Συμβολαιογράφοι: ΟΜΟΦΩΝΑ η συνέχιση της ΑΠΟΧΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων, ειδικά εξουσιοδοτημένο με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών του Συλλόγου της 5ης Ιανουαρίου του έτους 2020, αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ τη συνέχιση της ΑΠΟΧΗΣ από τη σύνταξη κάθε συμβολαιογραφικής πράξης, που απαιτεί την προσάρτηση Πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ του άρθρ.54Α του ν.4174/2013, χειρόγραφου ή ηλεκτρονικού και την υποβολή δηλώσεων φόρου κεφαλαίου (συμπεριλαμβανομένων των πράξεων διενέργειας πλειστηριασμών, στους οποίους έχει ήδη υποβληθεί δήλωση συμμετοχής από υποψήφιο πλειοδότη), από 13/01/2020 έως και 26/01/2020, οπότε θα διενεργηθεί η κατά νόμον προβλεπόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, η οποία θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα αποφασίσει για τυχόν περαιτέρω συνέχιση των κινητοποιήσεων ή όχι. Κατά τη διάρκεια της αποχής δεν θα χορηγείται οποιαδήποτε άδεια.

ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
Παρουσίαση του βιβλίου του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
Οι Εκδόσεις Παπαζήση διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
«ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00 στο Café Merlin στον 1ο όροφο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Β. & Μ. Θεοχαράκη (Λ. Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Παναγιώτης Ροϊλός, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών και Συγκριτικής
Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου κατέχει την Έδρα «Γιώργος Σεφέρης», και Διδακτικός Εταίρος στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων Weatherhead
στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
Μαρία Καρακάουζι, Καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας και Μετάφρασης
στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο
Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Επ. Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Προλογίζει ο Φώτης Παπαθανασίου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη
Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει η Νάντια Μουρούζη, Ηθοποιός
Θα προβληθεί βίντεο με αποσπάσματα έργων του συγγραφέα

Υποχρεώσεις ενημέρωσης καταναλωτών που έχουν τα πιστωτικά ιδρύματα
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων απέστειλε στα πιστωτικά ιδρύματα, στα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος καθώς και στα ιδρύματα πληρωμών, επιστολή για τις υποχρεώσεις ενημέρωσης των καταναλωτών που απορρέουν από το άρθρο 102 του Νόμου 4537/2018, με τον οποίο ενσωματώνεται στην εθνική έννομη τάξη η Οδηγία 2015/2366 για τις υπηρεσίες πληρωμών.

Ειδικότερα, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών οφείλουν εφεξής:
-Να αναρτήσουν στους διαδικτυακούς τους τόπους και να διαθέτουν σε έντυπη μορφή στα υποκαταστήματά τους, στους αντιπροσώπους τους καθώς και στους τρίτους προς τους οποίους έχουν αναθέσει δραστηριότητες, ενημερωτικό σχετικό φυλλάδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
-Για την ανωτέρω διάθεση πληροφοριών οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών δεν επιβάλλουν χρέωση στους πελάτες τους.
– Όσον αφορά στα άτομα με αναπηρίες, απαιτείται η ενημέρωση με άλλα κατάλληλα μέσα, ώστε οι πληροφορίες να είναι διαθέσιμες σε προσιτή μορφή.
Τέλος, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή επέστησε την προσοχή στους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών ότι η μη συμμόρφωσή τους στις ανωτέρω υποχρεώσεις ενδέχεται να επισύρει την επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 101 του ν. 4537/2018 σε συνδυασμό με το άρθρο 13α του Ν. 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών.

Κινητικότητα: Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για τους Φορείς του 2018
Με εξ.επείγουσα Ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο “Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου” την 8η Ιανουαρίου, τίθεται προθεσμία στους Φορείς που είχαν προκηρύξει θέσεις στον Β’ Κύκλο Κινητικότητας του 2018.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ζητά οι Φορείς που είχαν προκηρύξει θέσεις στον Β’ Κύκλο του 2018 να συμπληρώσουν από την υποεφαρμογή “Διαχείριση Κατάστασης Θέσεων” στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα του Φορέα τους την κατάσταση των θέσεων αυτών ανάλογα με την εξέλιξη της διαδικασίας κάλυψης της κάθε θέσης ως ακολούθως:

Ι)για τις θέσεις που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάταξης του υπαλλήλου ως “καλυμμένη”,
ΙΙ) για τις θέσεις όπου η διαδικασία μετάταξης πρόκειται να ολοκληρωθεί, αλλά εκκρεμεί σε οποιοδήποτε στάδιο ως “δεσμευμένη” με αιτιολογία “λόγω προκήρυξης για μετάταξη”
ΙΙΙ)για τις θέσεις, οι οποίες για οποιοδήποτε λόγο δεν πρόκειται τελικώς να καλυφθούν ως “κενή”.
Το Υπουργείο ζητά να έχουν ολοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία“το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020”, επισημαίνοντας ότι “αφορά μόνο τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στο Β’ Κύκλο του 2018”.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση “Ι.Μ.Τ.Μ. 2020”
To Eπιμελητήριο Άρτας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση “ Ι.Μ.Τ.Μ. 2020” που διοργανώνεται στo Τελ Αβίβ του Ισραήλ το χρονικό διάστημα 11-12/2/2020 με δικό της σταντ στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Επιπλέον, στο περιθώριο της έκθεσης ύστερα από πρωτοβουλία του Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Φραγκάκη, και σε συνέχεια των επαφών και συζητήσεων του εκπροσώπου του ΕΟΤ στο Ισραήλ με την Ομοσπονδία Ισραηλινών Πρακτόρων (ITTAA), θα υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής και των 13 Περιφερειών της χώρας μας και των επαγγελματικών φορέων που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω έκθεση, σε Business to Business (B2B) workshop στο Ισραήλ στις 13 Φεβρουάριο 2020. Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, και στις b2b συναντήσεις στις 13 Φεβρουαρίου 2020, να δηλώσουν συμμετοχή στην Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας στο e-mail p.floros@php.gov.gr συμπληρώνοντας τη συνημμένη φόρμα συμμετοχής ως την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020. Η αποστολή της συμπληρωμένης στην παραπάνω διεύθυνση ισοδυναμεί με αποδοχή των όρων συμμετοχής.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site της έκθεσης: http://www.imtm-telaviv.com/
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο στο τηλέφωνο 26810 28728

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων 
*ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
• Δευτέρα (13-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
• Τρίτη (14-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
• Τετάρτη (15-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
• Πέμπτη (16-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
• Παρασκευή (17-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
• Σάββατο (18-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Οδηγίες προφύλαξης από την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης των Ιωαννίνων
Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), κυρίως την χτεσινή ημέρα (09.01.2020) όπου η μέση ημερήσια τιμή ξεπέρασε οριακά τα 100 μg/m3 με αυξημένες τιμές συγκεντρώσεων κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών μας με το εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα τις επόμενες 2 ημέρες, σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» (ΦΕΚ Β’ 3272/23.12.2013) απαιτείται η ενημέρωση του πληθυσμού για την λήψη μέτρων προφύλαξης όπως παρακάτω:

Α.Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου:
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.
Β.Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό:
Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.
Οι συγκεκριμένες συστάσεις ισχύουν για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και για το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 10.01.2020 και ώρα 12:00 μ.μ ως την Δευτέρα 13.01.2020 και ώρα 11:00π.μ οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Κέντρο Πρόληψης 
«Ξετυλίγοντας το φωτεινό κουβάρι της ιστορίας των δεσμών»
Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας πραγματοποίησε ένα βιωματικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού με τα παιδιά από την δομή φιλοξενίας ‘Κιβωτός του Κόσμου’, της περιοχής Πωγωνιανής Ιωαννίνων, στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας.
Η δράση ήταν αποτέλεσμα του αιτήματος συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, η οποία είχε και την πρωτοβουλία του καλέσματος και της διαμόρφωσης του προγράμματος της φιλοξενίας των παιδιών.

Τα παιδιά μετά από μια παιδαγωγικού χαρακτήρα ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού με στόχο να γνωριστούν καλύτερα και να ανατρέξουν στο πνεύμα και στα μηνύματα των γιορτών που πέρασαν.
«Προσπαθήσαμε μέσα από τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιήσαμε να συνδεθούμε ξετυλίγοντας το κουβάρι των πραγματικών ανθρώπινων σχέσεων . Τα παιδιά δημιούργησαν και πήραν μαζί τους «καρδιές» γεμάτες με τα θετικά τους χαρακτηριστικά έτσι όπως τους τα έδωσαν με καλοσύνη, γέλιο και χιούμορ οι φίλοι και συγκάτοικοί τους. Ανταλλάξαμε ευχές και υπόσχεση να συνεχίσουμε την σύνδεση μας.
Θερμά συγχαρητήρια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την πρωτοβουλία!
Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να ανανεώσουμε την συνεργασία μας καθώς είναι μέσα στην φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων η ανάπτυξη δράσεων που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό» αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επιστημονικός υπεύθυνος ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ.