Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας ο Χρήστος Γκόκας

Ο Βουλευτής κ. Χρήστος Γκόκας, συμμετείχε εκ μέρους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, σε συνάντηση διακομματικής αντιπροσωπείας των Διαρκών Επιτροπών, Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με αντιπροσωπεία της Κ.Ο. της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας, όπου συζητήθηκαν θέματα αντίστοιχα των αρμοδιοτήτων επιτροπών αλλά και διεθνή και Ευρωπαϊκά θέματα.
Στην Παρέμβασή του κατά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Γκόκας, αφού κατ’ αρχάς καλωσόρισε τους Βουλευτές της ΚΟ του CSU και τους ευχήθηκε καλή και παραγωγική διαμονή στη χώρα μας, στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στις κοινές Ευρωπαϊκές πολιτικές και εξελίξεις, αλλά και στην αντιμετώπιση επιμέρους ζητημάτων, που αφορούν στην Ε.Ε, στις διμερείς σχέσεις, αλλά και κάθε μια από τις δύο χώρες.

Τόνισε ότι υπάρχει διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, και επομένως προκύπτει η ανάγκη για μια πιο ολοκληρωμένη ενοποίηση της Ευρώπης, στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ασφάλειας.
Στον Τομέα των επενδύσεων, σε συνάρτηση και με την κλιματική αλλαγή, υπογράμμισε ότι προκύπτει ένα πεδίο νέων επενδύσεων και η χώρα θα πρέπει σε αυτό τον Τομέα να έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει και την εγχώρια παραγωγή
Επίσης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της Ευρωπαϊκής αμυντικής και βιομηχανικής τεχνολογικής ανάπτυξης αλλά και στην ανάπτυξη του Τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας στη χώρα μας.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στον πρωτογενή Τομέα που είναι βασικός πυλώνας της Οικονομίας για τη χώρα μας, παράγει ποιοτικά προϊόντα, δυστυχώς όμως η αύξηση του κόστους παραγωγής που έχει υπερδιπλασιαστεί, οδηγεί στον κίνδυνο πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας μας να εγκαταλείψουν τη δραστηριότητά τους, και ο Τομέας αυτός θα πρέπει να στηριχθεί αφού σχετίζεται και με τα προβλήματα της διατροφικής επάρκειας και του κινδύνου επισιτιστικής κρίσης, και για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη .