Στη σύγκλητο οι φοιτητές του τμήματος Μουσικών Σπουδών

Ανακοίνωση για την κατάσταση του τμήματος επέδωσε η Πρωτοβουλία Φοιτητών-Φοιτητριών του τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Άρτα, που επισκέφθηκε τη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην εκδήλωση παρουσίασης θέσεων των υποψηφίων πρυτάνεων, την περασμένη Παρασκευή 16/12. Όπως σημειώνει σε ρεπορτά ο Γιώργος Τσαντίκος/typos-i.gr οι εκπρόσωποι επικέντρωσαν την προσοχή της Συγκλήτου σε τρία σημεία:
– Στην παιδαγωγική επάρκεια, η οποία, όπως καταγγέλλουν, αποσπάται από το πτυχίο τους. Ζητούν από το πανεπιστήμιο να πάρει θέση κατά του σχετικού νομοσχεδίου και να διαφυλαχθεί το πρόγραμμα σπουδών.
– Στις συνθήκες διδασκαλίας, λέγοντας ότι φέτος, πάνω από 12 εργαστηριακά μαθήματα και μαθήματα οργάνων ξεκίνησαν με 2 μήνες καθυστέρηση, ενώ οι τελευταίες προσλήψεις διδασκόντων ανακοινώθηκαν μόλις στις 12 Δεκεμβρίου. Ενδιαφέρουσα είναι η καταγγελία τους ότι επιχειρείται, τα κενά να καλυφθούν με διαδικτυακά μαθήματα, κάτι που καταγγέλλουν ως «ξεκάθαρη υποβάθμιση των σπουδών».
– Τέλος, το κτιριακό, για το οποίο ζητούνε να λυθεί άμεσα. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρουν ότι παρακολουθούν μαθήματα σε αίθουσες με έδρανα, όπου είναι αδύνατο να κρατήσουν τα όργανά τους ή χωρίς θέρμανση ή σε πολυάριθμα τμήματα σε πολύ μικρές αίθουσες.

Παρατείνεται η παραμονή του Δημάρχου στην Αθήνα
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, για λόγους υγείας, παρατείνει την παραμονή του στην Αθήνα.
Αυτό κάνει γνωστό με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βασίλη Ζωγράφο και τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Πήχα, ο οποίος τον αναπληρώνει.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει: «Σοβαροί λόγοι υγείας με υποχρεώνουν για το επόμενο διάστημα να παραμείνω στην Αθήνα και ως εκ τούτου να απουσιάζω από την άσκηση των καθηκόντων μου.
Η φυσική μου απουσία είναι επιβεβλημένη παρά τη θέληση και την προσωπική μου επιθυμία να βρίσκομαι στην πόλη μου.
Η λειτουργία του Δήμου και των θεσμικών του οργάνων θα συνεχίσει να διενεργείται σύμφωνα με τα οριζόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία και τις ισχύουσες αποφάσεις για τις ασκούμενες αρμοδιότητες από τους νόμιμα ορισθέντες αντιδημάρχους».

Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων
Χριστουγεννιάτικη διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους 
Κουραμπιέδες, νωπό κοτόπουλο, χοιρινές μπριζόλες, ελαιόλαδο, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, τοματοχυμός, ρύζι, ζυμαρικά , κριθαράκι, φασόλια και φακές, περιλαμβάνει η Χριστουγεννιάτικη διανομή τροφίμων, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αρταίων, από σήμερα Δευτέρα.
Η Χριστουγεννιάτική διανομή έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της δομής. Εκεί εξυπηρετούνται 178 οικογένειες, ανάμεσά τους περίπου 130 παιδιά.
Επίσης θα διανεμηθούν είδη προσωπικής υγιεινής στις ωφελούμενες οικογένειες του Κοινωνικού Φαρμακείου και τις οικογένειες που υπάρχουν ανήλικα μέλη γάλα εβαπορέ (κουτί).
Τα προϊόντα προέρχονται από πόρους του Δήμου, αλλά και δωρεές πολιτών, φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων και διατίθενται εντελώς δωρεάν στους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αρταίων.
Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί όλους όσοι συνεισφέρουν στις δράσεις αλληλεγγύης και εύχεται σε όλους, Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα και καλή και δημιουργική Χρονιά.

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων προσφέρουν «Γιαννιώτικο Πρωινό»
Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ διοργανώνουν μία διαφορετική εκδήλωση την παραμονή των Χριστουγέννων, θέλοντας να αναδείξουν τα τοπικά προιόντα και την φιλοξενία της περιοχής.
Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, από τις 9:30 το πρωί, στην διασταύρωση των πεζοδρόμων Μιχαήλ Αγγέλου και Γρηγορίου Σακκά, θα προσφέρουν εδέσματα και θα παρουσιάζουν συνταγές με βάση το παραδοσιακό γιαννιώτικο πρωινό.
Όσοι τοπικοί παραγωγοί επιθυμούν να συμμετέχουν προσφέροντας προιόντα μπορούν να το κάνουν μέχρι και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.
Επίσης όσοι επιθυμούν να στείλουν διαφημιστικό υλικό για να εκτεθεί στο χώρο που θα διαμορφωθεί στα πλαίσια της εκδήλωσης μπορούν να απευθυνθούν στο 26513 61800 (γραφείο Αντιδημάρχου Βασίλη Βλέτσα).

ΣτΕ: Υπό καθεστώς προστασίας όλοι οι υγρότοποι της χώρας 
Μια απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για το παράκτιο Έλος Περαίας, αποτελεί σύμφωνα με την Επιτροπή Κατοίκων Κενάν Μεσαρέ στα Ιωάννινα, «προμήνυμα» δικαίωσής τους για την προσφυγή που έχουν καταθέσει για τον υγρότοπο «Τσαμαρά» από τον οποίο πρόκειται να διέλθει η λεωφόρος Γεννηματά.
Συγκεκριμένα το ΣτΕ γνωμοδότησε ότι η προστασία των υγροτόπων ισχύει ακόμη και εάν δεν έχουν υπαχθεί σε ειδικό προστατευτικό καθεστώς. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση για την προστασία των υγροτόπων που έχει άμεση εφαρμογή και βάσει αυτής, οι υγρότοποι προστατεύονται άσχετα με το στάδιο οριοθέτησης στο οποίο βρίσκεται ο καθένας.
«Η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ δε μπορεί παρά να μας δικαιώσει», σχολιάζει η Επιτροπή Κατοίκων Κενάν Μεσαρέ, που παραθέτει και άλλα στοιχεία από την απόφαση- γνωμοδότηση του ΣτΕ και αφορά το Τεχνολογικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που χωροθετήθηκε μέσα στον υγρότοπο Περαίας (Τσαΐρια). Με αυτή κρίθηκε ότι οι υγρότοποι, θεσμοθετημένοι ή μη, τυγχάνουν προστασίας ως στοιχείο του περιβάλλοντος κατά το άρθρο 24 (παράγραφος 1) του Συντάγματος, τη Συνθήκη Ραμσάρ, τον νόμο για τη βιοποικιλότητα και την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα πουλιά.

ΟΕΒΕ Άρτας: ναι στο φυσικό αέριο στη πόλη μας
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΟΕΒΕ Άρτας, δηλώνουν πως στα πλαίσια της συνάντησης στην πόλη μας των στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε (ΔΕΔΑ) με τα Υπηρεσιακά
Στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με θέμα τη δημιουργία υποδομών υποδοχής φυσικού αερίου στην πόλη της Άρτας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Άρτας δηλώνει υπέρ της έλευσης του φυσικού αερίου, όπως και κάθε μορφής ενέργειας, καθώς αυτή θα αποφέρει οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
Να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε αντίθετος με τις εργασίες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην πόλη της Άρτας με αιτιολογία πως δεν θέλει να σκάψουν τους δρόμους.

Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης
Παρουσίαση βιβλίου
Παρουσίαση του βιβλίου με τον τίτλο «40 αστυνομικές ιστορίες» του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 στις 6 το απόγευμα στο καφέ του κήπου του Αρχαιολογικού μουσείου. Καλή επιτυχία.