
Με γεύσεις και αρώματα από την Άρτα, που είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι επισκέπτες της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μέσα από την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης «Κερνάμε Άρτα» από το Επιμελητήριο Άρτας, προβλήθηκε η περιοχή μας.
Τα εξαιρετικά πιάτα που παρουσιάστηκαν από τους καταξιωμένους σεφ Γιώργο Παλησίδη και Pasquale Lembo στην εκδήλωση «Κερνάμε Άρτα», επιμελημένα με μεράκι και βασισμένα στα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Άρτας, κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά, σχηματίζοντας σειρά έξω από το περίπτερο του Επιμελητηρίου Άρτας, για να δοκιμάσουν τα πιάτα. Οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την «παλέτα ορεκτικών» της Άρτας και να παρακολουθήσουν live cooking events, με τους σεφ να μαγειρεύουν μπροστά τους συνταγές με κοτόπουλο, ελιές, γαύρο, τυριά κ.α., όλα προερχόμενα από την Άρτα και τις τοπικές μας επιχειρήσεις, τα οποία συνδυασμένα άρτια με εκλεκτούς οίνους παραγωγής της περιοχής μας, με ούζο και τσίπουρο, προσέφεραν μια κορυφαία γευστική εμπειρία στους εκατοντάδες επισκέπτες που την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου πέρασαν από το περίπτερο του Επιμελητηρίου Άρτας στη ΔΕΘ. Τέλος, από την καλά συντονισμένη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού από την Άρτα, με τα οποία το Επιμελητήριο Άρτας κέρασε τους επισκέπτες του περιπτέρου.
Οι επιχειρηματίες της Άρτας που ακολούθησαν το Επιμελητήριο Άρτας, συμμετέχοντας μέσω αυτού στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εκδήλωση «Κερνάμε Άρτα».
Ιδιαιτέρως ευχαριστημένος από το άρτιο αποτέλεσμα της εκδήλωσης δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Δημήτρης Χουλιάρας, που δήλωσε: «Δουλέψαμε σκληρά, όλοι στο Επιμελητήριο Άρτας, εδώ και μήνες, ώστε να είναι επιτυχής η συμμετοχή μας στη ΔΕΘ. Τα καταφέραμε σε υψηλότερο βαθμό απ’ τον αναμενόμενο και η εκδήλωση «Κερνάμε Άρτα στη ΔΕΘ» αποτελεί απτή απόδειξη, τόσο για εμάς ως Επιμελητήριο Άρτας όσο και για τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν μαζί μας, αλλά και για όσους έστειλαν μέσα από εμάς τα παραδοσιακά προϊόντα τους στη ΔΕΘ. Το έχω επισημάνει πολλάκις, ότι η αύξηση της εξωστρέφειας των Αρτινών επιχειρήσεων, αλλά και της δημοτικότητάς τους αποτελεί για τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας στόχο πρωτίστης σημασίας και προς αυτήν την κατεύθυνση οργανώνουμε και υλοποιούμε πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων όλους αυτούς τους μήνες της διοίκησής μας. Συνεχίζουμε δυνατά και αποτελεσματικά! Σας περιμένουμε σε νέα εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στο Περίπτερο 3, stand A2-A3, όπου οι επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν αυτή τη φορά το Street Food της Άρτας, μέσα από μια εκ νέου άρτια οργανωμένη και καρποφόρα εκδήλωση γαστρονομίας!».