ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΙΝΩΝ: "ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ "

Σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καταρρακτινών “Ιωάννης Τσαμάκος” έλαβε τις εξής αποφάσεις:
– Αντιτίθεται στο νέο περιβαλλοντικό νόμο της Κυβέρνησης
– Αντιτίθεται στη ραγδαία εξάπλωση των αιολικών πάρκων – ανεμμογεννητριών
– Αντιτίθεται στις γεωτρήσεις για εξόρυξη υδρογονανθράκων
– Αντιτίθεται στη δημιουργία νέων υδροηλεκτρικών σταθμών

Ο Σύλλογος «Συντάσσεται δίπλα σε όλους τους φορείς, συλλόγους, ομάδες πολιτών, τοπική αυτοδιοίκηση ανα την Ελλάδα που ήδη ξεκίνησαν έναν μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουν αυτή την καινούργια καταστροφική πραγματικότητα που έρχεται για το περιβάλλον στα όμορφα μέρη της πατρίδας μας» αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Γιώργος Πριόβολος και η Γ. Γραμματέας Βασιλική Ριζάκη.

 

Εκλογές του Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Νομού Άρτας
Στις 26 & 27 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Νομού Άρτας. Στις εκλογές που διεξήχθησαν ψήφησαν εκατόν σαράντα (140) Μέλη. Κατά σειρά αριθμού ψήφων, για τα Όργανα Διοίκησης εκλέχθηκαν οι:
Α) για το Διοικητικό Συμβούλιο:
1) Κλεισούρης Σταύρος 133ψήφοι, 2) Ζαρκάδας Ιωάννης 131, 3)Ζαχάρης Σωτήριος 123, 4) Τσιαντής Ηλίας 115, 5)Ηρακλή Χάρις 106, 6) Σκουλίκης Ηλίας 98, 7) Ζαρκάδας Λεωνίδας 92, 8) Σιάπος Παναγιώτης 87, 9) Χούσος Ανδρέας 86.
Β) για την Ελεγκτική Επιτροπή:
1) Γεωργούλας Βασίλειος 115, 2) Τσιάκας Βασίλειος 114, 3) Κοκκινέλης Λάμπρος 85.
Α ν τ ι π ρ ό σ ω π ο ι:
Α) για την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)
1)Κλεισούρης Σταύρος 134, 2)Ζαρκάδας Ιωάννης 128, 3)Ζαρκάδας Λεωνίδας 46.
Β) για την Περιφερ. Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου & Β.Ι.Ν.:
1)Κλεισούρης Σταύρος 130, 2)Ζαρκάδας Ιωάννης 129, 3) Τσιαντής Ηλίας 110, 4) Σκουλίκης Ηλίας 100, 5)Ζαρκάδας Λεωνίδας 94, 6) Σιάπος Παναγιώτης 87, 7) Χούσος Ανδρέας 80, 8)Ντόκορος Βασίλειος 49, 9) Κοκκινέλης Λάμπρος 48.
«Τα εκλεγμένα Μέλη ευχαριστούν όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος, Σταύρος Κλεισούρης και ο γεν. γραμματέας, Ιωάννης Ζαρκάδας

 

Εκλογική Διακήρυξη της Δ.Α.Σ.
Εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας
«Έλα να ψηφίσεις στις εκλογές του Σωματείου σου στις 8-9-10 Ιούλη» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Δ.Α.Σ. Άρτας, «γιατί στο σωματείο θα γνωρίσεις τα δικαιώματα σου, τι σημαίνει συλλογική σύμβαση, ωράριο, ρεπό και άδεια, τι ωράριο πρέπει να δουλεύουμε, τι μισθό πρέπει να παίρνουμε και πως θα τα διεκδικούμε. Το σωματείο μας είναι το δικό μας «αποκούμπι». Αυτό θα σε υποστηρίξει, θα σου σταθεί σε κάθε δυσκολία, θα είναι μαζί σου για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων».
Οι εκλογές θα διεξάγονται τις εξής ώρες :Τετάρτη 8/7 : 14:00 με 22:00 , Πέμπτη 9/7 : 14:00 με 22:00, Παρασκευή 10/7 : 14:00 με 22:00 και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΔΑΣ «Σωματείο σημαίνει γνωριμία με τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης. Ανάπτυξη της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης. Μέσα από το σωματείο θα κρατήσουμε υπερήφανη, αξιοπρεπή στάση για κάθε πρόβλημα. Σωματείο σημαίνει αγκάλιασμα των νέων συναδέλφων και συναδελφισσών που μπαίνουν στον κλάδο μας χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει δικαίωμα. Στήριξη σε κάθε τους βήμα. Γιατί αλλιώς χτυπάς με ένα δάκτυλο κι αλλιώς με τη γροθιά. Αυτό είναι το σωματείο μας. Σε αυτό θα βοηθήσει και η δική σου συμμετοχή. Γιατί αυτό που δεν μπορούμε να πετύχουμε ο καθένας μόνος του, μπορούμε να το κατακτήσουμε ανανεώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για τα συμφέροντα μας (…) Η μόνη διέξοδος για να βγουν οι εργαζόμενοι όρθιοι από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.Στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ συμμετέχουν αγωνιστές από όλους τους εργασιακούς χώρους, έλα να τους στηρίξεις!»

 

Εκδήλωση για το Περιβάλλον
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Το περιβάλλον και οι ζωές μας πάνω από κέρδη και συμφέροντα».
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 3 Ιούλη στις 8 το βράδυ στο θεατράκι στη Σκάλα
με ομιλητές τους:
-Στάθη Ντούρο, Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας, Μέλος επιτροπής οικολογικών οργανώσεων Βόλου
-Βασιλόπουλο Χρήστο, Μέλος επιτροπής αγώνα περιβαλλοντικών συλλογικοτήτων Γρεβενών
-Παρέμβαση από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων

 

Θετικά μέτρα για τον αμπελοοινικό κλάδο
Ιδιαίτερα θετικές κρίνονται οι αποφάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των δραματικών συνεπειών στον αμπελοοινικό κλάδο που επήλθαν από την παράλυση της αγοράς και της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του covid 19. Και τα δύο μέτρα που αποφασίστηκαν, πράσινος τρύγος και απόσταξη κρίσης, αναμένεται να λειτουργήσουν ευεργετικά, αποκαθιστώντας σε σημαντικό βαθμό την ισορροπία στην αγορά οίνου και δίνοντας λύση στο οξύ πρόβλημα των αποθεμάτων.
Με την αύξηση μάλιστα των διατιθέμενου ποσού στα 25 Εκατ. Ευρώ, μειώνεται σημαντικά η πίεση στα οινοποιεία και αποτρέπεται ο κίνδυνος της συρρίκνωσης ή και της ολοσχερούς απώλειας, σε κάποιες περιοχές, του εισοδήματος των αμπελουργών, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ.Γιάννης Βογιατζής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το πνεύμα ανταπόκρισης στα αιτήματα του κλάδου που δείχνει ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης. Η ΕΔΟΑΟ καλεί όλους τους οινοποιούς να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατόν τα μέτρα αυτά.
Ακόμη, χαιρέτισε την υποβολή του φακέλου για την ανανέωση της αναγνώρισης της ΕΔΟΑΟ ως εθνικού φορέα, σημειώνοντας ότι με την άρση αυτή της εκκρεμότητας η οργάνωση επανεκκινεί σε καλύτερες βάσεις για την επιτέλεση του στρατηγικού ρόλου της.

 

*H ΛΑΝΤΖΑ Πάργας-Λευκάδας -Πρέβεζας χαιρετίζει τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα με κεντρικό αίτημα την επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των εποχικά εργαζομένων.
Μέλη της ΛΑΝΤΖΑ από Πάργα-Λευκάδα-Πρέβεζα σε ανακοίνωση αναφέρουν: «στηρίξαμε τη κινητοποίηση στη Πρέβεζα τη Παρασκευή 26/6 αλλά και όλες τις αγωνιστικές αποφάσεις και θα συμβάλλουμε στη κλιμάκωσή τους. Για να γίνει αυτό με αξιοπρεπείς όρος πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τόσα χρόνια μας ξεζούμισαν . Να αυξηθεί επιτέλους η φορολογία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου , να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στα κέρδη που συσσώρευσαν μέσα στην δεκαετία ώστε να στηριχθεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων του κλάδου».