Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα
Τη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και υπουργού, Δημήτρη Τσοβόλα.
Ο κ. Τασούλας δήλωσε τα εξής:
«Ο Δημήτρης Τσοβόλας από τα νεανικά του χρόνια και σε όλη τη διάρκεια της ζωής και της σταδιοδρομίας του δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα ιδανικά και τις ιδέες του, πάντα με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και διάθεση προσφοράς στο κοινό καλό και στην πρόοδο.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας το 1977 και επανεκλέχθηκε το 1981 και το 1985. Διετέλεσε υπουργός οικονομικών την περίοδο 1985 – 1989. Επίσης, ήταν ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ από το 1995 μέχρι το 2004.
Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

*Δήλωση για την απώλεια του Δημήτρη Τσοβόλα του Χρήστου Γκόκα: «Αποχαιρετούμε με θλίψη τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Τσοβόλα, έναν ανιδιοτελή πολιτικό, ανθρώπινο, με αγωνιστική και δυναμική πολιτική πορεία.
Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συμμετείχε στον αγώνα για τη μεγάλη Αλλαγή του 1981. Εκλέχτηκε πολλές φορές Βουλευτής, τις τρεις πρώτες στην Άρτα, και ήταν Υπουργός στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Με εντιμότητα και αξιοπρέπεια έδωσε πολλές μάχες για την κοινωνία και τη χώρα μας.
Παράλληλα με μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία, στη μάχιμη δικηγορία που δεν εγκατέλειψε ποτέ.
Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

*Η Όλγα Γεροβασίλη για τον Δημήτρη Τσοβόλα: «Συγκλονισμένη από την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του αγαπημένου φίλου Δημήτρη Τσοβόλα σήμερα.
Εμβληματική προσωπικότητα, άφησε το στίγμα του στην πολιτική και στον Προοδευτικό Χώρο. Οξυδερκής, διορατικός, μπροστά από την εποχή του. Μάχιμος δικηγόρος, μέχρι το τέλος στις επάλξεις, πιστός στο καθήκον και τις Αρχές του. Ανιδιοτελής, προσιτός και ανθρώπινος.
Προσέφερε πολλά στον τόπο μας, στην Άρτα και στην Ελλάδα ολόκληρη. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ. Αγωνιστής και συνοδοιπόρος. Σήμερα η πολιτική ζωή του τόπου έγινε φτωχότερη.
Δημήτρη, θα μας λείψεις.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στη Ρένα, τα παιδιά του, τους φίλους και τους συντρόφους του.

*Κίνημα Αλλαγής Άρτας για το θάνατο του Δ. Τσοβόλα: Με την αγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας βουλευτή, υφυπουργού και Υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσοβόλα, κλείνει μία σελίδα της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένειά του.

*Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής για το θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα: «Με θλίψη, αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτή και υπουργό, Δημήτρη Τσοβόλα.
Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε στην ιστορική νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης και του Ελληνικού λαού το 1981.
Πάντοτε ευγενής και ανθρώπινος, έδινε αγώνες με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια στο πλευρό των αδύναμων.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

*Δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα: «Έζησα από κοντά τον Δημήτρη Τσοβόλα στη μάχη της ζωής του,όταν βρέθηκε άδικα κατηγορούμενος ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου και στη συνέχεια όταν δόθηκε στη Βουλή ο αγώνας για τη βουλευτική του ιδιότητα. Είχαμε στη συνέχεια ριζικές πολιτικές διαφωνίες, ήμουν όμως πάντα θαυμαστής της εντιμότητας και της αγωνιστικότητάς του. Έχει γράψει τη δική του αυθεντική σελίδα στην ιστορία της Μεταπολίτευσης. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του.

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας για τον Δημ. Τσοβόλα
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου συνήλθε εκτάκτως, μετά από τη θλιβερή αγγελία του θανάτου του Δημητρίου Τσοβόλα, διατελέσαντος Δικηγόρου-μέλους του Δ.Σ. Άρτας, τ. Υπουργού & επιφανούς πολιτικού, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής;
• Να σταλούν εγγράφως συλλυπητήρια στους οικείους του.
• Να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία του, αλλά και να κατατεθεί εις μνήμην του χρηματικό ποσό στην «Κιβωτό του Κόσμου».
• Να τιμηθεί (μετά θάνατον) ο εκλιπών σε μελλοντική εκδήλωση του Δ.Σ. Άρτας.
• Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Επιμελητηρίου Άρτας για τον Δημ. Τσοβόλα
Ο Πρόεδρος Γιάννης Γκολομάζος και το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Άρτας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του Αρτινού πολιτικού και δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα.
Γεννημένος στην αετοφωλιά των Τζουμέρκων , στους Μελισσουργούς Άρτας , από φτωχή αγροτική οικογένεια , κατόρθωσε να διανύσει μια λαμπρή διαδρομή τόσο στον πολιτικό στίβο όσο και στη δικηγορία. Ο ” γιός του αγωγιάτη ” , όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίστηκε από το βήμα της Βουλής ,υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς εκφραστές του προοδευτικού χώρου στην μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία του τόπου και συγχρόνως , με τη μαχητικότητα και τη σεμνότητά του , ένας λαοφιλής πολιτικός. Αυτόν τον Δημήτρη αποχαιρετούμε σήμερα , ” το δικό μας παιδί ” , που έδωσε με ήθος και συνέπεια όλες τις μάχες της ζωής του από τα έδρανα της Βουλής και των Δικαστηρίων .
Να είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που τον σκεπάζει.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ιωάννης Γκολομάζος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας