Στη πίστα με…λαμπάδα!

Στα νέα μέτρα προσαρμόστηκαν τα μπουζούκια και τα νυχτερινά μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη, διαβάζω πατριώτη… άλλαξαν το ωράριο τους με αποτέλεσμα να ανοίγουν από το… απόγευμα!!!

Μερικά κέντρα διασκέδασης εξέδωσαν και ανακοινώσεις με τις αλλαγές και την ώρα προσέλευσης των πελατών, η οποία στα περισσότερα θα ξεκινά από τις 19.30 το απόγευμα. Μάλιστα και στην Χαλκιδική έγιναν αλλαγές στο ωράριο ακόμα και στα στριπ κλαμπ, τα οποία και αυτά θα ανοίγουν νωρίτερα.

Ε, αυτά είδαν οι χρήστες του διαδικτύου και άρχισαν τα σχόλια….. το διαδικτυακό πάρτι δεν άργησε να ξεκινήσει με αποτέλεσμα η αλλαγή στο ωράριο των κέντρων διασκέδασης να γίνει το απόλυτο θέμα συζήτησης.

Ιδού και κάποια εξ αυτών:
-Ναι καλημέρα ένα τραπέζι για Βερτη θα ήθελα.
-Κοντά στην πίστα;
-Σε ίσκιο θα προτιμούσα.

-Τι θα πάρετε;
-Τι ώρα βγαίνει ο Βέρτης;
-Κατα τις 8 30
-2 φραπέ γλυκά με γάλα.

-Στις εννιά θα βγαινει ο Βερτης.
-Ο παπά Σωτήρης στον εσπερινό στις δέκα!

Σε καραντίνα;
Κι αν όλα αυτά, μοιάζουν (και είναι…) ευτράπελα, υπάρχουν πιο σοβαρά… ακούω, πατριώτη, πως Περιφέρειες της Ιταλίας θα θέτουν σε καραντίνα τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της διάδοσης του κορωνοϊού, αναφέρεται σήμερα σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Η καραντίνα είναι πλέον υποχρεωτική στις περιφέρειες της Απουλίας (νότια) και της Καμπανίας (νότια) για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Μάλτα… Η Σικελία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Δηλαδή, μείναμε σπίτι επί δίμηνο και τώρα θα γίνουμε οι δακτυλοδεικτούμενοι της Ιταλίας; Είναι ανήκουστο, αλλά τα παιδιά απ’ την Ιταλία που νόσησαν, μίλησαν για ένα απόλυτο ξεχαρβάλωμα (που αλλού;) στην Κέρκυρα, όπου πήγαν για διακοπές…

Μετά φταίνε οι εκπρόσωποι, που έλεγε κι ο άλλος…

Μαύρα σενάρια..
Διαβάζω πως προς το χειρότερο μέχρι στιγμής σενάριο για τον ελληνικό τουρισμό παραπέμπουν οι έως τώρα επιδόσεις του, αλλά και οι τελευταίες εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, σε συνέντευξή του στις 21 Ιουνίου στην «Καθημερινή» είχε εκφράσει την εκτίμηση για έσοδα 20%-25% των περυσινών 18,5 δισεκατομμυρίων ευρώ…

Τώρα όμως δηλώνει πως «ο Ιούλιος και η εξέλιξη της πανδημίας διεθνώς κάνουν πλέον ρεαλιστικό ένα σενάριο εσόδων μεταξύ 3 και 3,5 δισεκατομμυρίων, δηλαδή κάτω του 20% των περυσινών ταξιδιωτικών εισπράξεων».

Τα 15 δισεκατομμύρια –λέει- που θα λείψουν από τις φετινές ταξιδιωτικές εισπράξεις από το εξωτερικό αντιστοιχούν σε ποσοστό που πλησιάζει τα επίπεδα του 7,5% του ΑΕΠ, καθιστώντας σαφές πως και τα δυσμενή σενάρια για την ανάπτυξη εν γένει καθίστανται πλέον πιθανότερα.

Το θέμα, νομίζω πως δεν θα είναι πλέον η ανάπτυξη, αλλά η επιβίωση, όσων τα προηγούμενα χρόνια, παρά τα μνημόνια και τα λοιπά, τα έφερναν βόλτα, με τον τουρισμό… ο χειμώνας θα είναι δύσκολος…

Αχ, συμπεθέρα!
Χαμός γίνεται με τους γάμους και ιδίως όσοι δεν λένε να καταλάβουν και να τους αναβάλουν για κάνα δυό χρονάκια… καθότι ξεκινούν από 500 καλεσμένους και στο τέλος δεν συμπληρώνουν ούτε εντεκάδα…

Γνωστό και το ανέκδοτο που κυκλοφορεί με διάφορες παραλλαγές:
*-ΜΟΛΙΣ με απέκλεισαν από γάμο… δεν πέρασα στον τελικό με τους 100 καλύτερους συγγενείς.
-Μην ξεχνάς πως κάθε μεριά διαλέγει 50 και όχι 100 καλεσμένους, άρα στην πενηντάδα κόπηκες.

-Α, μπα… Αν κρίνω το ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή τη σχέση, μάλλον κόπηκα πολύ νωρίτερα. 85-15 το σφύριζε η συμπεθέρα, υπέρ της κόρης της.

Είπαν και έγραψαν

«Δεν πρέπει να συμφιλιωθούμε με την πάγια τακτική των περισσότερων τοπικών αρχόντων που αν και είναι στην αρμοδιότητά τους η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών ώστε να περιοριστούν οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές, αυτοί στην προσπάθειά τους να αποσείσουν τις ευθύνες τους, πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, μιλούν για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν ξαναδεί και αρχίζουν να διακινούν το γνωστό αφήγημα περί κρατικών ευθυνών αποκλειστικά. Είναι συνένοχοι και ως τέτοιους πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε».
Ο Τάσος Παππάς στην Εφημερίδα των Συντακτών

«Η Εύβοια καταβάλλει κάθε χρόνο βαρύ κόστος στις πυρκαγιές – ανθρώπινο, οικολογικό, οικονομικό. Επίσης κάθε χρόνο, ταλαιπωρείται από κυβερνητικές, περιφερειαρχικές και δημαρχικές δεσμεύσεις ότι αρχίζουν πάραυτα υψηλής στάθμης αντιπλημμυρικά έργα. Ωστόσο, παντού όπου η τουριστική ζήτηση είναι υψηλή, το εμμονικά πελατειακό κόμμα-κράτος γελοιοποιεί τις «δεσμεύσεις» του. Οι κάθε είδους εξουσιούχοι μετρούν τον χρόνο κομματιασμένο σε τετραετίες κάλπης».
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Βιώνουμε μια σαφή επιδείνωση από κάθε άποψη, με αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων, ευρεία διασπορά. Αν οι πολίτες συνεχίσουν να επιδεικνύουν χαλαρότητα και να διασπείρουν ανελέητα τον ιό, τότε το σύστημα υγείας θα αρχίσει να νοιώθει πίεση τις επόμενες εβδομάδες… Μπορούμε να γίνουμε Ιταλία χωρίς να το καταλάβουμε».
Ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Νίκος Σύψας

Από τον Ν.Α.Σ.