ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΨΕΛΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην πλατεία του χωριού οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πλήθος συγχωριανών και φίλων. Παρά το συνεχές ψιλόβροχο, που ερχόταν κι έφευγε, δοκιμάζοντας τα νεύρα όλων, η πλατεία του χωριού άπλωσε την αγκαλιά της και γέμισε με κόσμο. Το αστείρευτο κέφι, το τρελό ξεφάντωμα και ο ατελείωτος χορός κυριάρχησαν, όπως πάντα. Με τη συνδρομή των εθελοντών και την συγκινητική προσπάθεια των Συλλόγων, όλοι χάρηκαν θέαμα και γεύσεις.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου, η αποκριά άφησε για άλλη μια φορά θετικό πρόσημο. Η παράδοση και τα έθιμα λειτούργησαν ως μέσο απόδρασης από τις καθημερινές σκοτούρες των κατοίκων του χωριού και των επισκεπτών.
Το βράδυ του Σαββάτου το πάρτυ μασκέ ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους, Την Κυριακή το καλωσόρισμα έγινε με αχνιστή γίδα βραστή. Ακολούθησε το γαϊτανάκι από τους νέους του χωριού και στη συνέχεια τρελό ξεφάντωμα χορού με αποκριάτικα και δημοτικά τραγούδια από την υπέροχη ορχήστρα του Κώστα Σκανδάλη.

Το βράδυ, στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων, κάηκε ο Καρνάβαλος, ο οποίος φέτος έκλεψε τις εντυπώσεις, μιας και ήταν ο πράσινος επενδυτής, ο οποίος σχεδιάζει μεγάλες επενδύσεις στο χωριό μας! Την Καθαρή Δευτέρα απόλαυσαν όλοι τη νόστιμη φασολάδα, η οποία έδωσε το έναυσμα για τη Σαρακοστή.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και βοήθησαν, αλλά και όλους όσοι με την παρουσία τους μας έδωσαν δύναμη και συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, στις οποίες ο κόσμος σμίγει, επικοινωνεί, ξεφαντώνει και οι παραδόσεις μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Υποσχόμαστε ότι οι δράσεις αυτές θα έχουν συνέχεια στον χρόνο.
Χρόνια πολλά! Καλή Σαρακοστή! Και του χρόνου με υγεία!

dav