Συγχαρητήρια από την ΠΡΟΕΔΡΟ του Κ.Κ.Π.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ στην Υφυπουργό κ. Κεφάλα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του στην συντοπίτισσα μας Υφυπουργό Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα για την τοποθέτηση της στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Είναι μεγάλη η χαρά και τιμή για όλους μας.
Της ευχόμαστε καλή θητεία και καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου με το νέο Υπουργείο θα έχει θετικό πρόσημο και για την Ήπειρο αλλά και για όλη την Χώρα, συνεχίζοντας τον αγώνα μας για τη στήριξη παιδιού και οικογένειας που έχει ξεκινήσει από το 2020.
Εκ μέρους του ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

Το ΜέΡΑ25 Άρτας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου
Από το ΜέΡΑ25 Άρτας, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι δυσάρεστο για το ΜέΡΑ25, καθώς για ποσοστό περίπου 0,5% (26.000 ψήφους), αποκλείσθηκε από την είσοδό του στη Βουλή. Βαρύτερη όμως ήταν η ήττα συνολικά για την Αριστερά, για τα κινήματα, για τις αρχές του ανθρωπισμού, καθώς η σημαντική αύξηση της δεξιάς και της ακροδεξιάς, προμηνύουν δύσκολες μέρες για τον τόπο, τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όλους όσους μας ψήφισαν και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Και τους ζητάμε να αποτελέσουν τη μαγιά για την ανασύνταξη στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε.
Η παρουσία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή την προηγούμενη τετραετία υπήρξε παραγωγική, δυναμική και χρήσιμη για όσους δεν είχαν φωνή, για το περιβάλλον, για τα κινήματα, για την δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, για τη νέα γενιά που μεταναστεύει και ψαλιδίζει τα όνειρά της, για τη λαίλαπα των πλειστηριασμών, για την ολιγαρχία που απομυζά τον δημόσιο πλούτο και τα κοινωνικά αγαθά, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων.
Αυτή η φωνή δεν θα υπάρχει πλέον εντός της Βουλής. Δεν θα σιωπήσει όμως. Θα συνεχίσει να υπάρχει στην κοινωνία, στηρίζοντας τους ευάλωτους, ελπίζοντας να πείσει εκ νέου τους ψηφοφόρους να το στηρίξουν εκλογικά, με τη σειρά τους.
Η ύπαρξη του ΜέΡΑ25, δεν εξαρτάται από την είσοδό του στη Βουλή. Εξαρτάται από το πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι στην κοινωνία. Σκοπός μας είναι να αποδείξουμε αυτήν τη χρησιμότητα».

Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος <<ΑΜΒΡΑΚΙΑ>>, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εξωτερική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις Συκιές Άρτας την Κυριακή 02-07-2023 και ώρα 9:00 πμ έως τις 13:00μμ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ευχαριστήριο Ολγας Γεροβασίλη
Συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μου,
σας ευχαριστώ από την ψυχή μου για την αντοχή, την εμπιστοσύνη και την έμπρακτη διεκδίκηση μιας καλύτερης προοπτικής για την πατρίδα μας. Η εντολή σας είναι εντολή ευθύνης και ακόμη περισσότερης δουλειάς, ώστε κανείς να μη νιώσει μόνος μπροστά στην προοπτική μιας ακόμη τετραετίας κυβερνητικής εγκατάλειψης και αλαζονείας.
Σε μια δύσκολη ιστορική συγκυρία για την προοδευτική παράταξη στη χώρα μας, οι προοδευτικοί πολίτες ανησυχούν δικαιολογημένα. Η κοινωνική συνοχή, η ποιότητα της δημοκρατίας, η ανθεκτικότητα των θεσμών αναμένεται να δοκιμαστούν ακόμη πιο έντονα το αμέσως επόμενο διάστημα. Και σε ακριβώς αυτή τη δύσκολη στιγμή το αποτέλεσμα που κατέγραψε ο λαός της Άρτας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
Από σήμερα, ακόμη πιο δυνατά, με ακόμη μεγαλύτερη θέληση, διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν.

Δήμος Ηγουμενίτσας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023», σας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις της εβδομάδας:
• Τρίτη 27-06-2023 και ώρα 21:15 μ.μ. «Ο Μάγος του ΟΖ» ετήσια χορευτική παράσταση από την σχολή χορού Step by step, στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας με ελεύθερη είσοδο,
• Πέμπτη 29-06-2023 και ώρα 21:15 μ.μ. «Η Χιονάτη» ετήσια χορευτική παράσταση από την σχολή χορού Ελένη Ντέτσικα, στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας με ελεύθερη είσοδο,
• Σάββατο 01-07-2023 και ώρα 21:30 μ.μ. ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας διοργανώνει το 12ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων – Σαρακατσάνικη βραδιά στο Τσιπουρίκι με είσοδο 2€,
• Κυριακή 02-07-2023 και ώρα 21:00 μ.μ. παιδική παράσταση «Φίλοι για Πάντα» από τον Θίασο του Άρη Αρμάου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου, με είσοδο 8€ προπώληση(βιβλιοπωλείο Μητσέλου) και Ταμείο 10€,
• Δευτέρα 03-07-2023 και ώρα 20:00 μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαδοχωρίου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Μητσέλου διοργανώνουν την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο Παπαγάλος Υδραυλικός» από την Ιωάννα Νταρίλλη, στο παρεκκλήσι των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Λαδοχώρι.
Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου