Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην ΑΡΤΑ

Θ. Παφίλης: Τιμωρήστε τους, φοβίστε τους, με ένα υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ

Να τολμήσουν το βήμα να εμπιστευτούν την ψήφο τους στο ΚΚΕ ξεπερνώντας τα εκβιαστικά διλήμματα, όλοι όσοι το εκτιμούν και το εμπιστεύονται για την πρωτοπόρα δράση και την ακλόνητη σταθερότητα των θέσεων του, απηύθυνε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ του ΚΚΕ στην Άρτα. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ δεν θα τους προδώσει, θα καταθέσει την ψήφο τους στον αγώνα την επόμενη μέρα των εκλογών, για να φύγει η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οποιασδήποτε αντιλαϊκής κυβέρνησης και αν προκύψει.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Άρτας, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές, Μπάμπης Πεσλής, πτηνοτρόφος, μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΝΑ, πρόεδρος του συλλόγου πτηνοτρόφων Δυτικής Ελλάδας, η Λαμπρίνα Σκορίλα, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, φιλόλογος – φωτογράφος και η Σοφία Τσώλα, δικηγόρος – διαμεσολαβήτρια, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας. Όλοι τους υποψήφιοι με το ΚΚΕ για πρώτη φορά, που συναντήθηκαν μαζί του στους λαϊκούς αγώνες το προηγούμενο διάστημα και θέλησαν να εκφράσουν με την στάση τους την δυνατότητα να συμπορευτεί με το ΚΚΕ ένας ευρύτερος κόσμος ξεπερνώντας δισταγμούς και λογικές του «λιγότερου κακού».
«Τιμωρήστε τους, φοβίστε τους, με ένα υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ» τόνισε, ο Θανάσης Παφίλης, καλώντας τους Αρτινούς να μετρήσουν ποιος ήταν μαζί τους και ποιος απέναντί τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Κάντε το όπως οι φοιτητές που ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο την “Πανσπουδαστική”, που είναι πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια» υπογράμμισε. Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους που ανέδειξαν στην Άρτα τις ταξικές δυνάμεις σε πρώτη δύναμη, τώρα, άφοβα να κάνουν το βήμα να στηρίξουν ΚΚΕ «για να μπορέσει το λαϊκό κίνημα να σταματήσει τη νέα επίθεση από την οποία κυβέρνηση βγει».

Ένα ισχυρό ΚΚΕ πρόσθεσε θα συμβάλλει να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση, να αποσπαστούν κατακτήσεις, να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μάλιστα επεσήμανε ότι τα μηνύματα είναι αισιόδοξα από όλη τη χώρα και την Κυριακή «μπορεί να γίνει η έκπληξη να τους αιφνιδιάσουμε με υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ».
«Τώρα επιλέξτε το μεγαλύτερο καλό, το ΚΚΕ» τόνισε, καλώντας τους Αρτινούς να γυρίσουν την πλάτη στη λογική του «μικρότερου κακού» που ανοίγει το δρόμο για τις χειρότερες μέρες.
Σχολιάζοντας την όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα αστικά κόμματα, υποστήριξε ότι αυτή δεν γίνεται για τα συμφέροντα του λαού, αλλά για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Υπενθύμισε ότι στα μεγάλα, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Σύμφωνο Σταθερότητας, την επενδυτική βαθμίδα, την «πράσινη» ανάπτυξη και τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, έχουν κοινή σύμπλευση.
Ιδιαίτερα για την Άρτα υπογράμμισε ότι η σύμπλευση τους αποτυπώνεται στους υποψήφιους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που και στην προεκλογική περίοδο διαφημίζουν τις τοπικές βιομηχανίες τροφίμων ως πρότυπα εξωστρέφειας, αποκρύβοντας την τρομοκρατία, τα μεροκάματα πεινάς, τις τρίμηνες και εξάμηνες συμβάσεις κ.α.

Είναι οι ίδιοι υποστήριξε που δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση για το εργοδοτικό έγκλημα στη γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος» με το θάνατο του 26χρονου εργάτη, ενώ πανηγυρίζουν για τα εκατομμύρια της κερδοφορίας των τοπικών επιχειρηματικών ομίλων. Αντίστοιχα δεν πάτησαν το πόδι τους στα αγροτικά μπλόκα και τους αγώνες των αγροτών, ενώ τώρα διαπιστώνουν την εγκατάλειψη της γης, την ερήμωση των χωριών, την φτωχοποίηση του λαού της περιοχής και το φευγιό της νεολαίας, όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τις ανάγκες του λαού, αλλά γιατί χάθηκε μία βουλευτική έδρα λόγω της μείωσης του πληθυσμού στο νομό.
Αναφερόμενος στην ενεργειακή ακρίβεια που τσακίζει το λαό από την προώθηση της πολιτικής της απελευθέρωσης της ενέργειας, τόνισε την αντίφαση ενώ οι Αρτινοί έχουν δίπλα τους ένα από τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά φράγματα, αντί να απολαμβάνουν φθηνό ρεύμα, τους κόβουν το ηλεκτρικό στα σχολεία και τα σπίτια, υποστηρίζοντας ότι αυτό ακριβώς είναι το περιεχόμενο της «πράσινης» ανάπτυξης, φτώχεια για το λαό, χρυσοφόρες δουλειές για το κεφάλαιο.

Στην πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί το ΚΚΕ να αναλάβει την ευθύνη να στηρίξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ή να ανοίξει το δρόμο στον Μητσοτάκη, υπενθύμισε ότι ήταν «η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η διάψευση των ελπίδων που είχε προηγουμένως εμπορευτεί με το κιλό, αυτή που άνοιξε το δρόμο στη ΝΔ και στον Μητσοτάκη για να επιστρέψει το 2019». Τα εκβιαστικά αυτά διλήμματα αν και δεν είναι καινούργια σχολίασε, δείχνουν τη μεγάλη δυσκολία που συναντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό κόσμο, ακόμη και σε όσους τους ψήφισαν το 2019, να τους πείσουν ότι αποτελούν πραγματική εναλλακτική λύση απέναντι στη ΝΔ. Στη συνέχεια ο Θανάσης Παφίλης απευθυνόμενος σε αυτό τον κόσμο, τους υπενθύμισε ότι μόνο το ΚΚΕ έκανε πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ μέσα και έξω από τη Βουλή, γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει δεσμεύσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

«Ξέρουν ότι θα βρουν τον μπελά τους με ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών» τόνισε, για να καλέσει τους παρευρισκόμενους να δώσουν τη μάχη να φτάσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος παντού, «για να κάνουμε το φόβο τους εφιάλτη και τον εφιάλτη τους πραγματικότητα» κατέληξε.