Στις 7 Ιούλη η μόνη κερδισμένη ψήφος, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!

Άρθρο του Γρηγόρη Αναγνώστου – Τσούτση, υποψήφιος βουλευτή Άρτας του ΚΚΕ

«Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε. Στις 8 όμως, τι;» είναι το ερώτημα που θέτουμε μπροστά στις εκλογές. Οι απαντήσεις φυσικά είναι δύο, όπως δύο είναι και οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, αγρότη, νεολαίο, γυναίκα.

Από τη μια είναι ο δρόμος που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κι από κοντά μια σειρά από άλλα κόμματα – συμπληρώματα (ΜεΡΑ25, Ελληνική Λύση, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων, κλπ). Δρόμος που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και μας οδήγησε εδώ. Τι περιλαμβάνει αυτός ο δρόμος; Απαρέγκλιτη τήρηση όλων των μνημονιακών νόμων που ισχύουν μέχρι σήμερα, εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουν αποφασιστεί και περιλαμβάνουν μείωση του αφορολόγητου, πλειστηριασμούς, αύξηση της φορολογίας, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις, ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, νέο πακέτο μέτρων ύψους 55δις ευρώ (από τα οποία μόλις τα 2.5 δις θα κληθούν να πληρώσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, και τα υπόλοιπα εμείς).

Όλα αυτά στο όνομα της ανάπτυξης. Όμως η ανάπτυξη, είτε «δίκαιη» -όπως την αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-, είτε «βιώσιμη» -όπως την αποκαλεί η ΝΔ- στον πυρήνα της δεν έχει όλους εμάς, αλλά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γιατί την ώρα που εμάς μας περιμένουν όλα τα παραπάνω, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ τάζουν ακόμη μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις και προνόμια για εκείνους. Αρκεί να διαβάσει κανείς τις ομιλίες των εκπροσώπων τους στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων για να το διαπιστώσει.
Από την άλλη, βρίσκεται όμως ο δικός μας δρόμος. Η καθημερινή πάλη όχι μόνο για ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, αλλά η απόσπαση κατακτήσεων στην καθημερινή ζωή, να μπορεί καθεμία και καθένας μας να ζει με αξιοπρέπεια, όχι με επιδόματα διαχείρισης της φτώχειας. Δρόμος δύσκολος, αλλά σίγουρος, που σας καλούμε να τον βαδίσουμε μαζί.

Στις 7 Ιούλη, κριτήριο να γίνει η καθημερινή μας η ζωή, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Με βάση αυτό, σας καλούμε να σκεφτείτε τι άλλαξε προς θετική κατεύθυνση στη ζωή μας τα τελευταία 4 χρόνια όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 40% και δυο βουλευτές στο νομό μας, όπως αντίστοιχα και τα προηγούμενα χρόνια που το πάνω χέρι είχε άλλοτε η ΝΔ κι άλλοτε το ΠΑΣΟΚ. Άνοιξαν θέσεις δουλειάς; Αυξηθήκαν μισθοί; Μειώθηκε η φορολογία; Μειώθηκε η ανεργία στο νομό μας;
Στις 7 Ιούλη, λοιπόν, κρίνεται το πόσο δυνατή θα είναι φωνή του ΚΚΕ, η δική μας φωνή, μέσα κι έξω από τη Βουλή. Κρίνεται το πόσο θα δυναμώσει η προοπτική και η ελπίδα, η αντεπίθεση, ο αγώνας για τη ζωή που πραγματικά μας αξίζει. Ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, μπορεί να πολλαπλασιάσει τη διεκδίκηση, τους αγώνες μας, να σταθεί πραγματικό αντίβαρο και εμπόδιο σε όλους τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Στις εκλογές στις 7 Ιούλη η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό και τη νεολαία, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ:

-Με συνέπεια αντιπάλεψε μέσα κι έξω από τη Βουλή όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έφεραν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή. Δεν παρουσιαστήκαμε τάχα ως αντιμνημονιακοί –όπως ο ΣΥΡΙΖΑ – που ψήφισε το τρίτο μνημόνιο μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι τυχαίο που εδώ στο νομό της Άρτας, χάρη στους αγώνες των κομμουνιστών μέσα στα συνδικάτα, χάρη στη δράση του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι έχουν κατακτήσει την Κυριακάτικη αργία και δεν δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα –μέτρο που από κοινού στήριξαν κι εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ κι από κοντά το ΚΙΝΑΛ- , όπως συμβαίνει στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα, κ.α.; Μέσα από τους καθημερινούς αγώνες σε κάθε χώρο, αλλά και τις παρεμβάσεις με σχέδια νόμου και τροπολογίες, απαίτησε την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, πρότεινε τη κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διεκδίκησε επίδομα ανεργίας και μητρότητας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, κατήγγειλε απολύσεις και πίεσε επαναπροσλήψεις, ανέδειξε λαϊκά προβλήματα, προτείνοντας ουσιαστικές λύσεις. Ποιο άλλο κόμμα εδώ στο Νομό, πίεσε για άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις από τις καταστροφές από τις πλημμύρες πριν 2 χρόνια, ποιοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους απολυμένους της ΒΙΚΗ, του Αμβροσιάδη, με τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου, απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους και μέτρα για την ανακούφισή τους;

Σας καλούμε να προβληματιστείτε: αν το ΚΚΕ, με αυτό το ποσοστό και με αυτόν τον αριθμό βουλευτών που είχε μέχρι τώρα, κατάφερε να κάνει όλα τα παραπάνω, να σταθεί αποκούμπι για το λαό, σκεφτείτε πόσα περισσότερα μπορεί να κάνει μέσα κι έξω από τη Βουλή αν θα βρεθεί πιο ενισχυμένο την επομένη μέρα των εκλογών!
Γι’ αυτό και απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης στο λαό της Άρτας. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι πέρασαν από τις γραμμές του Κόμματος και της ΚΝΕ και αναγνωρίζουν την τιμιότητα, τη σταθερότητα, τη συνέπεια λόγων και έργων μας. Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν πραγματικά αριστεροί κι αισθάνθηκαν προδομένοι από το ΣΥΡΙΖΑ όταν συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, όταν υποκλίθηκε στους Αμερικανούς, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, όταν έφτασε σε σημείο να καπηλευτεί τον Μπελογιάννη, το Λαμπράκη, τους αγώνες του λαού, για να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και να παίρνει επαίνους για την προσφορά του από τον αμερικανό πρέσβη. Σας καλούμε, παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες σας με το ΚΚΕ, να κάνετε το βήμα και να το στηρίξετε με την ψήφο σας. Είναι η μόνη σίγουρη ψήφος, που θα πιάσει τόπο.

Τέλος, ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε κάθε νέα και νέο της Άρτας, που ζούμε από πρώτο χέρι την ανεργία, που ένα κομμάτι αναγκάζεται να φύγει στο εξωτερικό για να αναζητήσει μια δουλειά σε συνθήκες γαλέρας και που τώρα προεκλογικά έρχονται όλα τα κόμματα που με την πολιτική τους μας καταδικάζουν σε αυτή την κατάσταση να μας τάξουν το μικρότερο κακό, 2μηνες, 6μηνες, 8μηνες δουλειές, με λειψό μισθό και δικαιώματα. Λέμε ως εδώ! Τα όνειρα και τα ιδανικά της νέας γενιάς δεν χωράνε στη φτώχεια και στην ημιαπασχόληση. Δεν θέλουμε μισή δουλειά, μισή ζωή. Θέλουμε μισθό και όχι επιδόματα φτώχειας! Θέλουμε ζωή ολόκληρη και με δικαιώματα, γι’ αυτό και ενισχύουμε το ΚΚΕ!
Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η πιο ουσιαστική συμβολή και παρακαταθήκη καθενός μας όχι μόνο για το παρόν, αλλά για το μέλλον και για τη νέα γενιά, για τα δικαιώματα, και τη ζωή που μας αξίζει, για πραγματική κοινωνική ευημερία. Στις 7 Ιούλη να υψώσουμε το μπόι μας απέναντι στο μέλλον που το κεφάλαιο και τα κόμματά του μας ετοιμάζουν! Με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ να δυναμώσει η πάλη μας για ένα κόσμο «στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων».