Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων το Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο

Σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων΅του Δημοτικού Συμβουλίου και με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ την 27η Ιουλίου 2020 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 19,00 καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι Αρταίων, με πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Τράμπας, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο Θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Άμεση λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στην Άρτα»

Στη συνεδρίαση καλείται να παραστεί και ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Κ. Τσιρογιάννης.
Έργα ασφαλτόστρωσης

Εργασίες ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων συνολικού μήκους 23 χιλιομέτρων βαδίζουν προς υλοποίηση μετά από την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, παρουσία και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας. Το έργο αφορά ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 1.910.300 ευρώ, με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους.
Οι εργασίες αφορούν 56 παρεμβάσεις ασφαλτοστρώσεων σε 19 υφιστάμενους δρόμους , οι οποίοι παρουσιάζουν μεγάλο κυκλοφορικό φόρτο, τόσο σε πεδινές περιοχές, όσο και εντός του αστικού ιστού.

«Όλο αυτό το διάστημα, ο Δήμος μας προχωρά σε έργα υποδομής σε όλο το εύρος της Άρτας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πτηνο-κτηνοτρόφων και των αγροτών της περιοχής μας. Σήμερα ανακοινώνουμε 23 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα εντάξουμε και άλλα 22 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων. Για εμάς, η αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας αποτελεί προτεραιότητα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Παράταση προσφορών για OPEN MALL
Ο Δήμος Αρταίων, έχει προκηρύξει ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό Προσχεδίων, µε σκοπό την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της πλήρους και οριστικής μελέτης, του έργου: « Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αρταίων (OPEN MALL)» προϋπολογισμού 43.084,72 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), χρηματοδοτούμενο από Δημοτικούς Πόρους.
Οι προσφορές μετά από ομόφωνη έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αρταίων, για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φακέλων με τις προτάσεις για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Προσχεδίων του έργου Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Το σχετικό αίτημα στο Δήμο Αρταίων υπεβλήθη από διαφόρους μελετητές καθώς και από την Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις, παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.arta.gr, στην κατηγορία Εφημερίδα της Υπηρεσίας – Προκηρύξεις.