το ζήτημα
και στην ΚΕΔΕ, αλλά και στα αρμόδια Υπουργεία, τονίζοντας τη σημασία που θα είχε
η παράταση των συμβάσεων στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και στην στήριξη
του έργου του, αλλά και φυσικά στις ίδιες τις οικογένειες των ωφελούμενων.
Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα είχε στηρίξει το αίτημα της Δημοτικής
Αρχής για παράταση της χρονικής διάρκειας απασχόλησης των 110 ωφελούμενων
του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Αρταίων.
«Η εργασία που προσφέρουν οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι πολύτιμη και
τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό. Είμαστε χαρούμενοι που θα βρίσκονται στο Δήμο μας για επιπλέον χρονικό διάστημα. Θέλουμε να παραμείνουν στη θέση τους, όσο γίνεται περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.

Την Μ. Πέμπτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει rapidtest στο Θεσπρωτικό
Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, θα βρίσκεται από τις 9.15 το πρωί στο Θεσπρωτικό, για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid-19 (rapidtest) στον γενικό πληθυσμό.
Τα τεστ θα διενεργηθούν στον χώρο του Δημαρχείου (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού).
Οι πολίτες, οι οποίοι θα εξετάζονται δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και την Αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ θα χρειαστεί να δηλώσουν και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Καλούνται οι συνδημότες να προσέρχονται στον χώρο των τεστ τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (χρήση μασκών, αποστάσεις κλπ).