Στοχευμένη δράση τροχονομικής αστυνόμευσης στην Ήπειρο

Στοχευμένη δράση τροχονομικής αστυνόμευσης πραγματοποιήθηκε στις 08-12-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με γνώμονα την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, την πρόληψη και εντοπισμό τυχόν παραβατικών συμπεριφορών οδηγών και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν σε όλη την Ήπειρο συνολικά (590) έλεγχοι, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά (275) παραβάσεις, ενδεικτικά από τις οποίες:
• 47 για υπερβολική ταχύτητα,
• 42 για παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμΕΑ, πεζόδρομους, διαβάσεις πεζών κτλ,
• 17για μη χρήση ζώνης / προστατευτικού κράνους,
• 7 για χρήση κινητού κατά την οδήγηση,
• 6 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα/ αντικανονικό προσπέρασμα και
• 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
Η προσπάθεια για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον και προσβάσιμο σε όλους είναι υπόθεση καθενός μας.

CommEUnication από το Κέντρο Νέων Ηπείρου!
Μια δωρεάν κι ανοιχτή εκδήλωση προς το κοινό, καθώς κι ένα workshop, για τις δράσεις του Κέντρου Νέων Ηπείρου και του προγράμματος EuropeDirect,με κεντρικό άξονα το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις κύριες απειλές της,διοργανώνει το Κέντρο Νέων Ηπείρου, αυτό το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου από τις 11 έως τις 3 στα κεντρικά γραφεία της, που βρίσκονται στην Ζωή Καπλάνη 10.
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να αναζητήσουν και να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής της εκδήλωσης, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.yce.gr.
Oι συμμετέχοντες θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες επί των θεμάτων, να εμπλακούν και να συνεργαστούν στενά με ειδικούς καλεσμένους μέσω δραστηριοτήτων και να απολαύσουν νόστιμα σνακ!
Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας ενώ η είσοδος στο χώρο θα γίνεται με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού ή rapidtest48 ωρών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού yce.gr, τα γραφεία του οργανισμού, τις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να καλέσετε στο 697 520 0586.

Περιφέρεια Ηπείρου
Συνεχίζονται οι καταδρομικοί εμβολιασμοί για τον covid19
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα καταδρομικών εμβολιασμών το οποίο υλοποιείται με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, με τη συνδρομή της Περιφέρειας και των κατά τόπους Δήμων.
Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί την Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου Δήμου Πωγωνίου. Με τη βοήθεια του Δήμου, έγιναν συνολικά 73 εμβολιασμοί, ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα αριθμός καταδρομικών εμβολιασμών στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν – με εξαιρετική οργάνωση- από το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου και την υπεύθυνη Ιατρό του κ. Γεωργία Φίλη.
Η επόμενη προγραμματισμένη ανάλογη δράση έχει προγραμματιστεί για το Ανατολικό Ζαγόρι.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ
Πως θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός γύρος των εσωκομματικών εκλογών
Ο επαναληπτικός γύρος των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος
Αλλαγής θα πραγματοποιηθεί την 12 η Δεκεμβρίου 2021, από τις 7:00 πμ έως
τις 7:00 μμ. σημειώνει σε ανακοίνωση η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ.
Διευκρινίζονται τα εξής επί της διαδικασίας:
1. Δικαίωμα συμμετοχής στην επαναληπτική εκλογική διαδικασία έχουν όσοι
ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή (5/12).
2. Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο
επιθυμούν, ανεξάρτητα από το εκλογικό κέντρο που ψήφισαν την πρώτη
Κυριακή.
3. Κατά τον επαναληπτικό γύρο ΔΕΝ καταβάλλεται εκ νέου η συνδρομή των
τριών ευρώ (3€).
Τα εκλογικά Κέντρα στον Νομό Άρτας θα παραμείνουν τα ίδια, ήτοι:
-ΔΗΜΟTIKH ENOTHTA ΑΡΤΑΣ: Αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» (3 εκλογικά τμήματα)
-ΑΝΕΖΑ: ΚΕΠ Ανέζας
-ΚΟΜΠΟΤΙ: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Πλατεία Νικολάου Σκουφά
-ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ: Αίθουσα ΚΕΓΕ
-ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ: Δημαρχείο Βουργαρελίου
-ΑΓΝΑΝΤΑ: Κατάστημα “Ο ΜΕΡΑΚΛΗΣ” Ν. ΜΠΑΡΜΠΑ (Κάτω Πλατεία)

Συνάντηση με τον Διοικητή του 628Μ/Π Τάγματος Πεζικού
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, υποδείχθηκε στο γραφείο του τον νέο Διοικητή του 628 Μ/Π Τάγματος Πεζικού Αντισυνταγματάρχη κ. Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, συνοδευόμενο από τον Ανθυπολοχαγό κ. Θεόδωρο Κούρτη. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με το 628 Μ/Π Τάγμα Πεζικού και την ουσιαστική παρουσία του στην περιοχή και δόθηκε έμφαση σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια της παραμεθορίου και την εποικοδομητική συνεργασία των δύο θεσμών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ συνεχίζει να αγνοεί τις παρεμβάσεις μας
Διαφωνεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου με το άνοιγμα της αγοράς στις 10 το πρωί και σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, αναφέρει τα εξής: «Η φετινή εορταστική περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη και καθοριστική για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς καθώς και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Το Yπουργείο Ανάπτυξης εξακολουθεί να προκαλεί με τη στάση του αγνοώντας το αίτημα του εμπορικού κόσμου της πόλης μας να εξαιρεθεί από το υποχρεωτικό άνοιγμα της αγοράς στις 10 το πρωί, το όποιο έχει και την ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης με την τελευταία του απόφαση δίνει παράταση στο μέτρο και ιδιαίτερα λίγες ημέρες πριν τις γιορτές, καταδικάζοντας μια ολόκληρη αγορά η οποία έχει εναποθέσει τις όποιες ελπίδες και προσδοκίες της στις ημέρες των γιορτών για να σωθεί ότι ακόμη σώζεται .
Καλώ τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές του νομού να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της πόλης μας που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει τηρήσει με υπεύθυνο και υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο
Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (08-12-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (24) παραβάσεις. Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν: 13 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, 8- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
11 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:9) πρόστιμα των -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων, ως εξής: 4- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, 3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και 2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελάτη σε εσωτερικό χώρο χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, καθώς και χρηματικό πρόστιμο -300- ευρώ στον πελάτη.