Συλλυπητήρια από τον Λαογραφικό Σύλλογο «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ»

Ο Λαογραφικός Σύλλογος «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ» εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του
συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ελπίδας Γιώτη που τόσο πρόωρα έφυγε
από τη ζωή και είχε πολλά να προσφέρει ακόμη.
Να είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει…

Διάλεξη με ομιλητή τον Μιχαήλ Καρατσιώλη

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ-M/Φ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΣΚΟΥΦΑΣ διοργανώνουν ΔΙΑΛΕΞΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022-ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΚΟΥΦΑ-ΩΡΑ 8:00 μ.μ

Ηπειρωτική Συσπείρωση στην ΠΣΕ
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας το Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο
Από το Γραφείο Τύπου της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, ανακοινώθηκαν τα εξής:
Η Πανηπειρωτική κινητοποίηση, που είχαν προγραμματίσει για μεθαύριο Σάββατο 3 Δεκέμβρη οι Ομοσπονδίες μέλη Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ραδοβιζίων και Τζουμερκιωτών, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.
Σχετική απόφαση, για την αναβολή της κινητοποίησης πήραν οι διοικήσεις των 5 Ομοσπονδιών- μελών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ).
Η Ηπειρωτική Συσπείρωση, δηλώνει ότι ήταν και παραμένει σταθερά στο πλευρό των 5 Ομοσπονδιών, οι οποίες– ανταποκρινόμενες στο ανοικτό κάλεσμα της ΠΣΕ να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στην
ερήμωση της Ηπείρου και τις αιτίες που την προκαλούν- αποφάσισαν να διεκδικήσουν αγωνιστικά λύσεις στα σωρευμένα προβλήματα των απόδημων Ηπειρωτών και της Ηπείρου, με τη διοργάνωση
Πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα και πορεία στη Βουλή των Ελλήνων.—

3η Δεκέμβρη – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Νομού Άρτας μαζί με τις οργανώσεις αναπηρίας όλης της χώρας αγωνίζονται μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση που ζούμε, να συγκρατήσουμε τα αυτονόητα:
– Αξιοπρεπή αντιμετώπισή μας από το Κράτος και την Πολιτεία.
– Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης κεκτημένων δικαιωμάτων μας, προκειμένου να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
– Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης.
– Αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
– Αγωνιζόμαστε για την προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων από εμάς.
«Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί αγωνιζόμαστε από κάθε γωνιά της χώρας, ενάντια στις πολιτικές που μας οδηγούν στο κοινωνικό περιθώριο. Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας για την τραγική θέση που έχουμε περιέλθει. ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Σταύρος Κλεισούρης και ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Ζαρκάδας.

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
Από την Παρασκευή 2/12 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023 για 5.124 μόνιμες θέσεις σε δημόσιους φορείς.
Οι αιτήσεις για την προκήρυξη 2Γ/2022 υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) έως και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, και ώρα 14:00.
Οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική τους αίτηση δηλώνουν τα προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, άδειες άσκησης επαγγέλματος ή βεβαιώσεις εγγραφής, πιστοποιητικά), τους κωδικούς των θέσεων, τους κλάδους/ειδικότητες, καθώς και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα.
Τα προσόντα που αναγράφονται στην αίτηση πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι υποψήφιοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ αντίστοιχα), συμπεριλαμβανομένων των πτυχιούχων με τίτλους σπουδών που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό αρκεί να διαθέτουν πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ, ή το ΙΤΕ ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ.