Συγκρότηση Τομέων Πολιτικής Κινήματος Αλλαγής

Σε ποιους τομείς συμμετέχουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ από την Άρτα
Στη δημοσιότητα δόθηκε η πλήρης σύνθεση των Τομέων Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής καθώς και οι γραμματείς κάθε τομέα. Η συγκρότηση τους κράτησε αρκετές εβδομάδες και η τελική λίστα εγκρίθηκε από τη Κ.Ε στη χθεσινή συνεδρίασή της.
Το κύριο καθήκον των Τομέων αφορά στην προγραμματική επεξεργασία των θέσεων του κόμματος και τις καθημερινές πολιτικές του παρεμβάσεις στα πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν. «Ασκούμε μαχητική, υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση. Με προτάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας απέναντι σε συντηρητικές πολιτικές», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.
Στο νέο σχήμα Τομέων εντάσσονται περισσότερα από 1300 στελέχη του κόμματος. Επισημαίνεται ότι, στα πλαίσια του επιμέρους σχεδιασμού του κάθε Τομέα, θα αξιοποιηθεί κάθε διαθεσιμότητα και άλλων στελεχών να συμμετάσχουν. Για τη συγκρότηση των Τομέων Πολιτικής, αξιοποιήθηκαν ιδιαίτερα οι αυτοπροτάσεις των στελεχών, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην ανοιχτή πλατφόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στους Τομείς, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το σύνολο των στελεχών και μελών του Κινήματος Αλλαγής.
Στις συνθέσεις των Τομέων Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής συμμετέχουν και στελέχη από την Άρτα και συγκεκριμένα ο Χρήστος Μέγας, η Βούλα Γεωργάκη και ο Άλκης Παπαχριστάκης και συγκεκριμένα στους εξής τομείς:
-ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΕΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
ΜΠΟΥΛΕΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
-ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΛΑΣΕΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΒΟΥΛΑ
ΖΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
-ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΖΑΝΝΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΛΚΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΤΟ PANOS TEAM ΣTO ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KICKBOXING


Σάρωσε τα μετάλλια και έκλεισε μια ακόμα πιο επιτυχημένη χρονιά στα μαχητικά αθλήματα για τον Α.Σ ΘΗΣΕΑΣ.
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα KICKBOXING της (Π.Ο.Κ) 6-8 Δεκεμβρίου 2019 συμμετείχε ο Α.Σ ΘΗΣΕΑΣ με προπονητές τον Πάνο Μίλτο, Πάνο Νίκο και Κακαρέλη Νίκο όπου κατάφερε να κατακτήσει 39 μετάλλια στην Ά κατηγορία.
10 χρυσά
16 ασημένια
13 χάλκινα
αποδεικνύοντας ότι είναι ο κορυφαίος σύλλογος του νομού μας.
Οι αθλητές προσπάθησαν για το καλύτερο και μέσα από την σωστή δουλειά ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα. Οι αθλητές του συλλόγου ήταν πιο βελτιωμένοι και για ακόμα μια χρονιά ο σύλλογος κατάφερε να έχει αθλητές στην εθνική ομάδα για τα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Ευχαριστούμε πολύ τις οικογένειες των αθλητών για την εμπιστοσύνη τους και συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές.
Το PANOS TEAM σας εύχεται καλές γιορτές!!
(Τα γραφεία του συλλόγου μας βρίσκονται στην οδό Γώγου Μπακόλα 67 ¨Άρτα)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δημόσια παρουσίαση των πεπραγμένων της πρυτανικής αρχής 
Η πρώτη δημόσια παρουσίαση των πεπραγμένων της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από 01/09/2018 έως σήμερα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα «Κ. Κατσάρη» της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Παρασκευοπούλου 4, Ιωάννινα).
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό της πόλης.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
Συλλυπητήρια για Β.Βαβέτση


Ο πρόεδρος και τα μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Άρτας, εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του σημαντικού στελέχους της οργάνωσής μας, Βασίλειο Βαβέτση.
Ο εκλιπών ήταν εξέχουσα προσωπικότητα του νομού μας, στην οποία πρόσφερε ως εκπαιδευτικός και ως Δήμαρχος Πέτα.Θα μείνει στην μνήμη μας για την ευθύτητα, την αξιοπρέπεια και την ειλικρίνεια του.Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στη θυγατέρα του, Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση και στους λοιπούς οικείους του.
Για την Νομαρχιακή Οργάνωση Ν.Δ. Άρτας, ο πρόεδρος, Νικόλαος Σπύρου

Σκηνές τρόμου για υπάλληλο ΚΕΠ – Άνδρας έβγαλε πιστόλι απειλώντας την με τη ζωή της!
Σκηνές από ταινία τρόμου διαδραματίστηκαν την Παρασκευή το απόγευμα, στο ΚΕΠ Συκεών. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης – Συκεών, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, δύο υπάλληλοι του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών δέχτηκαν φραστική αρχικά επίθεση από γνωστό άτομο.
Ενώ οι 2 γυναίκες υπάλληλοι προσπάθησαν με ευγενικό τρόπο και υπομονετικά, τόσο να τον εξυπηρετήσουν όσο και να τον απομακρύνουν, ο φερόμενος ως δράστης έβγαλε όπλο και το τοποθέτησε ανάμεσα στα μάτια της μίας υπαλλήλου, απειλώντας την ότι θα την σκοτώσει!
Παρότι έντρομη η εργαζόμενη, επέδειξε ανεξάντλητο σθένος και υπό τον φόβο να χάσει τη ζωή της, αφού τον απέτρεψε από την επικίνδυνη για την ίδια της τη ζωή ενέργεια, βγάζοντάς τον έξω από το χώρο, φωνάζοντας ταυτόχρονα στην άλλη εργαζόμενη να ειδοποιήσει την Αστυνομία!

Η γυναίκα κατήγγειλε το συμβάν, αφού έδωσε αναλυτική κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Σύμφωνα με το Σωματείο, το αναφερόμενο άτομο έχει απασχολήσει επανειλημμένα τους χώρους του Δημαρχείου Συκεών με επιθετικές διαθέσεις, με σπάσιμο αντικειμένων, με γροθιές στα γραφεία, εκφοβίζοντας κοινωνικούς λειτουργούς και πολίτες, με επίδειξη μαχαιριών και απειλές για την αφαίρεση ζωών υπαλλήλων και Δημοτικών Συμβούλων!
Το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί από τη Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη όλων των Δημοτικών Κτιρίων για την προστασία και την ασφάλεια κάθε εργαζόμενου. «Να δοθεί αμέσως και κατ’ εξαίρεση άδεια στη συνάδελφό μας από αύριο Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, η οποία έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ και αδυνατεί να μεταβεί στην εργασία της και στο χώρο που συνέβη το γεγονός καθώς και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς για όσο διάστημα χρειαστεί. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις συναδέλφους μας, θεωρούμε τυχαίο γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και ελπίζουμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα κινδυνέψει εργαζόμενος τόσο στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών όσο και κάθε Δήμο της χώρας μας», συμπληρώνει το Σωματείο.

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου 
Θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου στα γραφεία στα Ιωάννινα (Ναπ. Ζέρβα 2, 4ος όροφος), ΤΡΙΤΗ, 17/12/2019, και ώρα 14:00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Επικύρωση Πρακτικών 12ης συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου ΠΕΔ Ηπείρου.
2.Ενημέρωση για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί η ΠΕΔ Ηπείρου.
3.Ορισμός εκπροσώπων σε Συμβούλια και Επιτροπές.
4.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για θέματα ενημέρωσης πολιτικού προσωπικού και επιμόρφωσης υπαλλήλων των Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου.
5.Έγκριση δαπάνης μετακίνησης Προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου.
6.Δέσμευση πίστωσης για τη συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και τις Εκτελεστικής Επιτροπής στις συνεδριάσεις των οργάνων της Π.Ε.Δ Ηπείρου για το 2019 (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2019).
7.Σχετικά με την παράταση του ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης γραφείου για το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.
8.Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ε.Δ. Ηπείρου
9.Συζήτηση επί θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος.

Εκδήλωση από τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας
Αγριόγιδο: ο κυρίαρχος των βουνών
Μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο σύλλογό μας το βράδυ της Τετάρτης. Καλεσμένος μας ο κ. Χαρητάκης Παπαϊωάννου, βιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη βιολογία διατήρησης και ο πρόεδρος του συλλόγου “Αγριόγιδο στα Βουνά – Balkan Chamois Society” και θέμα της ομιλίας μας το αγριόγιδο. Η ομιλία δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο συγχρονισμό αφού στις 11/12 είναι η παγκόσμια ημέρα των βουνών τα οποία αποτελούν το ενδιαίτημα του αγριόγιδου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας γνωρίσαμε λίγο καλύτερα το πανέμορφο αυτό θηλαστικό, μάθαμε για τις συνήθειές του, την αναπαραγωγή του και τις απειλές που δέχεται. Μία από τις πιο σημαντικές απειλές, εκτός από τη λαθροθηρία, είναι η συνεχής καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος όπου ζει και αναπαράγεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.