Στη Βοϊβοντίνα Σερβίας η «Κωστηλάτα»

Επέστρεψε από το ταξίδι της στην Σερβία η 40μελής αποστολή της «Κωστηλάτας». Το ταξίδι διήρκησε μία εβδομάδα και πραγματοποιήθηκε στην Βόρεια Σερβία στην περιοχή Βοϊβοντίνας στην πόλη Βρσάτς, δεύτερη πόλη της περιοχής μετά το Νόβισαντ. Στο πολύ καλά οργανωμένο φεστιβάλ πήραν μέρος οκτώ χορευτικά συγκροτήματα από την Ινδονησία, την Κολομβία, τον Καναδά, την Ρουμανία, τη Βουλγαρία την Ελλάδα και την Σερβία. Άψογη η φιλοξενία, το γλέντι ασταμάτητο και η καθιερωμένη παρέλαση των χορευτικών καθόλα οργανωμένη. Οι επίσημες παρουσιάσεις ήταν τρεις:

Δεξίωση στο Δημαρχείο, και ανταλλαγή δώρων. Η ορχήστρα της «Κωστηλάτας» με τους Γιάννη Παπαχατζάκη στη γκάιντα και το λαούτο, τον Παντελή Μπακόλα στην κιθάρα, τον Γιώργο Γεωργίου στο ντέφι, τουμπερλέκι και νταούλι, τον Γιώργο Σβάρνα στο κλαρίνο, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ενώ κοινή απαίτηση του κόσμου ήταν το συρτάκι το οποίο χόρεψε το συγκρότημα. Η έκπληξη όμως ήταν η Ελληνική βραδιά που οργάνωσε η «Κωστηλάτα» και επικράτησε το αδιαχώρητο με επικεφαλής την δήμαρχο της πόλης στην οποία η «Κωστηλάτα» πρόσφερε κομπολόι.

Τριακόσια σουβλάκια διακόσιες πίτες , σαράντα κιλά κρασί, είκοσι μπουκάλια ούζο, δεκαπέντε κιλά τυρί, δέκα κιλά τζατζίκι, είκοσι κιλά ντομάτες είκοσι αγγούρια και 300 μπουκάλια νερό ήταν τα εδέσματα που είχε μαζί της η αποστολή από τα οποία δεν έμεινε τίποτα, ενώ το γλέντι τελείωσε στις 2 τα ξημερώματα. Κανείς δεν έφευγε από τη θέση του.
Στην επιστροφή η αποστολή επισκέφθηκε το Βελιγράδι, τη λουτρόπολη της Σερβίας, Κισκαμπάν και την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, τα Σκόπια.