Συλλαλητήριο στη Λευκάδα στις 3/8 για την έλλειψη νερού στο νησί

Κλιμάκιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΡΑ25/ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη Γραμματέα της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα στις 3/8 για την έλλειψη νερού στο νησί.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, Γραμματέας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και μέλος του συντονιστικού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, μαζί με τους Σάββα Κουνουβέλη, μέλος της Κ.Ε. του ΜΕΡΑ25, Στέλιο Κυδωνάκη, μέλος του Π.Σ. της ΛΑΕ ΑΑ, Νίκο Λιβιεράτο υποψήφιο βουλευτή του συνδυασμού στην Πρέβεζα και τον Φίλιππο Περδικάρη στέλεχος του ΜΕΡΑ25 στην περιοχή των Ιονίων Νήσων, παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε από συλλογικούς φορείς και κινήματα στη Λευκάδα στις 3/8 για τη λειψυδρία, την αποχέτευση, τον βιολογικό καθαρισμό.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, αφού συνομίλησε με εκπροσώπους συλλογικών φορέων, που του εξήγησαν το πρόβλημα και τις προτάσεις τους για την επίλυσή του, έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι πολιτικά απαράδεκτο η ΛΕΥΚΑΔΑ να έχει μεγάλες ελλείψεις νερού και να υπάρχουν περιοχές του νησιού, που καταγγέλλουν ότι για εβδομάδες δεν έχουν νερό.

Το πρόβλημα της λειψυδρίας δυσφημίζει τη Λευκάδα, αναγκάζει σε δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη τους πολίτες για εναλλακτικές πηγές υδροδότησης, δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους για την δημόσια υγεία και την υγιεινή ντόπιων και επισκεπτών αλλά και για την πυρασφάλεια.

Η κυβέρνηση καλείται να πάρει ΤΩΡΑ μέτρα για άμεση λύση στο πρόβλημα, για την ενίσχυση της υδροφορίας του νησιού με την αναγκαία δημόσια χρηματοδότηση.

Στηρίζουμε ενεργά τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των κατοίκων της ΛΕΥΚΑΔΑΣ για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αυτοδιοικητικές αρχές. Για να έχουν κι αυτοί και όσοι επισκέπτονται την τουριστική περίοδο την πανέμορφη Λευκάδα μία αξιοπρεπή ζωή.