Στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Θεριακήσι ορεινού Βάλτου

Πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Θεριακήσι ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας. Χοροστάτησαν ο π. Ηλίας Μανιφάβας, εορτάζων και κτήτορας του Ιερού Ναού και ο π. Ευστάθιος Καραδήμας. Μεγάλος ήταν ο αριθμός των πιστών που ανέβηκαν στο βουνό πάνω από το Θεριακήσι για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία. Πέρα από τους μόνιμους κατοίκους του Θεριακησίου, το παρόν έδωσαν και πιστοί από γειτονικά χωριά και οικισμούς, όπως Χρυσοπηγή, Παλαιά Φλωριάδα, Πετσάλια κλπ.
Στο τέλος της Ιερής Ακολουθίας προσφέρθηκε αναψυκτικό στους πιστούς.
Το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων από το Θεριακήσι, σε έναν λόφο απέναντι από το χωριό.
Το φυσικό περιβάλλον είναι καταπληκτικό, με θέα στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού Βάλτου, αλλά και προς τα βουνά της Άρτας και τον Αμβρακικό κόλπο.

Αυξάνονται τα υπαίθρια γυμναστήρια στο Δήμο Ιωαννιτών
Με τρεις νέους χώρους φυσικής άθλησης με σύγχρονα όργανα γυμναστικής έξω από το Γιαννιώτικο σαλόνι, τη Δροσιά και το Πέραμα, επεκτείνει ο Δήμος Ιωαννιτών το δίκτυο υπαίθριων γυμναστηρίων .
Οι νέες εγκαταστάσεις που θα παραδοθούν για δωρεάν και όλες τις ώρες της ημέρας άθληση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στους συμπολίτες μας, περιλαμβάνουν όργανα βάδισης, πιέσεων των ώμων, στατικά ποδήλατα, πρέσα ποδιών, στατικό ποδήλατο stepper, πάγκο κοιλιακών, ελλειπτικό μηχάνημα με πλαϊνή κίνηση και κωπηλατικό.
Οι χώροι αυτοί προστίθενται στα δύο υπαίθρια πάρκα γυμναστικής που ήδη έχουν τοποθετηθεί στο τέλος της οδού Βογιάννου (παραλίμνιος περιοχή) και στον Κατσικά κάνοντας έτσι πράξη την φιλοδοξία της Δημοτικής αρχής να καταστεί ο αθλητισμός αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.
Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Νίκος Τσόλης, τα νέα υπαίθρια αθλητικά πάρκα καθιστούν τρεις περιοχές του Δήμου μας κομβικούς πολυχώρους άθλησης και αναψυχής και διαβεβαίωσε ότι το στο αμέσως προσεχές διάστημα θα επεκταθούν ακόμα περισσότερο οι χώροι αυτοί.

Κορωνησια 2022:
Στις αρχές του Αυγούστου (1ο δεκαήμερο):
Υπαίθρια Έκθεση βιβλίου
Θέμα: Τα όνειρα της Πλώρης.
Στο προαύλιο χώρο του σπιτιού, Ρώσσου του Κορωνήσιου.
Είσοδος ελεύθερη
Βιβλία δεν πωλούνται.

Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά με τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς δέχθηκε στο γραφείο του τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας από το ΑΣΕΠ. Νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο γεωπόνος – μελετητής, κ. Ευάγγελος Σημανδράκος και Αντιπρόεδρος ο νομικός, κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκε επίσης με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Δημήτρη Μελά, τον οποίο ευχαρίστησε για το έργο που επιτελέσθηκε στον Οργανισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του με στόχο την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους αγρότες, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.