ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΨΕΛΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του συλλόγου
Οι πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Πολιτιστικών Συλλόγων Κυψελιωτών Άρτας και Αθήνας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συνέβαλαν καθοριστικά για να πραγματοποιηθούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο χωριό, οι οποίες ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά, μιας και πέρα από τις καθιερωμένες εθελοντική αιμοδοσία, έκθεση βιβλίου και πανηγύρι στον Πατροκοσμά, φέτος προστέθηκαν οι βραδιές θερινού σινεμά για μικρούς και μεγάλους στον υπέροχο αύλειο χώρο του σχολείου, η δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων, η τιμητική βραδιά για τον Παντελή Καραλή και η γιορτή ηπειρώτικης πίτας και βραδιά παραδοσιακής μουσικής με την υπέροχη ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη.
Επίσης, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι, συγχωριανοί μας και μη, οι οποίοι τίμησαν με τη μαζική παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας, δίνοντάς μας δύναμη, κουράγιο και θέληση να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και πιο δυναμικά στο μέλλον!
Καλό αποκαλόκαιρο!
Και του χρόνου με υγεία!

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Αρταίων o Χρ. Τσιρογιάννης

Στα χωριά του ορεινού Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα, στα Πιστιανά, στην Σκούπα, στην Δαφνωτή και στην Ροδαυγή, βρέθηκε η Δημοτική Αρχή, σε ένα «ανοιχτό διάλογο» με τους δημότες και τις Τοπικές Κοινωνίες.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι οι δημότες σε όλο το εύρος του Δήμου να έρχονται σε συχνή άμεση επαφή με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής.
Στην συναντήσεις συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μέλη της Δημοτικής Αρχής, μέλη των Κοινοτήτων, μέλη της Παράταξης, παρόντες ήταν κάτοικοι των περιοχών.
Η Δημοτική Αρχή αναφέρθηκε στα μικρά και μεγάλα έργα που έχουν γίνει με προτεραιότητα φυσικά την καθημερινότητα,
Επιμνημόσυνη δέηση 
Για μια ακόμη χρονιά, στην πλατεία που φέρει το όνομά του στην περιοχή του Τριγώνου και στην οποία η Δημοτική Αρχή είχε φιλοτεχνήσει προτομή, οι πολίτες της Άρτας τίμησαν τη μνήμη του Σμηναγού Αναστάσιου Μπαλατσούκα.
Την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του πεσόντος σε ώρα καθήκοντος Σμηναγού (Ι) Αναστάσιου Μπαλατσούκα, παρακολούθησαν η οικογένεια του Σμηναγού, η Δημοτική Αρχή, ο Βουλευτής κ. Στύλιος, η Αντιπεριφέρεια, Φορείς και Εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αστυνομίας και του Στρατού.

Εξετάσεις για απόκτηση ειδικής αδείας οδήγησης επικινδύνων εμπορευμάτων
Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προκηρύχθηκαν εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων. Οι εξετάσεις αρχικής χορήγησης αδειών θα διεξαχθούν την Πέμπτη 19/10/2023 και οι για ανανέωση αδειών την Πέμπτη 5/10/2023 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου (Ιωάννινα).
Οι σχολές Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε. οφείλουν να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων την Υ/Δ του Διευθυντή Σπουδών με τις τελικές καταστάσεις και τα Δικαιολογητικά των υποψηφίων έως και την Παρασκευή 22/9/2023. Υποψήφιοι οι οποίοι δεν θα δηλωθούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας με ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γεώργιος Σιντελές ενημερώνουν ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου (Σκουφά 189-πλατεία Κιλκίς) την Παρασκευή 08-09-2023 , και ώρα 9:00 πμ έως τις 13.30μμ.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
• Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
• Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
• Τήρηση των αποστάσεων

Αρκούδα επιτέθηκε σε άνδρα στα Ορεινά της Άρτας 
Από θαύμα βρίσκεται στη ζωή ένας άνδρας ο οποίος το πρωί της Δευτέρας, 28 Αυγούστου 2023 δέχθηκε επίθεση αρκούδας σε δάσος στον ορεινό όγκο της Άρτας.
Ο άνδρας την ώρα που δέχθηκε επίθεση από αρκούδα βρισκόταν σε παραποτάμιο μονοπάτι στη Μεσούντα της Αρτας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην προσπάθειά του να γλιτώσει από το μεγαλόσωμο ζώο, ο 67χρονος έπεσε σε δύσβατο για την αρκούδα σημείο και κατάφερε να επικοινωνήσει με το κινητό του για βοήθεια.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αθαμανίου οι οποίοι με τη βοήθεια διασωστών του ΕΚΑΒ και εθελοντών, μετέφεραν τον άνδρα σε χωματόδρομο προκειμένου να παραληφθεί απο το ασθενοφόρο.
Ο 67χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου αλλά με σοβαρά τραύματα.