Στο Λόφο Περάνθης ο Τσιρογιάννης

Την προσοχή των πολιτών επισημαίνει ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, που ανησυχεί λόγω του καύσωνα. Όπως σημειώνει σε σχετική ενημέρωση, «Οι προβλέψεις επιμένουν για καύσωνα διαρκείας. Γι’ αυτό μαζί με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, τον κ. Παπαστάθη Σπύρο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Πανέτα, πήγαμε σήμερα στον λόφο της Περάνθης για να δούμε από κοντά τα συστήματα πυρόσβεσης και τις αντιπυρικές ζώνες. Όμως, κανένας μηχανισμός δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσοχή, τον σεβασμό στο περιβάλλον και στην προστασία όλων μας. Αυτές τις ημέρες ας είμαστε δύο φορές πιο προσεκτικοί για τον εαυτό μας και το περιβάλλον. Ας καθυστερήσουν οι δουλειές, ας δώσουμε προτεραιότητα στα σημαντικά».

Επανέναρξη 2ήμερης εφημέρευσης από το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας
Μερική ικανοποίηση προκαλεί η απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη για επανέναρξη από την 1η Αυγούστου, των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δ΄γμος Ζηρού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της 6ης Υ.Π.Ε. το Κέντρο Υγείας θα εφημερεύει σε 24ωρη βάση δύο ημέρες της εβδομάδας, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.
Υπογραμμίζεται ότι πάγιο αίτημα της Δημοτικής αρχής αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, είναι το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα, με αναβαθμισμένες τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

4ο Πολιτικό-Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ανταρσύα Θεσπρωτίας 29-30 Ιουλίου
Ο Ανταρσύα Θεσπρωτίας με ανακοίνωσή του ενημερώνει για τα εξής: «Εν μέσω πανδημίας το κεφάλαιο και η κυβέρνηση επιτίθενται στις λαϊκές κατακτήσεις. Επίθεση του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα, με κυρίαρχη την εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας .
Αντιλαϊκά νομοσχέδια σε εκπαίδευση, εργασιακά, ασφαλιστικά. Με ξεζούμισμα των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος συνολικότερα. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα παράλια της Θεσπρωτίας πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας. Τόσα χρόνια αυξάνουν τα κέρδη τους και οι πολίτες αυτής της πόλης αναπνέουμε τα φουγάρα τους. Τόσα χρόνια ελεύθερη μετακίνηση εμπορευμάτων για τα κέρδη των καπιταλιστών άλλα φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας. Το 4ο φεστιβάλ μας εν μέσω οικονομικής κρίσης ευελπιστεί να συμβάλλει στην ανατροπή των σχεδίων του κεφαλαίου και στη διεύρυνση των κατακτήσεων μας. Σας καλούμε να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μαζί αυτή τη μάχη».

Σχόλιο του Ν.Ο.Ι. για την πορεία του Στ. Ντούσκου στους Ολυμπιακούς
Η εκπληκτική αγωνιστική πορεία που διαγράφει ο Πρωταθλητής μας Στέφανος Ντούσκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η οποία συνεχίστηκε με την πρωτιά του τα ξημερώματα στον ημιτελικό του Σκιφ Ανδρών και την πανηγυρική πρόκριση στον μεγάλο τελικό, δεν αποτελεί έκπληξη για τον Ν.Ο.Ι. και για όσους έχουν παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια που έχει καταβάλλει ως αθλητής υψηλού επιπέδου στον χώρο της Κωπηλασίας.

Πρόκειται για το επιστέγασμα συστηματικής προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς την οποία έκανε ο Στέφανος τα τελευταία χρόνια, προσηλωμένος στον μεγάλο του στόχο που είναι το βάθρο και το μετάλλιο στην Ολυμπιάδα. Θέληση, πείσμα, επιμονή, κόπος, διαρκής αγώνας τον οδήγησαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Η πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό τον στέφει αυτόματα για δεύτερη φορά Ολυμπιονίκη, μετά την έκτη θέση που κατέλαβε το 2016 στο Ρίο με την Τετράκωπο ελαφρών βαρών των Ανδρών. Αυτό από μόνο του αποτελεί μία εξαιρετική επιτυχία ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον τελικό του Σκιφ.
Σύσσωμη η οικογένεια του Ν.Ο.Ι. συγχαίρει τον Στέφανο για τις σπουδαίες μέχρι τώρα εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς και απευθύνει τις πιο θερμές ευχές της για μία εξίσου μεγάλη εμφάνιση στον τελικό του Σκιφ που θα του εξασφαλίσει το βάθρο! Το αξίζουν και ο ίδιος και η Γιαννιώτικη Κωπηλασία!
Από το Γραφείο Τύπου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων