Στις δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Την Παρασκευή στις 25 του Νοέμβρη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στις δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Αρταίων.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς Αναστασία Σταύρου, Δημήτρης Καμπόλης, Ιφιγένεια Ανδρέου, Παναγιώτης Γιαννούτσος, Ανθούλα Ζιώρη, το πρωί της Παρασκευής δύο από τα μουσικά σύνολα ελεύθερης έκφρασης του σχολείου μας παρουσίασαν στο κέντρο της πόλης ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια που έχουν γραφτεί με σκοπό την ανάδειξη του συγκεκριμένου προβλήματος, ενώ παράλληλα τα στελέχη του Κέντρου συμβουλευτικής ενημέρωναν τους συμπολίτες μας για το έργο του κέντρου, το σκοπό δημιουργίας του και τις υπηρεσίες που παρέχει. Το μικρό μουσικό μας αφιέρωμα παρακολούθησαν μαθητές σχολείων της περιοχής μας αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν εκεί το πρωί της Παρασκευής.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας και στο πλαίσιο των εγκαινίων έκθεσης εικαστικών έργων συμπολιτών μας με το ίδιο θέμα και τίτλο: «Μέσα από τα μάτια της», ένα μικρό μουσικό σχήμα αποτελούμενο από έξι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου, παρουσίασε τραγούδια με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό πάνω στο θέμα της κακοποίησης των γυναικών.
Ευχαριστούμε τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής του Δήμου Αρταίων και δηλώνουμε πάντα παρόντες και παρούσες σε παρόμοιες δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών μας αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας.