ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΘΑΜΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στο Κάτω Αθαμάνιο, στην Έδρα του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης , συνήλθε σε σώμα η Προσωρινή Διοίκηση του νεοσύστατου Συλλόγου Φίλων του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης, την οποία αποτελούν οι:
Παπαϊωάννου Βασίλης ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τσίρκας Δημήτριος του Βασιλείου ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στασινού Ευαγγελία ΤΑΜΙΑΣ
και αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:
Να συγκληθεί Γενική Συνέλευση των μελών, και να διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη του πενταμελούς Δ.Σ το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ, στην Έδρα του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης στο Κάτω Αθαμάνιο της Άρτας.
Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία του Συλλόγου, ο οποίος βάσει του καταστατικού του σκοπό έχει την προώθηση και επίτευξη των στόχων του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης, καθώς και την υποστήριξη της Ανέγερσης της Πινακοθήκης.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην Ζίτσα Ιωαννίνων
Την Κυριακή 03 Ιουλίου 2022 ο Σ.Δ.Ι βρέθηκε στην Ζίτσα Ιωαννίνων όπου συμμετείχε στον 4ο Βυρώνειο Αγώνα Δρόμου 10χλμ. Πέραν της διαδρομής του αγώνα, τα μέλη μας που έλαβαν μέρος, απόλαυσαν και την φιλοξενία της διοργάνωσης η οποία παρείχε πλούσιο γεύμα και κρασί της περιοχής. Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα διακρίθηκαν οι παρακάτω δρομείς του συλλόγου:
Παύλος Ζώης 2ος στην Γενική Κατηγορία
Οδυσσέας Κουκέσης 3ος στην Γενική Κατηγορία
Μαρίνα Οικονόμου 2η στην Γενική Κατηγορία Γυναικών
Αρετή Αγγέλη 3η στην Γενική Κατηγορία Γυναικών
Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς του συλλόγου για την αγωνιστική τους προσπάθεια και καλή συνέχεια στους επόμενους αγώνες που θα λάβουν μέρος.

Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, στο πλαίσιο του κοινωνικού και επιστημονικού του ρόλου, ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης διημερίδας αφιερωμένης στην Προστασία του παιδιού και της οικογένειας με τίτλο : “Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ ως ολοκληρωμένο δίκτυο Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας. Στόχοι και Προοπτικές, Ελλάδα 2022”
Σε μια εποχή αλλεπαλλήλων κρίσεων και δοκιμασιών είναι σημαντικό να δίνεται βήμα στην επιστημονική κοινότητα και το έμπειρο προσωπικό των Κρατικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, να ενημερώσει τους πολίτες, να μοιρασθεί καλές πρακτικές, να προτείνει λύσεις. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα να αναλυθούν όλες οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας και συνεργασίας των Αρχών και Υπηρεσιών, για την προστασία παιδιού και οικογένειας.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και διαλογική συζήτηση.
Η Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Du Lac στα Ιωάννινα Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 (16:00μμ– 22.00μ.μ.) και το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 (10.00π.μ.-
16.00μ.μ.)
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Έλενα Στάμου.

1ο Θερινό Σχολείο
Το Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» του Τμήματος
Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει το
1ο Θερινό Σχολείο με θέμα: «Η Διεπιστημονικότητα στη Φιλοσοφία σήμερα» που θα
πραγματοποιηθεί στο Ριζάρειο Ίδρυμα στο Μονοδένδρι Ζαγορίου Ιωαννίνων από τις
8 έως τις 12 Ιουλίου 2022.

Δήμος Ηγουμενίτσας: αυτοδίκαιη παράταση αδειών χρήσης ύδατος
Με βάση το έγγραφο (ΥΠΕΝ/ΔΠΔΥΠ/5532/51/20.01.2022) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο χρόνος ισχύος των αδειών χρήσης νερού ορίζεται έως το τέλος του 2024.
Ειδικότερα, η διάρκεια ισχύος των αδειών χρήσης νερού, που έχουν ήδη εκδοθεί από τη Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου από το 2006 έως και σήμερα, ανεξάρτητα από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης της άδειας, παρατείνεται αυτοδίκαια έως τις 31.12.2024. Αυτό σημαίνει ότι η άδεια χρήσης νερού θα έχει ισχύ έως την ανωτέρω ημερομηνία, χωρίς ο δικαιούχος της να υποχρεούται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Οι δικαιούχοι των αδειών χρήσης νερού, εφόσον δεν υπάρξει νέα σχετική ρύθμιση, με την οποία να χορηγείται νέα αυτοδίκαιη παράταση, υποχρεούνται μέσα σε διάστημα έξι μηνών πριν τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας (δηλαδή από 01.07.2024 έως 31.12.2024) να υποβάλουν αίτηση για ανανέωση της άδειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική νομοθεσία. Ταυτόχρονα, η διάρκεια ισχύος των νέων αδειών χρήσης νερού, που θα εκδίδονται, ορίζεται και αυτή έως τις 31.12.2024.
https://www.dropbox.com/t/9p5EFuihF10sOZEU

Σε διαβούλευση η μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση του Δήμου Ιωαννιτών
Στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών αναρτήθηκε η μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση. Πολίτες και φορείς έχουν την δυνατότητα μέχρι το τέλος Ιουλίου να ενημερωθούν για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και να καταθέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους.
Η μελέτη είναι αναρτημένη στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.diavouleusi.eu/

Ο Β. Γιόγιακας επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας στα Τίρανα

Η συμβολή των κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Αλβανίας στην προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών κυριάρχησε στις συναντήσεις αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας η οποία επισκέφθηκε τα Τίρανα από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου.
Την Ομάδα Φιλίας εκπροσώπησαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας ως Πρόεδρος, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα ως Αντιπρόεδρος και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας ως μέλος. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων συναντήσεις με την Πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου κα Lindita Nikolla, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Taulant Balla, τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Enkelejd Alibeaj, την επικεφαλής της αντίστοιχης ομάδας φιλίας του αλβανικού Κοινοβουλίου κα Anila Denaj, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος του αλβανικού κοινοβουλίου κ. Arben Pëllumbi, τον Δήμαρχο Τιράνων κ. Erion Veliaj και την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας κα Belinda Balluku. Οι Έλληνες βουλευτές πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.