Συλλήψεις στα Ιωάννινα για μεταφορά παράτυπου μετανάστη

Συνελήφθησαν στις 16-01-2024 το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα και οδήγηση οχήματος χωρίς σχετική άδεια ικανότητας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας εντόπισαν ημεδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού συνεργού του, χωρίς να είναι κάτοχος σχετικής άδειας ικανότητας και να επιβαίνει σε αυτό παράτυπος μετανάστης.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο οδηγός είχε παραλάβει τον αλλοδαπό από την Κόνιτσα προκειμένου να τον μεταφέρει στα Ιωάννινα.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σύλληψη φυγόποινου στη Κακαβιά 
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Νάξου Κυκλάδων με ποινή φυλάκισης 6 μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπή και παραβάσεις αρχαιοτήτων και περί όπλων
Συνελήφθη στις 16-01-2024 το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον κατηγορούμενο για την εμπλοκή του σε υπόθεση διάρρηξης διαμερίσματος στα Ιωάννινα, που έλαβε χώρα προ εβδομάδος, από όπου αφαίρεσε δύο κυνηγητικά όπλα.
Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήχθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο κλεμμένα όπλα καθώς και ανιχνευτής μετάλλων, τον οποίο κατείχε παράνομα.
Ακόμη, βρέθηκαν 2 χρυσές λίρες και χρυσαφικά (δαχτυλίδι, ταυτότητα χειρός, αλυσίδα, μενταγιόν και σκουλαρίκι), την κατοχή των οποίων ο κατηγορούμενος δε μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν προκειμένου να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο να τυγχάνουν προϊόντα κλοπής και να αναζητηθούν οι τυχόν νόμιμοι ιδιοκτήτες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.