Συμμετείχε στις εκδηλώσεις του 18ου διάπλου του Αμβρακικού ο «Αστρολάβος»

Ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος, συμμετείχε στις τριήμερες εκδηλώσεις στην Κορωνησία ,με αποκορύφωμα τον 18ο διάπλου του Αμβρακικού κόλπου την Κυριακή 24 Ιουλίου.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρονται τα εξής: «Όταν σε μία βραδιά Αστρονομίας ,σε μια παραλία μακριά από τον ιστό της πόλης, η προσέλευση του κοινού είναι τόσο μεγάλη, αντλείς δύναμη να συνεχίσεις για την επόμενη φορά ακόμη πιο δυναμικά. Οι μικροί μας φίλοι,με τις καταπληκτικές απορίες τους, αλλά και με εκείνα τα αθώα μάτια που σε κοιτούσαν με αγωνία ,για να μάθουν την “αλήθεια” για τα άστρα που μας κατέκλυζαν,σε έναν υπέροχο έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, στο μέσο του Αμβρακικού κόλπου , είναι εικόνες που δεν μπορεί παρά να μείνουν βαθιά χαραγμένες μέσα στην μνήμη οποιουδήποτε ανθρώπου.

Παρατηρήσαμε με τα τηλεσκόπια του συλλόγου μας αστέρια, αστερισμούς και πλανήτες , ενώ έγινε και Ουρανογραφία. Στην Ουρανογραφία , εκτός από την ανάλυση των άστρων που έχει ο κάθε αστερισμός , πραγματοποιήσαμε και την μυθολογική προσέγγιση των Αρχαίων Ελλήνων για τους αστερισμούς και η προσήλωση του κοινού ήταν συγκινητική.
Θέλουμε σαν Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος, να ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αρταίων ,για την πρόσκληση να συμμετέχουμε και εμείς στις τριήμερες εκδηλώσεις στην Κορωνησία ,με αποκορύφωμα τον 18ο διάπλου του Αμβρακικού κόλπου την Κυριακή 24 Ιουλίου, καθώς και όλους εσάς που πάντα με τόση θέρμη μας υποστηρίζετε και μας τιμάτε με την παρουσία σας σε όποια δράση και εάν επιλέγουμε».