Στην Πρέβεζα “Κερνάμε Ήπειρο” από 25 έως 27 Αυγούστου

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για την προβολή και προώθηση των τοπικών της προϊόντων , “Κερνάει Ήπειρο” στο λιμάνι της Πρέβεζας το τριήμερο 25-27/08/2023.
Δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών. Στις εκδηλώσεις αυτές , θα υπάρξει και δυνατότητα άμεσης πώλησης των προϊόντων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν το αργότερο ως τις 14-08-2023 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-1287151 (κ. Σοφία Φούκη)

Η Πρέβεζα τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου
Την Κοίμηση της Θεοτόκου ή αλλιώς το Πάσχα του καλοκαιριού τιμά η εκκλησία μας στις 15 Αυγούστου και επίκεντρο του εορτασμού στην Πρέβεζα είναι ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων.
Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου ώρα 19:30 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτας Καλλινίκου, ενώ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας συνοδεία της Φιλαρμονικής “Ορφέας”.
Την Τρίτη 15 Αυγούστου ώρα 7:15 έως 10:15 θα ψαλούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ το πρωί της Κυριακής 20 Aυγούστου μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί το μνημόσυνο των κτητόρων, δωρητών και ευεργετών του Ναού.

ΠΕΑΚΙ

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, κάνει γνωστό πως νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, ένα καταδικαστέο γεγονός έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, πέντε ανήλικα παιδιά, εισήλθαν παράνομα στο Κολυμβητήριο (το οποίο αυτό το χρονικό διάστημα παραμένει κλειστό για εργασίες συντήρησης), προκαλώντας φθορές κυρίως στην είσοδο των εγκαταστάσεων.
Τα ανήλικα εισήλθαν σε έναν χώρο (δίπλα στην μεγάλη πισίνα), θέτοντας ακόμη και τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση του φύλακα των εγκαταστάσεων που αντιλήφθηκε το περιστατικό, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην είσοδο του Κολυμβητηρίου και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία λίγα λεπτά μετά έφθασε στο ΠΕΑΚΙ και επιλήφθηκε του θέματος.
Στον χώρο των εγκαταστάσεων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και η υπεύθυνη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, προκειμένου να προχωρήσει σε όλες τις αρμόδιες ενέργειες.
Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό καταδικάζει για μια ακόμη φορά, κάθε ενέργεια και προσπάθεια βανδαλισμού δημόσιων χώρων.