Στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου Ανοιχτή Εκδήλωση για το EIC Accelerator από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής του ευρωπαϊκού προγράμματος πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία Ορίζοντας Ευρώπη, διοργανώνει την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 στο αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: “EIC Accelerator: Ευκαιρίες χρηματοδότησης, διαδικασίες και υποστήριξη”.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Ινστιτούτο Βιοιατρικών Εφαρμογών ΙΒΕ-ΙΤΕ, η Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Europe Direct Ηπείρου και η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου, καθώς και σε start-ups και spin-offs που επιθυμούν να καταθέσουν την πρότασή τους στο ανταγωνιστικό χρηματοδοτικό εργαλείο EIC Accelerator. Αυτή η εκδήλωση είναι η δεύτερη σε μια σειρά εκδηλώσεων για το EIC Accelerator που πραγματοποιεί το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ενθάρρυνση της συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, προκειμένου να αυξηθεί η ελληνική παρουσία και να υποστηριχθούν ουσιαστικά μέσω συμβουλευτικής και άλλων υπηρεσιών κατά τη διαδικασία υποβολής της πρότασης (short proposal, full proposal, interview phase).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ειδικοί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για το χρηματοδοτικό εργαλείο EIC Accelerator, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές και εθνικές ευκαιρίες χρηματοδότησης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν εμπειρίες από επιτυχημένες περιπτώσεις χρηματοδότησης και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και ερωτήσεις.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
• Χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη , τον Διευθυντή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ Δρ. Κωνσταντίνο Βαβέκη και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιοιατρικών Ερευνών του ΙΤΕ Δρ. Σάββα Χριστοφορίδη.
• Παρουσίαση του χρηματοδοτικού εργαλείου EIC Accelerator από τον Κωνσταντίνο Μίχο – Project Adviser, EISMEA
• Ειδικές αναφορές σε άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης από ειδικούς του Δικτύου ΠΡΑΞΗ.
• Παρουσίαση επιτυχημένων περιπτώσεων χρηματοδότησης, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της PhosPrint από τη Δρ. Ιωάννα Ζεργιώτη.